Deutsch
Dansk

Simstadion Brottet

Simstadion Brottet är ett bassängbad med havskänsla beläget alldeles intill havet utmed vägen mot mellan Halmstads city och Tylösand. Här kan du ta ett dopp i utomhusbassängernas turkosa vatten.

Ta dig en simtur i 50-metersbassängen och vila ut i det lummiga grönområdet när du känner gräset mellan tårna. För badlek finns två mindre bassänger, varav en är till för de minsta. När det är dags för äventyr finns en vattenrutschkana till hands. Några gånger om året arrangeras vattengympa, passen är kostnadsfria och det är bara att dyka upp.

På anläggningen, som är Halmstads största utomhusbad, finns en tillgänglighetsanpassad lift till badet samt handikapptoaletter. Alla bassängerna innehåller tempererade och har olika djup på 10-180 cm. Badet är öppet sommartid och har fri entré.

Brottet är simklubben SK Laxens Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hemmaarena under sommaren. SK Laxen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. driver en kiosk och erbjuder omklädningsrum, bastu och varma duschar mot en mindre avgift. Anläggningen har varit plats för SM i simning 1999, 2007, 2011 och 2013. Vid tävlingarna år 1999 slog Anna-Karin Kammerling världsrekord på 50 meter fjäril.

Vy över publikhav vid konsert på Simstadion Brottet

Konsertarena

Sedan 2011 arrangeras Halmstad Sports Car event varje sommar på Brottet. Arenan används även som konsertarena. Bland annat har Gyllene Tider, Ulf Lundell och Lars Winnerbäck uppträtt här.

Ett gammalt stenbrott

Simstadion Brottet har fått sitt namn efter att man förr bröt sten här. Stenbrytningen inleddes 1837, då kallades platsen för Kohallsklippan. De stora gnejsblocken transporterades ut till en, nu bortspolad, stenpir. Där transporterades de sedan vidare på pråmar. Från 1910 användes det vattenfyllda stenbrottet för simtävlingar. År 1932 upphörde stenbrytningen helt, samma år grundades simklubben SK Laxen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Mer bad och kustliv

Guldkorn

Mer av Halmstad