Deutsch
Dansk
English

Inför och efter match på Halmstad Arena

Gör en heldagsfest när ditt favoritlag spelar på Halmstad Arena. Här har vi samlat tips på aktiviteter som du o ditt sällskap kan göra innan eller efter matchen, hur du smidigast tar dig till arenan och annan bra information att ha koll på.

Zigges tapas

Tapas hos Zigges

Mat, dryck och aktiviteter

Under de flesta matcher finns kiosker öppna på Halmstad Arena. Under större evenemang finns oftast även matigare alternativ. Restaurangen på entréplan serverar under lunch vardagar.

Låt dig förföras av livets goda här i Halmstad. Njut av en härlig bit mat på någon av Halmstads alla restauranger. Vi har samlat ett stort utbud av Halmstads restauranger på vår sida Restauranger i Halmstad. Här kan du leta upp en restaurang som passar dig och ditt sällskap utifrån vad ni är sugna på att äta idag.

Är du på jakt efter en sportbar tipsar vi om Olearys. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här kan du äta klassisk pubmat samtidigt som du utmanar vännerna i olika aktiviteter som bowling, dart eller karaoke. Är du istället på jakt efter en restaurang med utsikt? Då har vi samlat en massa tips till dig på vår sida Restauranger med utsikt. Vill du att måltiden ska ha hållbarhet och vår miljö i extra åtanke, då ska du titta in på våra hållbara caféer och restauranger. Fler restaurang- och cafétips för alla smaker hittar du på vår sida mat och dryck.

Aktivitetscentrum i Halmstad

Aktiviteter

Vill du och ditt sällskap göra en gemensam aktivitet innan eller efter matchen. Utmana varandra på Halmstad Aktivitetscenter Länk till annan webbplats. Här finns både llaserdome, Länk till annan webbplats. prison Island, Länk till annan webbplats. gladiatorkampen och Black Pearl Golf Länk till annan webbplats. Eller varför inte besöka ett museum, shoppa på Hallarna eller besöka äventyrsbadet på Halmstad Arena. Fler inomhusaktiviteter hittar du på vår sida Aktiviteter inomhus och ännu fler tips har vi samlat på vår sida Sport och aktiviteter.

Sevärdheter

Så klart finns det fantastiska sevärdheter här i Halmstad. I Tylösand finns det spektakulära livräddartornet. I Halmstad city kan du beundra det vackra stadsbiblioteket som klivit ut i Nissan, eller fördjupa dig i den dansk-svenska historien vid Halmstad slott. Detta är bara tre av Halmstads sju underverk! Är skogens lugn något som lockar? Passa då på att upptäcka Halmstads sju naturliga underverk eller ge dig ut i Simlångsdalens vackra natur.

Upptäck hela Halland

Låt appen "A day in halland" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. guida dig till upplevelser i hela Halland. Väl utvalda tips med utgångspunkt i var du är och vad du vill göra. Du hittar allt från picknickplatser och unika butiker till cykelleder och glasscaféer – över tjugo matiga listor.

Buss i centrum i Halmstad

Ta dig till Halmstad Arena

Till Halmstad tar du dig med tåg, buss, bil eller flyg. När du är här kan du enkelt ta dig runt till fots, med cykel, kollektivtrafik eller bil.

Cykla eller gå

Från Halmstad centralstation är det cirka 1,8km till Halmstad Arena. Så känner du för att sträcka på benen är det perfekt med en knapp 30 minuters promenad eller sju minuters cykeltur. Avståndet in till Halmstad city är något längre, cirka 1,9km. Vill du hyra en cykel eller elsparkcykel? Vi har samlat ihop information om olika uthyrare på sidan Ta dig runt.

Stadsbuss

Buss är ett smidigt sätt att ta dig runt i Halmstad. Vi rekommenderar dig att gå, cykla eller ta bussen till Halmstad Arena. På Hallandstrafiken.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du alla busstider och destinationer. Köp enkelt biljett via Hallandstrafikens app. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Parkering

Har du möjlighet att åka kollektivt, cykla eller gå till matchen på Halmstad Arena så rekommenderar vi det. Ofta händer flera evenemang samtidigt på arenan och parkeringsplatserna kan ta slut, även om parkeringen på Halmstad Arena är stor.

Halmstad city
Behöver du ta bilen kan parkeringarna i centrum vara ett bra alternativ. Här finns flera parkeringsplatser att välja mellan. Och du kan enkelt kombinera matchen med en god bit mat eller annan aktivitet i city. Sen promenerar du eller tar bussen till matchen. På halmstad.se kan du se alla kommunala parkeringsytor. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du kan betala parkerings­avgiften med bankkort, sms eller apparna Easypark Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Parkster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Dock är det appen Mobilpark Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som gäller i Combihuset.

