Tylösand

Tylösand är ett känt begrepp både i Sverige och utanför landets gränser. Det finns flera anledningar till varför: Fyra kilometer fantastisk badstrand, pulserande after beach, livräddarskolan, toppklassad golfbana, unika restauranger och underbar natur. Listan tar aldrig slut. Välkommen till Tylösand.

Beachvolleyeventet Summersmash på stranden i Tylösand i Halmstad

Beachvolleyeventet Summersmash på stranden i Tylösand. Foto: Reisegutta

Strand och bad

Tylösands fyra kilometer långa strand är kanske det första du tänker på när du hör namnet Tylösand. Den har flera gånger utsetts till Sveriges bästa strand och här garanteras många soliga dagar på stranden. Varma sommardagar är det tätt mellan solstolarna vilket ger en skön Medelhavskänsla. Önskar du lite lugnare miljö kan du promenera några meter norrut mot ån Nyrebäckens mynning eller placera dig någonstans bland de höga sanddynerna. Det enda du behöver ta med för en perfekt stranddag är en kylväska, solskyddsfaktor och en boll. Skulle du ha glömt kylväskan finns här såklart flera kiosker och restauranger tillgängliga som säljer mat, snacks, glass och dryck.

Söder om Tylösands strand hittar du Tjuvahålan och Svärjarehålan. De båda vikarna har en liten strand, klippor och en brygga – perfekta för hela familjen. Svärjarehålan är en tillgänglighetsanpassad strand. Här finner du även en 200 meter lång snorkelled, med tio undervattenskyltar om de vanligaste arterna du kan stöta på under ytan.

Zigges beach Club i Tylösand i Halmstad

Zigges beach Club. Foto: Zigges beach Club

Restauranger och barer

Tylösand har ett enastående utbud när magen börjar kurra. Oavsett om du är på jakt efter enklare strandkäk på vägen hem från stranden eller en romantisk middag i solnedgången finns dem perfekta restaurangerna i Tylösand. Här hittar du allt från välsmakande fine dining-restauranger med magisk havsutsikt och gastronomiska upplevelser till matställen som bjuder på skönt häng, god mat och svalkande drinkar i avslappnad atmosfär.

Se alla restauranger i Tylösand

Flygbild över restaurang Salt i Tylösand i Halmstad.

Restaurang Salt. Foto: Salt

Restaurang Salt

Vid vattenkanten längs Tylösands strand hittar du Restaurang Saltt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Med sitt oslagbara läge möts hav, strand och människor i en atmosfär som bär Salts unika signum. Här kan du avnjuta välkomponerade fisk- och skaldjursrätter och inbjudande cocktails medan solen sänker sig över horisonten. Säsongsöppet från försommaren till sensommaren.

Två personer sitter på uteserveringen på Bettans bar i Tylösand i Halmstad med utsikt över havet.

Bettans bar. Foto: Pamela Hanne

Bettans Bar

Med havet som närmsta granne njuter du här av skaldjur, sushi och asiatisk fusion som en spännande kulinarisk twist. Nytänkande smaksensationer möter konstfulla matupplevelser som inte lämnar någon besviken. Bettans Bar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en av Hotel Tylösands restauranger och bjuder in till bubbliga luncher och välsmakande middagar. Säsongsöppet från försommaren till sensommaren.

En hand håller en tallrik med mat på

Foto: Hygge

Hygge

Ett spännande crêperie med avslappnad känsla och fokus på hållbarhet. Här på Hygge Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du avnjuta utsökta galetter och crêpes, lagade på Hygges alldeles egna vis, med inspiration från det halländska och danska köket. Menyn färgas av lokala producenter och innehåller bara det bästa Halland har att erbjuda. Öppet året om.

Kockar lagar mat på Leifs bar och grill i Tylösand i Halmstad.

Leifs bar & grill. Foto: Pamela Hanne

Leifs Bar & Grill

Leifs Bar & Grill Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är Hotel Tylösands köttkrog med grillat och pizza i avslappnad atmosfär. Beställ en saftig köttbit med goda tillbehör eller en nygräddad pizza, slå dig ner på de vädersäkra terrasserna och njut av maten och den svårslagna utsikten över strand och hav. Säsongsöppet från försommar till sensommar.

Restaurang Zigges beach Club i Tylösand i Halmstad

Zigges Beach Club. Foto: Zigges Beach Club

Zigges Beach Club

Zigges Beach Club Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en härlig och skönt avslappnad beach bar i sann Zigges-anda i hjärtat av Tylösand. Här serveras fruktiga och läskande cocktails tillsammans med medelhavsinspirerade strandrätter och spännande snacks som funkar minst lika bra som take-away till stranden. Säsongsöppet från försommar till sensommar.

Två personer äter på Titus Tapas- i Tylösand i Halmstad.

Titus Tapas. Foto: Pamela Hanne

Titus Tapas

Titus Tapas Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är Hotel Tylösands version av det spanska kökets läckraste smårätter med inspiration från hela världen, från lokala Harplinge till andra sidan jorden. Kom hit för ett glas vin med kompisarna eller njut av allt delikat småplock från det öppna köket i en härlig och avslappnad atmosfär. Säsongsöppet från försommar till sensommar.

Dukat bord på Punch i Tylösand i Halmstad

Punch Restaurang & bar. Foto: Punch

Punch Restaurang & bar

Punch Restaurang & bar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en populär kvarterskrog vars meny bjuder på såväl magiska pizzor som skandinavisk mat från a la carte-menyn. Njut av den härliga stämningen på uteserveringen eller utmana vännerna på en runda äventyrsgolf. Ett perfekt alternativ för dig som är på jakt efter god mat i kombination av aktivitet. Säsongsöppet från ca april till december.

Halmstad Golfklubbs restaurang utifrån

Halmstad Golfklubbs restaurang. Foto: Per Nilsson

Halmstad Golfklubb restaurang

Halmstads Golfklubb hittar du den anrika och prisbelönade golfkrogen som lagom till sitt 75-års jubileum utsågs till Årets Golfkrog. Här serveras mat efter årets alla säsonger och servicen uppskattas i nästan lika stor grad som den utmärkta maten, inte minst på de populära after work-kvällarna. Öppet året om.

Kockar på Restaurang Tylöhus i Tylösand i Halmstad

Tylöhus. Foto: Pamela Hanne

Restaurang Tylöhus

Hotel Tylösands största och mest anrika restaurang, Tylöhus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., där köksmästarna och matkreatörerna erbjuder en klassisk svensk meny med egen twist från noggrant utvalda råvaror. Här kan du räkna med en inspirerande matupplevelse i bästa tänkbara västkustmiljö med glimrande hav och vackra vyer över strand och hav. Öppet året om.

Tylebäck Hotell & Konferens restaurang i Tylösand i Halmstad

Tylebäck Hotell & Konferens restaurang. Foto. Tylebäck

Tylebäck Hotell & Konferens restaurang

Klassisk husmanskost och halländska smaker eller kanske en smakupplevelse från andra kontinenter? På Tylebäck Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. serveras mat som lagas från grunden, ofta med lokala råvaror. Menyerna skiftar med säsong och har dels sitt ursprung i den svenska matlagningstraditionen, men även spännande rätter kryddade med influenser från hela världen. Öppet året om.

Restaurang Flamingo

Med perfekt läge och magisk utsikt över havet ligger Restaurang Flamingo. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här finner du havet, solen, lugnet och västkustinspirerad mat som serveras i sin sanna miljö. På menyn hittar du pizzor och kolgrillade hamburgare liksom andra grillrätter och svalkande drinkar i baren. Säsongsöppet från försommar till sensommar.

Flygbild över S:t Olofs kapell i Tylösand i Halmstad

S:t Olofs kapell

S:t Olofs kapell café

Lilla vackra S:t Olofs kapell Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från skogiga Småland som nu ståtar på sin kulle i Tjuvahålan med en underbar havsutsikt över Laholmsbukten. I den här lilla oasen kan du njuta av en kopp kaffe, hembakade kakor och nygräddade våfflor i den gamla kyrkväktarbostaden, samtidigt som du blickar ut över havet. Säsongsöppet från försommaren till sensommaren.

