Deutsch
Dansk

Västra stranden

Västra stranden är inget officiellt bad. Därför är stranden populär även för hundägare året om. Stranden ligger nära Halmstad centrum och du når den enkelt med en promenad på exempelvis Prins Bertils stig.

Vy över Östra stranden med badgäster på

Västra stranden är en cirka 1,2 kilometer lång och bred sandstrand, vilket gör den attraktiv och populär för både barnfamiljer och fyrfotade vänner.

Barn provar vindsurfing

Aktiviteter och avkoppling

Det finns alla möjlighet att vara aktiv på Västra stranden. På stranden ligger Söderpiren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här kan du hyra utrustning för flera olika vattensporter så som wakboard, stand up paddle, vindsurfing och vågsurfing. Efter en aktiv dag rekommenderar vi dig att slå dig ner på Söderpirens café eller ta ett dopp i deras badtunna. Året runt passar Västra stranden utmärkt för långa promenader längs Prins Bertils stig, som passerar hela stranden.

Person sitter i en hammock vid en strand

Hundbad

På Västra stranden, som är en naturstrand, får din hund bada året om. Tänk på att vattnet inte provtas. Är du nyfiken på fler stränder där du och din hund kan ta ett dopp tillsammans? Vi har skapat en guide för hundbad till dig.

Mer bad och kustliv

Guldkorn

Mer av Halmstad