Deutsch
Dansk

Halmstad Arena Bad

Utöver flera fantastiska stränder av varierad karaktär erbjuder Halmstad även ett härligt äventyrsbad – Halmstad Arena Bad, som är ett av sveriges största äventyrsbad. Här finns massor av möjligheter för bus och lek.

I äventyrsbassängen väntar vattenrutschkanor, vattenpist, vildfors, strömkanal och bubbelzoner på att ta emot badsugna gäster. För de minsta finns en egen barnavdelning och för motionssim och hopp finns aktivitetsbassänger. En egen friskvårdsavdelning med gym och badcafé finns under samma tak. Dessutom rymmer badet en friskvårdsavdelning med gym och ett badcafé.

Vattenrutschkanor

Foto: Jesper Molin

Vattnet i äventyrsbassängen har en behaglig temperatur på 30 grader och bassängerna har ett djup på 0-1,4 meter. Vid äventyrsbassängen finns även en barnavdelning med minirutschkana, plask-ytor, flytleksaker och vattenparaply. Att temat är ”Halmstad” märks bland annat på laxfigurerna som sprutar vatten och ”Nissan” som flyter ut i det stora bassänghavet.

Avkoppling och hopp

Behöver du koppla av från allt bus och lek tar du en avkopplande stund i bubbelpoolens 37-gradiga vatten. Är du här på en torsdag kväll kan du njuta av aftonbad för vuxna. Är du sugen på mer äventyr kan du prova svikthopp från en meter eller ljushopp från hopptornet tre meter upp i luften. Du landar i 30-gradigt vatten, i en 3,8 meter djup bassäng.

Litet barn badar

Foto: Anders Andersson

Motion och undervisning

I badhuset finns även en 25 meter lång motionsbassäng med åtta banor. Här är det något svalare, 28 grader i vattnet och cirka 29 grader i luften. Den varmare aktivitetsbassängen, 32 grader, används främst för simundervisning och rehabträning, men är ibland öppen för allmänheten. Botten i aktivitetsbassängen är höj- och sänkbar och kan variera mellan 0–165 cm.

Yngre badgäster

Barn under 12 år badar och leker tillsammans med en simkunnig vuxen på badhuset. Du som fyllt 12 år och är simkunnig är välkommen att besöka Arena badet utan vuxet sällskap. Entréavgift betalas av alla badgäster, även de som inte badar.

Utsidan av Halmstad Arena

Foto: Anders Andersson

Mer än bad

Halmstad Arena Bad är en del av multiarenan Halmstad Arean, som även består av ishallar, olika sorters idrottshallar, restaurang och en stor A-hall där både sporter i världsklass, föreställningar, mässor och shower kan upplevas.

Mer bad och kustliv

Guldkorn

Mer av Halmstad