Nyheter och aktuella projekt

Här bjuder vi på Destination Halmstad på olika nyheter om vad som händer i Halmstad kopplat till evenemang och möten, besöksnäringen och turismen. 

Kanske är det ett stort och spännande evenemang som förläggs i staden. Eller läsvärd besöksnäringsstatistik. Det kan också vara nyheter som är kopplade till vårt bolags verksamhet och som vi vill dela med oss av. Arkivet startade 2020.

De flesta av nyheterna nedan finns även tillgängliga på Destination Halmstads sida på Mynewsdesk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Följ oss också gärna på LinkedIn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Vi finns i ännu fler sociala kanaler, se alla Destination Halmstads webbplatser och social medier. Är du intresserad av fler nyheter från Halmstad, besök även Halmstads kommun på My newsdesk. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Aktuella projekt

Här kan du läsa om ett urval större projekt som Destination Halmstad är engagerade i.

Volvo Car Scandinavian Mixed, 9–12 juni 2022

Halmstad Golfklubb

Volvo Car Scandinavian Mixed var det största evenemanget i Halmstad 2022. Den 9- 12 juni spelades denna helt unika golftävling på Halmstad Golfklubbs norra bana. Ambassadörer för tävlingen var Henrik Stenson och Annika Sörenstam. 78 damer och 78 herrar spelade om samma buckla och samma prispengar. Tävlingen TV-sändes i 166 länder och gav också stora avtryck i traditionell media och sociala medier

Uppdraget och målet med evenemanget var att lyfta Halmstad som den fantastiska stad det är och skapa en härlig och inbjudande atmosfär både för oss som bor här och våra besökare och berätta om det.

Arrangörerna av evenemanget jobbar utifrån värdegrunderna: People, Planet, Profit och Innovation. Halmstad hakade på detta på olika sätt för att genom kraften i evenemanget kunna göra bra saker. Det samlar vi under följande rubriker.

Cityaktivering

Det skapades en Fan zone på Stora torg, staden dressades upp och en äventyrsgolfbana anlades tillfälligt på Österskans under sommaren.

Hållbarhet

Halmstad jobbade för hållbara transporter, utökade laddmöjligheterna för elfordon, avfallshanteringen och smart vatten. Men också andra projekt, som att Haldahuset sydde shoppingkassar av material från förra årets tävling och att Halmstad GK visades i en annan skepnad: Golfbanans gröna sida som är en naturvandring längs golfhålen som tävlingen ska spelas på.

Sociala projekt

På bland annat Andersberg och Vallås genom Skolan mitt i byn, Medborgarservice och HFAB. Avstampet skedde i samband med Andersbergsfestivalen där golf visades upp, ungdomar fick prova på golf, delar av The Dream team uppträdde i olika sammanhang och några var en del av arbetet med uppbyggnaden av tävlingsområdet i Tylösand. Tillsammans med RBU och FUB, för unga med funktionsvariation, genomfördes olika spännande aktiviteter för att få prova på sporten, e-sportturneringar och mycket mer.

Kunskap och Innovation

Högskolan i Halmstad, Region Halland, High Five och HEM genomförde olika projekt för entreprenörer och start ups inom främst Sport Tech, seminarier kring golfen som jämställdhetsverktyg och mycket mer.

Frågor

Kontakta Ann Johansson Öppnas i nytt fönster.

Gravel Grit´n Grind Halmstad, 19–21 augusti 2022

Fyra cyklister under tävlingen Gravel Grit´n Grind

Foto: Jonas Arnesson ©Cancano Tours AB

Gravel Grit´n Grind Halmstad var en deltävling som pågick i tre dagar, den 19-21 augusti 2022. Den ingick i det internationella cykelförbundets nya tävlingsserie för cykeltävling på grusväg, Trek UCI Gravel World Series. Sverigearrangör är Cancano Tours AB.

Det är en grusvägscykeltävling i en gren inom cykel som kallas för gravel. En sport som hela tiden ökar i popularitet och som lockar världens bästa cyklister. Deltävlingarna, som pågick över hela världen, var kvalificeringstävlingar inför UCI-VM. Halmstad var norra Europas enda tourstopp!

VM-kvalificering i Halmstad

Deltävlingen hade stor betydelse för Halmstad. Inte minst i och med att den genomfördes 19-21 augusti och därmed förlängde sommarsäsongen. Eftersom tävlingen höll på i tre dagar gav det extra hotellnätter och turistekonomiska intäkter för besöksnäringen i kommunen. Hela tävlingsprojektet hade ett långsiktigt perspektiv och förhoppningen är att detta kommer bli ett återkommande evenemang.

