Deutsch
Dansk

Tylösand, Ringenäs och Frösakull strand

Tylösand, som flera år utnämnts till Sveriges bästa strand, är flaggskeppet bland Halmstads alla stränder. Här garanteras du många härliga dopp. Soliga sommardagar är det tät mellan badgästerna längs den drygt fyra kilometer långa stranden.

Tylösand strand är, tillsammans med Frösakull och Ringenäs, en del av den drygt fyra kilometer långa sandstranden i Tylöbukten. Stränderna är populära både bland turister och Halmstsadborna själva.

Livräddartornet i Tylösand och stranden full med badgäster

Tylösand strand

Mitt på den finkorniga sandstranden finns en klocka utplacerad, ju närmre klockan du lägger dig, desto mer folk får du vara beredd på att ha omkring dig. Önskar du lite mer utrymme och lugn kan du antingen promenera en bit norrut mot Frösakull och Ringenäs eller lägga dig i sanddynerna. Stranden har en handikapptoalett.

Under sommaren kan du avsluta varje dag på Tylösand strand med ett besök på den pulserande After Beachen på Solgården, en härlig amfiteater mellan sanddynerna. After Beachen är varje dag under sommaren, med start vid 16.00. Några kvällar i veckan arrangeras även konsert- och standup. Exempel på tidigare artister som besökt Solgården är Petra Marklund, Ulf Lundell, Hoffmaestro, Magnus Uggla, Sunny Standup och Badjävlar. Solgården är en del av Hotel Tylösand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Varje år arrangers här även Summersmash festival Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. En vecka fylld med beachvolleyboll.

Vill du njuta av vacker kustnära natur kan du promenera längs Prins Bertils stig, som sträcker sig från Halmstad slott i centrum, längs kusten ut till Tylösand och vidare in mot Möllegård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Flygfoto över Ringenäs och Frösakulls strand

Foto: Per Nilsson

Frösakull strand

Frösakull strand är minst lika fin som den välkända Tylösandstranden, men här får du det lite lugnare. Promenera på någon av flertalet spänger, som leder från sommarstugeområdena över sanddynerna ner till stranden. Stranden är till viss del livräddarbevakad. Toalett och volleybollnät finns.

Ringenäs strand

Ringenäs är den norra delen av den 4 km långa sandstranden i Tylöbukten. Här är, precis som vid Frösakull något lugnare.

Person sitter på stor sten vid havet

Foto: Hanna Mörk

Livräddarna

Halmstad – Söndrums Livräddningssällskap Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är verksamma och stationerade i Tylösand. Med 80 legitimerade livräddare och instruktörer lägger de tusentals timmar varje sommar med att se till att alla besökare får en säker vistelse i Tylösand.

Vattenkvalité och temperatur

bad och havsmyndighetens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du under badsäsong se aktuell badvattenprognos med vattenkvalité, eventuell algförekomst samt vattentemperatur på de officiella badstränderna.

Mer bad och kustliv

Guldkorn

Mer av Halmstad