Publicerad 28 oktober 2023

Grattis Halmstad Golfarena!

Vid Näringslivsgalan i Halmstad den 27 oktober 2023 utsågs Halmstad Golfarena till Årets besöksnäringsföretag. Bakom priset står Visita Södra i samarbete med oss på Destination Halmstad.

Priset delas ut till en aktör som bidragit till nytänkande och innovativ utveckling av besöksnäringen i Halmstad. Vinnaren av årets besöksnäring sprider och delar nya färdigheter och kunskaper för att stärka besöksnäringen och utvecklar målmedvetet en hållbar verksamhet. I år utsågs Halmstad Golfarena till vinnare. Priset mottogs av Martin och Lina Siljegård.

Vinnarmotivering

2011 öppnade en unik multianläggning i Halmstad som har fått både nationell och internationell uppmärksamhet. Den attraherar en bred målgrupp trots sin tydliga nisch. På området finns gym, bistro, möteslokaler, café, hälsocenter och olika boenden.

Denna mötesplats främjar en hälsosam livsstil där hållbarhet är en hjärtesak. Den ekonomiska hållbarheten synliggörs genom samarbete med lokala företag. Den ekologiska hållbarheten speglas i deras solcellspark, effektiv resursanvändning, vattenhantering och energieffektiva byggnader.

Anläggningen har över 2000 medlemmar. Läger- och konferensverksamheten är stor. Deras säsong sträcker sig över hela året och sysselsätter 15 personer på heltid. Under sommaren mer än fördubblas antalet medarbetare.

4 miljoner bollar slås ut från rangen under ett år. Det gör anläggningen till en av Sveriges största ranger. Genom samarbeten med Riksidrottsuniversitetet Högskolan i Halmstad och olika sportorganisationer, har de skapat en anläggning där både elitgolfare och motionärer trivs, sida vid sida.

Halmstad Golfarena är ett lysande exempel på ett framgångsrikt besöksnäringsföretag.

Länkar

Juryn för Årets Besöksnäringsföretag bestod av representanter för Visita, Visit Halland och Destination Halmstad.