Halmstad och Halland har förutsättningarna

Vi har gott om fina cykelleder både utmed kusten och i inlandet. Kattegattleden och Hylteslingan är bara ett par exempel. De tävlande är cykelentusiaster och cyklar gärna utanför tävlingstid. Vi hoppas att de upptäcker mer av Halmstad och Halland och förhoppningsvis återvänder.

Kul att veta

Union Cycliste Internationale (UCI) bildades den 14 april 1900 i Paris och är organisationen som ansvarar för professionella cykeltävlingar. UCI:s huvudkontor ligger i Aigle i Schweiz

Vill du veta mer

Kontakta Johnny Ewerstein på Destination Halmstad för mer om Halmstads arbete kring Gravel Grit´n Grind Halmstad 2022.

VÄV 2022, 22–24 september

Vävmässan räknas som världens största i sitt slag och lockar nationella och internationella besökare. Vart tredje år träffas tusentals människor från hela världen på den populära Vävmässan. Efter försening på grund av pandemin var det äntligen dags igen 2022.

VÄV 2022 på Halmstad Arena bjöd på föredrag, textila utställningar, verkstäder och ett stort utbud av både svenska och internationella utställare. Hållbarhet var det genomgående temat. Kringarrangemang som exempelvis bussutflykter och specialutställningar arrangerades både i Halmstad och i Halland med omnejd.

Vävmässan VÄV2022 arrangerades av Svenska Vävrådet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i samarbete med Kultur i Halland – Slöjd/Region Halland, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Destination Halmstad, Halmstad Arena Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och PR & Media.

VÄV 2022 på Halmstad Arena

Varför VÄV i Halmstad?

Vi på Halmstad Convention Bureau på Destination Halmstad har ansökt och värvat evenemanget till Halmstad och fungerar som en lotsfunktion inför genomförandet 2022. Att värva stora evenemang och möten, som VÄV 2022, till Halmstad är viktigt för hela samhället. Tack vare den skapas positiva synergieffekter som exempelvis projekt inom skola och omsorg. Vävmässan bidrar också till att förlänga säsongen för besöksnäringen och den stärker Halmstad som konst- och kulturdestination. Alla dessa positiva avtryck lyfter Halmstad som en attraktiv plats – både att besöka och bo på.

Vill du veta mer

Kontakta Linda Hellring på Halmstad Convention Bureau, Destination Halmstad för mer om Halmstads arbete kring VÄV 2022 .

Halmstad Arena

Vävmässan 2022 kommer vara på Halmstad Arena

Destination E-sport

En person sitter och spelar ett datorspel

E-sportslabbet, Högskolan i Halmstad.

Next level för Destination E-sport

Vi vill samverka mer på ämnet E-sport, vill du vara med?
Samverkan är ofta det bästa receptet för framgång, därför har vi krokat arm och skapat ett nätverk på ämnet e-sport! Tillsammans har vi utformat en långsiktig strategi med både mjuka och mätbara effekter. Här finns utrymme för upptäckt och tillväxt samt bidragandet av egna kompetenser och idéer kring just e-sport!

I gruppen finns representanter från Gameffect Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och AEP Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som står för kunskap och lång erfarenhet på ämnet. Från Halmstad Convention Bureau fungerar Linda Hellring som en lots mellan näringsliv och kommun. Tillsammans siktar vi mot att göra Halmstad till e-sportens nav 2025. En stark grund i detta arbete är det unika e-sportslabbet vid Högskolan i Halmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., där vi kan bygga forskning och praktik, varvat med den senaste vetenskapen inom området. Hjälp oss utveckla de bästa av förutsättningar för att morgondagens stjärnor ska må så bra som möjligt, så länge som möjligt!

För mer information, kontakta gärna oss:

E-sport – Folkhälsa, inkludering, jämställdhet och integration

E-sporten har vuxit explosionsartat, vilket har lett till många positiva följder. Men hur kan e-sport påverka samhället och folkhälsan?

Det kommer du få veta mer om under Destination E-sport, ett spännande seminarium som belyser e-sportens utveckling, aktuell forskning och hur e-sporten kan nyttjas för att hantera samhällsutmaningar såsom integration, jämställdhet och inkludering.

