Publicerad 7 mars 2024

Ingen slump att handbolls­festen Final4 spelas i Halmstad

Slutfinalen är nära! 9-10 mars står det avgörande slaget i Halmstad Arena när det är dags för Final4.

Nu till helgen är det dags för ATG Svenska cupen Final4 i Halmstad Arena. AMO HK, Ystad IF, Hammarby IF och Önnereds HK ska då göra upp om cupmästartiteln. Varför är det då ingen slump att cupfinalen spelas i Halmstad?

Ett skäl är att staden är full av handbollsälskare. Men det största skälet är att vårt eget HK Drott har blivit cupmästare flest gånger i den svenska handbollshistorien. Hela fem (5) cupsegrar har de tagit hem genom åren. Det första cupguldet erövrade de 1980. Då spelade bland annat Ulf Schevert här, och nu får vi se om hans son Anders kan hålla sin pappas fana högt för sitt AMO HK. Det blir garanterat spännande matcher som även kommer att sändas på SVT.

Handbollsfestligheter väntar besökarna

Besökarna kommer att mötas av kul aktiviteter som speedshooting, tävlingar, karakoetaxi, ansiktsmålning, supporterbar med DJ, mat och dryck och mycket mer. Här finns något för både stor och liten. Det blir intervjuer i Fan corner med Olof på linjen där Glenn Solberg, Fredrik Blomberg, Magnus Andersson samt vinnande lagkaptener.

Arenan ska dressas

Arenan ska dressas i Final4manér, speciellt handbollsgolv ska läggas, teknik komma på plats och barer fyllas med mat och dryck. Vi jobbar på för att skapa en riktigt skön stämning både på och runt matcherna. Detta är definitivt årets handbollshändelse i Halmstad!

Media bjuds in till en förhandskik av uppbyggnadsarbetet fredag den 8 mars från klockan 10.00. Kontakta Ann Johansson på 0706707584.

Tider under helgen

Lördag 9 mars

  • Kl 11 Arenan öppnar för besök i aktivitetsområdet
  • Kl 13.30 AMO Hk- Ystads IF
  • Kl15-16 ca paus. Aktiviteter öppna, bar, mat och DJ
  • Kl 16 Hammarby IF – Önnereds HK

Söndag 10 mars

  • Kl 11 Arenan öppnar
  • Kl 1330 Bronsmatch
  • Kl 15-16 ca paus
  • Kl 16 Guldmatch och prisutdelning

Ett samarrangemang

Final4 är ett samarrangemang med Svensk Elithandboll, Svenska Handbollförbundet, Destination Halmstad, HK Drott och Halmstad Handboll. Alla bidrar med sitt och inte minst alla spelare och föräldrar som finns med som funktionärer och volontärer.

Kontakt

Ann Johansson

Utvecklingsstrateg, Destination Halmstad
Mobil: 0706-70 75 84
E post: ann.johansson@halmstad.se

Relaterade länkar

Om Final4 och det som händer på Halmstad Arena Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Final4 - Läs mer och boka biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.