Deutsch
Dansk

Brearedssjön

I Brearedssjön intill Simlångsdalen kan du ta ett dopp i det söta insjövattnet.

Breareds badplats är ett utflyktsmål för att uppleva naturen på nära håll. Här omges du av skogens rofyllda miljö och kan njuta av fågelsång, vilda djur och frisk luft. Det finns en badvik med grillplats, bryggor, gräsytor, parkeringsplats, livboj och handikappsanpassad torrklosett. Sandstranden är lugn och barnvänlig.

Genom Brearedssjön, som är 13 meter djup, rinner Fylleån och ån Assam har sitt utlopp i sjön. I närheten av Brearedssjön ligger sjön Simlången med badplatsen Korumpan. Korumpan ligger ute på en halvö och har spegelblankt vatten och skogen som närmsta granne. Inte långt från Brearedssjön finns flera badsjöar att välja bland.

Fiske

Insjön låter dig också prova fiskelyckan. Har du fiskekort för Simlångssjöarna kan du även fiska i Brearedssjön. Här kan du fånga abborre, brax, gädda, gös och mört. Du får fiska med flug-, spinn- och metspö. Ungdomar under 16 år fiskar utan kostnad. Båtar finns till uthyrning på Tallhöjdens värdshus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vandring

Brearedssjön och dess natursköna område Simlångsdalen inbjuder till naturupplevelser, såsom vandring. Här finns en vandringsslinga med passande längd och svårighetsgrad för alla. Du kan nämligen välja mellan nio olika slingor från 0,7 kilometer upp till 13,2 kilometer. Bland annat går den 4 kilometer långa vandringsleden Brearedssjön runt runt om hela sjön. En av slingorna tar dig till Danska Fall, ett av Hallands mest besökta naturreservat och en 200 år gammal orörd skog.

Mer att uppleva

Efter badliv och vandringar i skogen finns det mer att uppleva runt Brearedssjön. Breareds lanthandelsmuseum serverar karameller i strut på gammaldags vis. Du kan också ta en kanottur med Tallhöjden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller leta älg med Tallhöjdens världshus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Naturupplevelserna är många i detta halländska vildmarksparadis –Simlångsdalen.

Mer bad och kustliv

Guldkorn

Mer av Halmstad