Fyra personer som talar under seminariet Destination E-sport i Halmstad

Jonas Bergman, Charlotte Sylwander, Dexter Wolffsohn och Andrés Ramos Gonzalez på Restaurang Salt

Destination E-sport är ett samarbete mellan Högskolan i Halmstad, Destination Halmstad och Association of Esports Psychology (AEP). AEP består av idrottspsykologiska rådgivare som arbetar med att stötta gamers till att känna sig lika framgångsrika online, såväl som offline.

Ta del av seminariet för att lära dig mer om vilka möjligheter som finns för Halmstad som den nya destinationen för e-sport!

Personer från Association of Esports Psychology (AEP)

Association of Esports Psychology, AEP på Halmstads Teater

Nyheter

Nedan ser du nyheter cirka ett år tillbaka. Äldre nyheter hittar du i vårt arkiv.

 • Pressträff inför strandrace

  Ibland kallar vi till pressträff tillsammans med en evenemangsarrangör. Som nu, i samband med 24MX Beach Race Enduro den 18 mars på Östra stranden i Halmstad. Tävlingen genomförs under lågsäsong vilke...
 • På lördag kickar vi igång matåret 2023

  Den 18 mars hålls tidernas härligaste ”matexplosion” på Halmstads Teater, Hallands Matfest. Det kommer att pratas, ätas, smakas, underhållas och läras om mat och dryck. För oss på Destination Halmstad...
 • Succé igen för rekryteringsmässan

  För att vara himla exakta så ställde 28 taggade besöksnäringsföretag från Halmstad ut. Och 543 hugade jobbspekulanter dök upp på Halmstads Teater.
 • Vi arrangerar rekryteringsmässa med målet att matcha!

  Personal- och kompetensförsörjningsbehovet inom besöksnäringen kvarstår. Så vi upprepar förra årets succé med en rekryteringsmässa på Halmstads Teater den 13 mars.
 • Nattklubbsstämning på frukostträff för besöksnäringen

  Årets första träff för besöksnäringsföretagen hölls på Halmstads nyaste nattklubb Palladium. Det bjöds på "morgonsudd" under discokulan, frukost och skön stämning. Ett 80-tal morgonpigga samlades den ...
 • Rekordsiffror för gästnätter

  Den preliminära statistiken visar på över 800 000 gästnätter i Halmstad under 2022. Vi har aldrig haft så höga siffror. I slutet av april kommer vi att kunna redovisa det faktiska utfallet. Men det se...
 • Över en halv miljon användare på destinationhalmstad.se

  När vi summerar 2022 kan vi se en rejäl ökning på vår webbplats både när det gäller användare och sidvisningar. Men även övriga sociala medier ökar.
 • Mitt i prick på matträff

  2023 är Kaninens år sägs det – men vi vet att det är matens år! Därför bjöd vi in kreatörer och aktörer inom mat till en matträff. Här pratades det utveckling och samverkan för att stärka Halmstad som...
 • 25 miljoner till Halmstads Teater

  Vid Kommunfullmäktiges sammanträde den 13 december 2022 beslutades det att tilldela Halmstads Teater 25 miljoner SEK. Syftet är att renovera och uppgradera teatern ur besöks-, arrangörs-, tillgängligh...
 • VÄV2022 gav 18,5 miljoner SEK i turistekonomisk omsättning

  Vävmässan som genomfördes den 22-24 september 2022 blev ett mycket lyckat evenemang. Det stärkte Halmstads position som kulturdestination och gav ringar på vattnet via olika lokala och regionala proje...
 • Halmstadsommar med stora förväntningar 

  Hur var sommaren egentligen för besöksnäringen i Halmstad? Vi har tagit en titt på statistiken och sammanställt. Jämfört med föregående år (2021) kan vi se flera rekordnivåer. Våra prioriterade markna...
 • Besöksnäringen sågs på Heagård

  Årets sista besöksnäringsträff hölls på julpyntade Heagårds Kafé. Det bjöds på frukost med riktigt matig trendspaning. För mat är något som både engagerar och attraherar. Oavsett om det är hög- eller ...
 • Summering av Volvo Car Scandinavian Mixed

  Den 9-12 juni 2022 genomfördes Volvo Car Scandinavian Mixed i Halmstad. Golftävlingens unika tävlingsform har skapat en ny och jämlik trend inom sporten. Kvinnor och män spelade på samma bana och om s...
 • Vinnare under ambassadörslunchen 2022 med sina diplom.

  Halmstads mötesambassadörer hyllades!

  För sjätte året i rad lyfter vi och hyllar människor, organisationer och föreningar som är med och skapar utveckling i samhället. Det är tack vare deras lokala värdskap som vi tillsammans kan värva mö...
 • Människor sitter på stolar på konferens i Tylösand i Halmstad

  Kunskapsstaden gör mer av mötet

  När 230 deltagare samlades på konferensen MätKart22 på Hotel Tylösand blev Halmstad ett nationellt kunskapsnav inom *GIS-tekniken under tre dagar, 18-20 maj 2022.
 • Grattis My Feldt!

  Vid Näringslivsgalan i Halmstad den 28 oktober 2022 utsågs My Feldt till Årets besöksnäringsföretag. Priset tog hon emot tillsammans med brodern Putte Oscarsson.
 • Hur säljer man in Halmstad till danska turister?

  Sedan färjelinjen mellan Halmstad och Grenå körde igång har det öppnat sig fler möjligheter att nå fram till våra danska vänner.
 • Dreamhack för vävare öppnar i Halmstad

  Idag öppnas portarna upp till den stora mässan VÄV2022 som pågår den 22-24 september på Halmstad Arena. På grund av pandemin flyttades evenemanget fram, nu är det tredje gången gillt och det ord som b...
 • Sverige VM-laddar mot Serbien i Halmstad

  I januari spelar det svenska herrlandslaget VM på hemmaplan och nu står det klart att Serbien kommer att stå för motståndet två gånger om i förberedelserna. Den 9 januari är det dags för VM-genrepet i...
 • Skördetid i Halland

  Välkommen till årets skördefest i Halmstad och Halland!

  Halmstad och Halland slår upp sitt välsmakande skafferi med nyskördade läckerheter och härliga evenemang. Mat och dryck är i fokus vecka efter vecka. Den härliga skördefesten varar ända in i oktober o...
 • Bakåt, och framåt på frukostträff

  Så himla trevligt att du ville ta en kopp kaffe tillsammans med oss denna soliga morgon. Destination Halmstads vd Karolina Davidsson hälsade alla välkomna och guidade oss genom programmet för frukostt...
 • Premiär för familjedagar i Grötvik i helgen

  Den 20-21 augusti är det äntligen dags för första versionen av Grötviks stenhuggardagar. En riktig familjefest för små och stora.
 • Premiär för VM-kval i gravel i Halmstad i helgen

  Det är ett supervasst startfält i Trek 2022 Gravel World Series som genomförs den 19-21 augusti i Halmstad. Tävlingen är enda stoppet i norra Europa. Lördagen är dessutom en viktig VM-kvaltävling där ...
 • Elitidrottare sover i Halmstad!

  Kvinnor på elitnivå, från hela världen, sover i Halmstad natten till onsdag. Varför det? Jo, de gör upp i en grandios cykeltävling som pågår 9-14 augusti, den är i klass med Tour de France.
 • Svenska världsstjärnorna till Tylösand

  De båda 20-åringarna David Åhman & Jonatan Hellvig, som i år vunnit Sveriges första världstourtävling någonsin och som första svenska lag varit rankade topp-10 i världen, kommer till Tylösand under Su...
 • SNED nationell samverkan

  I Malmö gick vi på SNED. Det är faktiskt sant. Vi på Halmstad Convention Bureau på Destination Halmstad är med i ett nätverk som heter Swedish Network of Event Destinations, SNED.
 • Printscreen på destinationhalmstad.se:s tyska startsida

  Webbplats för besökare - nu även på tyska

  Lagom till högsäsongen släpper Destination Halmstad AB sin webbplats för besökare även på tyska.
 • 24MX Beach Race Enduro i Halmstad i höst

  Den 8 oktober kommer det åter igen bli ett strandrace i enduro på Östra stranden i Halmstad. Den här gången med publik.
 • Aktörer går samman i Tylösand

  Ett stort evenemang kan fungera som en motor för utveckling och samarbete för att stärka en plats. Detta görs under Volvo Car Scandinavian Mixed 9-12 juni när aktörerna i Tylösand går samman för att a...
 • Premiär för Halmstads nya äventyrsgolfbana på Österskans

  Elitgolfare, burgare och Halmstads landmärken i miniatyr. Den 8 juni invigs Halmstad Citys nya äventyrsgolfbana med nio hål på Österskans.
 • Unga med intellektuell funktions­ned­sättning provar på golf i Halmstad

  Med bara några dagar kvar till Volvo Car Scandinavian Mixed den 9–12 juni genomförs flera sociala projekt i Halmstad. Bland annat anordnas en dag på Haverdals Golfklubb där unga med intellektuell funk...
 • Innehållsrik besöksnäringsträff

  Morgonsolen strålade över oss. Den 17 maj samlades vi på Söderpiren vid västra stranden. Ett 60-tal personer kände sig manade att dela frukost på Norges nationaldag, och få inspirerande information. I...
 • Halmstads Teater är numera även Halmstads Theater

  Nyligen lanserade vi stora delar av Halmstads Teaters webbplats på engelska. Det är en genomarbetad satsning som fokuserar på hela teaterns verksamhet.
 • Comeback för Turista Hemma!