Inne på Hotell Mårtensson i Halmstad

Hotell Mårtenson

Bra att veta och boende

Här har vi samlat bra saker att tänka på inför matchen du ska gå på och tips på var du hittar boende för att gör mer av din upplevelse.

Boende

I Halmstad hittar du boenden för alla smaker och plånböcker. Du kan välja att bo mitt i city eller nära naturen, vid en sjö eller vid havet. Via vår tjänst ledig logi, kan du se var det finns ledigt boende under utvalda perioder. Bland annat för Bordtennis‑SM. Du hittar fler boende tips på våra sidor Hotell och på sidan Vandrarhem, pensionat stug och B&B. Har du med hunden? Då ska du kolla in vår sida Boende för dig och din hund.

Kom i tid

Tänk på att komma i god tid till arenan. Kommer många besökare för tätt inpå matchstart blir det svårt för arrangören att hinna scanna alla biljetter och du riskerar att missa början av matchen.

Väskförbud

Utifrån det rådande läget i samhället, och att terrorhotnivån ligger på en fyra, har polismyndigheten fattat beslut om ett totalt väskförbud på större evenemang i Sverige. Kontakta din arrangör för att veta vad som gäller för just ditt evenemang. Se hela beslutet hos polisen.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hitta på arenan

På Halmstad Arena hittar du lätt rätt om du kommer in via huvudentrén som är placerad mitt på husets framsida. Vid en del matcher är insläpp även vid andra entréer. minns du inte var du ska sitta? Nedan ser du en översiktsplan över A-hallen där de större matcherna spelas.

Planskiss A-hallen

Här ser du var de olika sektionerna i A-hallen finns. För en mer detaljerad bild ladda en utskriftsbar planskiss över A‑hallen. Pdf, 3.2 MB.

Översiktsplan Halmstad Arena A-hallen

Översiktsplan Halmstad Arena A-hallen

Fler idrotts­evenemang på Halmstad Arena

 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Kvällsfotboll i Kombihallen
  26 april – 14 juni 2024
  Halmstad Arena
  Du, kille eller tjej som är mellan 16-25 år är välkommen att spela spontanfotboll i Kombihallen på fredagskvällar. På p...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Sport för alla
  29 april 2024, 14.00–16.30
  Halmstad Arena
  Sport för alla är för dig som vill spela fotboll, ps5 ,VR , pingis, sällskapspel eller Nintendo switch. Kom som du är! ...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Zendokai Shobu Ippon Cup 2024
  4 maj 2024, 09.30–18.00
  Halmstad Arena
  Öppen karate tävling enl. Shobu Ippon regelverket och för alla karateutövare inom Shotokanstilen.
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Halmstads BK - Onsala BK
  4 maj 2024, 13.00–16.00
  Halmstad Arena
  Omgång 5 i damernas div 1 Södra. Vi tar emot Onsala BK på Halmstad Arena klockan 13:00.Kom och stötta våra damer till t...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: SM IAIDO 2024
  • 18 maj 2024, 09.30–17.00
  • 19 maj 2024, 09.30–12.00
  Halmstad Arena
  Den 18-19/5 genomförs SM IAIDO i Halmstad arena sal C1. på lördagen genomför individuella matcher ( ca 0930-1700) och u...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: SM Truppgymnastik
  • 25 maj 2024, 10.00–17.00
  • 26 maj 2024, 10.00–17.00
  Halmstad Arena
  Välkommen till SM i Truppgymnastik – En upplevelse du inte vill missa i Halmstad Arena! Vi arrangerar i vår den största...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Halmstads BK - Örgryte IS
  25 maj 2024, 13.00–16.00
  Halmstad Arena
  Ny hemmamatch för våra damer i div 1 södra. Vi tar emot Örgryte IS på Halmstad Arena plan 7 klockan 13:00.Kom och stött...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Halmstads BK - FC Rosengård 1917
  9 juni 2024, 13.00–16.00
  Halmstad Arena
  Ny hemmamatch för våra damer i div 1 södra. Vi tar emot FC Rosengård 1917 på Halmstad Arena klockan 13:00.Kom och stött...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Halmstads BK - Eskilsminne IF
  20 juni 2024, 19.00–21.30
  Halmstad Arena
  Ny hemmamatch för våra damer i div 1 södra. Vi tar emot Eskilsminne IF klockan 19:00 på Halmstad Arena. Kom och stötta ...

Mer evenemang

Mer av Halmstad