Publicerad 30 juni 2023

Premiär för Halmstad Pad(d)elfest 6-8 juli

Det blir 3 härliga dagar när Destination Halmstad tillsammans med lokala företag och föreningar genomför det första Halmstadbaserade evenemanget med paddel x 3.

Halmstad bjuder in till en stor pad(d)elfest den 6-8 juli, där tre sporter med liknande namn men olika uttryck får ta plats längs Nissan. Padel, paddel och paddel kommer att locka både nybörjare och elit till en härlig mix av aktiviteter, tävlingar, mat och dryck.

Våra 3 P

  1. Padel som i racketsporten Padel
  2. Padel som i SUP-padel
  3. Paddel för kanot/kajak (och rodd, ja, vi vet att det heter åra).

Stjärnglans, höjdpunkter och mycket skoj

Mixed-SM på HBK Padel med stjärnor som Sofia Arvidsson, John Larsson, Amanda Girdo, Viktor Stjern och Ida Jarlskog på planen, veterantävling på Söderpiren padel, Mega-Suprace, SUP-Yoga, prova-på kajak, kanot och rodd, Nissans Ungdomsregatta med båtar från hela södra Sverige är några av höjdpunkterna i evenemanget.

Pizza, padel, pingis, lek och skoj på aktivitetsområdet vid Örjans vall, grillat, sallad och dryck vid SM-banorna. Restaurangerna Brunchbaren, Söderfamiljen, Söderpiren och Lillebror har laddat med festerbjudanden. Ät brunch vid Hallands Konstmuseum, hyr sedan en SUP och ta ett stopp vid Söderfamiljens kaj, eller hyr en cykel och cykla längs Nissan till Halmstads egen citystrand.

Nissan bär evenemanget

Pad(d)elfesten sträcker sig från Örjans åstrand vid Örjans vall till Västra stranden. Det kommer att bubbla av liv och rörelse i, på, bredvid och omkring Nissan. Det fullmatade programmet gör att ingen kommer gå hungrig, varken på mat eller upplevelser. Dessutom är det är fri entré i hela området.

En hållbar Pad(d)elfest med ambitioner

Ambitionen med Halmstad Pad(d)elfest är en långsiktig sommarsatsning tillsammans med alla fantastiska lokala företag och föreningar för att stärka Halmstad som besöksmål. Men minst lika viktigt är det att leverera upplevelser till våra invånare. Målet är att det här ska bli ett årligt evenemang som ska locka människor från när och fjärran att besöka Halmstad.

– Halmstad Pad(d)elfest är nog unik. Mig veterligt är det ingen annan plats i Sverige som samlat sig kring paddel på just det här sättet. Vi har fått ihop ett fullspäckat program som känns hållbart hela vägen. I hållbarhetsperspektivet finns det en omtanke om vår besöksnäring och platsutveckling. Att vi kan aktivera Nissan som plats och att vi kan fånga upp både företagare utmed Nissan, men också företag längre ifrån för att under några dagar njuta av vår kluckande å. På så vis kan vi förhoppningsvis bidra med att skapa förutsättningar för företag och föreningar och att vi på sikt tillsammans skapar en folkfest för invånare och besökare säger Bea Lindell, extern projektledare på Destination Halmstad.

Kontakt

Bea Lindell

Extern projektledare Halmstad Pad(d)elfest, Destination Halmstad.
Mobil: 0708-15 64 87. E-post: lindell.bea@gmail.com

Malin Backe

Projektledare Marknad, Destination Halmstad
Mobil: 0720-83 37 56. E-post: malin.backe@halmstad.se

Vill du veta vad som händer under Pad(d)elfesten?

Kolla Destination Halmstads webbsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här finns hela programmet, information om evenemangsområdet och mycket mer.
Kolla på Instagram: @halmstad_padelfest Länk till annan webbplats.

Fotocred: KiteKalle