  Turista Hemma gör comeback! Efter två år i pandemianpassade format, som har lockat rekordmånga företag att delta, är det dags att damma av det ursprungliga konceptet och dessutom förlänga det från en ...
 • Samverkan om social hållbarhet

  Samtidigt som Halmstad Golfklubb förbereder sin mästerskapsbana inför Volvo Car Scandinavian Mixed pågår ett stort engagemang i flera spännande sociala projekt – som ger mervärden till hela Halmstad.
 • Två personer står på en golfbana

  Halmstad Golfarena storsatsar på solenergi

  Halmstad Golfarena är inte bara en av Sveriges främsta träningsanläggningar för golf, det är även en klimatsmart anläggning i framkant. Som en del i Golfarenans arbete inom hållbarhet investerar man n...
 • en person står bakom en väv

  I höst är vi värdar för ett jätteevenemang!

  Den 22-24 september kommer tusentals svenska och internationella besökare till Halmstad. De vill sova och äta gott, shoppa och uppleva. Men viktigast av allt för våra gäster är VÄV2022, en tredagars t...
 • Fyra vänner sitter på en uteservering och skrattar

  Nytt varumärke stärker bilden av Halmstad

  Halmstad är en omtyckt plats för både invånare och besökare, men många känner bara till sommarstaden Halmstad. Därför vill vi förstärka bilden av platsen Halmstads bredd och styrkor. Som att vi är reg...
 • Två personer plockar grönsaker på en grönsaksmarknad

  Halländsk matkultur på Stora torg i Halmstad

  Ett gott samarbete ska skapa en levande och attraktiv torghandel. Premiär lördag den 7 maj!
 • Cityaktiviteter under Volvo Car Scandinavian Mixed

  Den 9-12 juni spelas världens första helt jämställda golftävling på Halmstad Golfklubb – Volvo Car Scandinavian Mixed. Men evenemanget märks även av i city, där Stora torg görs om till en Fan Zone för...
 • Ukrainsk balett på Halmstads Teater

  Kyiv Grand Ballet Co var ute på turné i Frankrike när kriget i Ukraina bröt ut. I nuvarande läge kan de inte återvända till sitt hemland. Det här är en stor sorg för alla inblandade. Sedan en månad ti...
 • Halmstadrekord i antalet gästnätter

  År 2021 blev ännu ett år i pandemins tecken. Boendeanläggningarna och besöksnäringen fick möta många utmaningar. Tack vare en riktigt bra sommar blev det ett rekordår. Aldrig någonsin har Halmstad haf...
 • Världstävling till Halmstad i augusti

  Gravel Grit n Grind Halmstad är inte vilken tävling som helst, det är en grusvägscykeltävling i en gren inom cykel som kallas för gravel. En sport som hela tiden ökar i popularitet och lockar världens...
 • Högt tryck på rekryteringsträff

  Folk köade för att komma in på Rekryteringsträffen på Halmstads Teater igår. Nära 500 personer passade på att träffa ett 30-tal arbetsgivare inom besöksnäringen. Med andra ord blev det ett positivt hö...
 • Nyfiken på en ny bransch? Kom till vår rekryteringsträff!

  25 superintressanta företag inom besöksnäringen i Halmstad vill träffa just dig! Måndag den 21 mars är det en rekryteringsträff på Halmstads Teater. Kom hit! Kläm och känn på potentiella arbetsgivare....
 • Populära golftävlingen fortsätter

  Vi kan med glädje berätta att Golfhuvudstadens populära tävlingsturné fortsätter! Tillsammans med Svensk Golf planerar vi nu årets tour där det redan nu är 17 deltävlingar klara.
 • Satsning för att attrahera personal till besöksnäringen

  I pandemins fotspår kämpar många med att hitta personal till sina verksamheter i besöksnäringen, nu och inför kommande säsong. På initiativ av näringen genomför vi en rekryteringsmässa och en nationel...
 • Årets första träff för besöksnäringen

  Den 1 mars 2022 hade vi en kickoff för Halmstads fantastiska besöksnäring. Det händer mycket i år på evenemangssidan så det var en fullspäckad agenda.