After beach på Solgården i Tylösand i Halmstad

After beach på Solgården i Tylösand

Evenemang och aktiviteter

Finns det något bättre sätt att avsluta en dag på stranden än med livemusik? Under hela sommaren är det after beach på Solgården, som är en del av Hotel Tylösand. Solgården är en härlig amfiteater belägen mellan sanddynerna och hotellet. Många njuter även av livemusiken från dynerna utanför. Under juli och en bit in i augusti arrangeras konsert- och standupkvällar. Några tidigare artister som besökt Solgården är Hoffmaestro, Petra Marklund, Ulf Lundell, och Magnus Uggla.

Volvo Car Scandinavian Mixed 2022

Den 9–12 juni 2022 spelas Volvo Car Scandinavian Mixed på Halmstad Golfklubb. Tävlingen består av de bästa herrarna och de bästa damerna på Europatouren. Här spelar alla i en och samma golftävling, om en prispott och en pokal! Under tävlingen händer det massa av kringaktiviteter både i tylösand och inne i centrala Halmstad.

S:t Olofs kapell i Tylösand i Halmstad

S:t Olofs kapell. Foto: Patrik Leonardsson

S:t Olofs kapell

Det unika S:t Olofs kapell Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. uppfördes ursprungligen 1721. Tyvärr revs kapellet, men återuppbyggdes och invigdes 1950. Stor möda har lagts på att hitta originaldelar. Kapellet ligger naturskönt med en vacker vy ut över havet. Här arrangeras sommartid visaftnar, jazzkvällar och andra evenemang.

Volleyboll, konst, golf, båtturer med mera

Det finns mängder av aktiviteter att ägna sig åt i Tylösand. Längs stranden finns beachvolleybollnät och möjlighet till surfing i alla dess former. Du kan hitta flera minigolfbanor och så klart, Halmstad Golfklubb. Tylösand är ett perfekt område för fågelskådning, mysiga kvällspromenader och goda måltider. Varje år brukar en båttur arrangeras ut till Tylön med ett besök i Tylöns fyr, i samband med Fyrens dag. Är du konstintresserad? På Hotel Tylösand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du Sveriges största konstgalleri, Tres Hombres Art Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Öppet dygnet runt.

Familj vandrar längs Prins Bertils stig i Tylösand i Halmstad

Vandring längs Prins Bertils stig

Vandra och cykla

Kattegattleden, som blev utsedd till årets cykelled i Europa 2018, passerar Tylösand. Leden får dig att uppleva den spektakulära naturen på mycket nära håll. Den 395 kilometer långa cykelleden sträcker sig längs kusten från Helsingborg till Göteborg.

Tylösandsleden är en 25 kilometer lite lantligare cykeltur i närheten av Halmstads centrum. Du passerar bland annat Halmstad slott, Tylösand, Söndrums kyrka, Galgberget, Hallandsgården och Norre Katts park under turen.

Den 18 kilometer långa vandringsleden Prins Bertils stig startar vid Halmstad slott och passerar Tylösand. Leden avslutas i naturreservatet Möllegård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. En promenad längs med stigen bjuder på varierande natur och historiska inslag som är väl värda ett besök under alla årstider.

Rum med havsutsikt på Hotel Tylösand i Halmstad

Hotel Tylösand. Foto: Pamela Hanne

Livräddare vakar från livräddaretornet i Tylösand i Halmstad

Livräddare vakar från livräddaretornet i Tylösand

Livräddarna i Tylösand

Halmstad – Söndrums Livräddningssällskap har bevakat Tylösand strand sedan 1960-talet. Från mitten av juni till mitten av augusti finns legitimerade livräddare på plats längs stranden. Från det unika livräddartornet har de utsikt över hela Tylöbukten. Livräddningssällskapet bedriver även Sveriges enda havslivräddarutbildning. Sommartid ordnar klubben simskola samt barn- och ungdomsaktiviteter. Varje år arrangeras Livräddardagen med uppvisningar av räddningstjänsten. Då har du chansen att träffa brandmän, ambulanspersonal, sjöräddning och titta på hur deras utrustning fungerar.

Karta

Här kommer inom kort en karta

Mer bad och kustliv

Guldkorn

Mer av Halmstad