English
Publicerad 6 mars 2024

Antikrundan tillbaka till Halmstad!

Ann och Antikrundan kommer till Halmstad i augusti. Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

Halmstad är en av de sex utvalda orter som kommer att få besök av Antikrundan i sommar. Senast det begav sig var 2012 och då var platsen Stadsbiblioteket. Nu, 12 år senare, kommer programledaren Anne Lundberg och experterna tillbaka. Fast denna gång till historiska Slottsmöllan.

Pernilla Månsson Colt som är producent för Antikrundan är nöjd med årets inspelningsplatser. Det blir en av de längsta turnéerna i Antikrundans historia, från Falsterbo i söder till Kiruna i norr.

Vi i Halmstad är givetvis omåttligt glada över att SVT:s program Antikrundan återkommer med inspelningen till Halmstad den 25 augusti.

– Vi ser verkligen fram emot detta! Antikrundan är ju ett populärt program med höga tittarsiffror. Här finns en rik och intressant historia som säkert kan attrahera besökare, och kanske får en och annan Halmstadbo också en aha-upplevelse säger Karolina Davidsson, vd på Destination Halmstad.

Slottsmöllan är som en antikrunda

Vid det vackra industriområdet Slottsmöllan som ligger alldeles intill Nissan fanns en gång en textilindustri som grundades på 1800-talet. Något som också är lite speciellt är att Halmstadarkitekten Ingrid Wallberg har ritat kraftverket vid Slottsmöllan och även mer här i Halmstad. Hon gjorde en fantastisk pionjärinsats inom svensk arkitekturhistoria i en tid då få kvinnor utbildades och arbetade som arkitekter. Namnet Slottsmöllan går över 400 år tillbaka i tiden. 1615 fanns en kvarn, en mölla, här. Denna kvarn malde mjöl till Halmstad slott som stod klart 1619. Slott plus mölla blev Slottsmöllan.

– Ett besök på Slottsmöllan är en antikrunda! Slottsmöllan är en av de mest betydelsefulla kulturhistoriska miljöerna i Halland. Det här är en perfekt matchning och vi ser med stolthet fram emot att vara värd tillsammans med Destination Halmstad säger Kajsa Rautenberg, vd för Slottsmöllans Fastighets AB.

Slottsmöllan. Endast godkänd som pressbild. Foto: Anders Sällström

Vi ser fram emot att välkomna Antikrundan

Antikrundans sensommarturné startar i augusti och fortsätter in i september. Som vanligt kommer tittarna bjudas på överraskningar. Frågan är bara vilka fynd som hamnar i experternas händer. Antikrundans experter värderar alla föremål med undantag för mynt, frimärken, musikinstrument och fordon.

Vi på Destination Halmstad ser med spänning fram emot inspelningstillfället den 25 augusti.

Inspelningsplatser för turnén

23 augusti: Falsterbo, Photo Art Museum, 25 augusti: Halmstad, Slottsmöllan, 30 augusti: Norrköping, Värmekyrkan, 1 september: Örebro, Frimis, 3 september: Uppsala, Botaniska trädgården, 6 september: Kiruna, Kristallen

Kontakt om Antikrundan

Pernilla Månsson Colt

producent Antikrundan, 073-382 37 93

Pär Nordahl

projektledare, 070-884 70 70

Kontakt Destination Halmstad

Frida Hultman

Evenemangsutvecklare, 076–529 13 15 , frida.hultman@halmstad.se

Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT