Deutsch
Dansk
English

Lekfulla Tylösand

Tylösand är ett utmärkt resmål för barnfamiljer tack vare sin vackra strand, barnvänliga aktiviteter och bekväma boendealternativ. Här kan barnen leka på den långa sandstranden, utforska lekplatser och prova på spännande vattensporter. En perfekt plats för att skapa minnesvärda stunder med familjen.

Barn bygger sandslott och leker vid strandkanten

Foto: Anna Grigorjeva, Mostphotos

Sandslottsbygge, bad och strandlek

Den över fyra kilometer långa sandstranden i Tylösand har flera gånger blivit utnämnd till Sveriges bästa strand. Den finkorniga sandstranden för tankarna till medelhavet och är perfekt för sandslottsbygge med familjen. Norrut mot Tylebäcks mynning finns volleybollnät tillgängligt. Toppen för en lekfull match med familjen.

Söker du en lugnare plats rekommenderar vi dig att gå norrut längs den långa stranden. Den lilla badviken Tjuvahålan är också ett tips för barnfamiljer. En naturskön liten familjestrand med sandstrand, klippor och brygga. Förr i tiden härjade tjuvar här, vilket ju hörs på namnet. Här finns fina möjligheter till snorkling, krabbfiske och grillning.

Livräddare vakar från livräddaretornet i Tylösand i Halmstad

Livräddare vakar från livräddaretornet i Tylösand

Livräddarna i Tylösand

Halmstad – Söndrums Livräddningssällskap har bevakat Tylösand strand sedan 1960-talet. Från mitten av juni till mitten av augusti finns legitimerade livräddare på plats längs stranden. Från det unika livräddartornet har de utsikt över hela Tylöbukten. Livräddningssällskapet bedriver även Sveriges enda havslivräddarutbildning. Sommartid ordnar livräddarna fri simskola Länk till annan webbplats. i Tjuvahålan, 3–28 juli 2023. Varje år arrangeras även Livräddardagen, 21 juli 2023, med uppvisningar av räddningstjänsten. Då har du chansen att träffa brandmän, ambulanspersonal, sjöräddning och titta på hur deras utrustning fungerar.

Två personer spelar minigolf

Foto: Maria Kray, Mostphotos

Lekplatser, minigolf och barnklubb

Barn brukar ha spring i benen. Efter en stund på stranden passar ofta lekplasbus perfekt. Både på First Camp Karlstorp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och First Camp Tylösand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns lekplatser som bjuder in till massa lek. På Karlstorps camping finns även en populär hoppkudde. Är det bilar som gäller? Passa då på att hyra en trampbil på Karlstorps camping. Passar både stora som små. Det finns även en mindre lekplats vid vägen från parkeringen ner mot Livräddartornet.

Är det dags för en familjeutmaning? På First Camp Tylösand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns en utmanande äventyrs­minigolfbana. Även på Karlstorps camping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns minigolf.

Under högsäsong ordnar både Karlstorp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Tylösands camping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. barnklubb. Aktuellt program ser du på respektive campings webbplats. O du, glöm inte äta en glass mellan alla aktiviteter.

Flygbild över St Olofs kapell

Foto: Patrik Leonardsson

S:t Olofs kapell

Lilla vackra S:t Olofs kapell Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från skogiga Småland som nu ståtar på sin kulle i Tjuvahålan med en underbar havsutsikt över Laholms­bukten. I den här lilla oasen kan du njuta av en kopp kaffe, hembakade kakor och nygräddade våfflor i den gamla kyrk­väktar­bostaden, samtidigt som du blickar ut över havet. Säsongs­öppet under juni och juli.

Restauranger och fik

Tylösand erbjuder familjevänliga alternativ av restauranger, fik och glassbarer. Avnjut en middag eller fika i avslappnad miljö, passar bra för barn med spring i benen. Eller avnjut middagen på stranden med en take away samtidigt som barnen bygger sandslott. Fler restaurangtips på huvudsidan för Tylösand.

Tylebäck Bistro

Menyerna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. skiftar efter säsong och har dels sitt ursprung i den svenska matlagningstraditionen, men även spännande rätter kryddade med influenser från hela världen. Öppet året om.
Nytt för i år är deras glassbar, här finns supergod glass för hela familjen men även lättare lunch att äta på plats eller ta med till stranden. Öppet slutet på juni till slutet på augusti.

Tylebäck Hotell & Konferens i Halmstad

Tylebäck Hotell & Konferens. Foto: Tylebäck Hotell & Konferens

Boende

Här har vi samlat tre boendetips som passar extra bra för barnfamljer. Är du sugen på campingliv eller på jakt efter en härlig hotellupplevelse?

Tylebäck Hotell & Konferens

Tylebäck Hotell & Konferens Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har ett fantastiskt läge i strandskogen mellan Tylösand och Frösakull. Med närhet till både hav och skog är detta ett perfekt boende för familjen. Välj mellan hotell, stugor, hotellhus - med eget kök. Samtliga boenden har uteplats och stora grönytor utanför altandörren. Som bjuder in till lek och aktiviteter på området.

Flygbild över First Camp Tylösand

First Camp Tylösand. Foto: First Camp Tylösand

First Camp Tylösand

En kort promenad från Sveriges vackraste strand ligger First Camp Tylösand. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. På campingområdet finns en populär barnklubb under högsäsongen och mängder med tillfällen för aktiviteter, utflykter och nöjesliv för hela familjen. Missa inte Tylösand största lekplats med den färgglad "hoppkudden" och utmana familjen i äventyrsgolf. Stugbyn är öppen året om, campingen har säsongsöppet.

First Camp Karlstorp i Halmstad

First Camp Karlstorp. Foto: First Camp Karlstorp

First Camp Karlstorp

First Camp Karlstorp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. bor du endast tre kilometer från Tylösands sandstrand och alla aktiviteter som erbjuds där. I området finns även klippbad och små avskilda vikar för dem som önskar det. På området kan du spela minigolf, hoppa på "hoppkudde" och spela padel. Stugbyn på First Camp Karlstorp har öppet året runt. Campingen har säsongsöppet.

Mer Tylösand

Mer bad och kustliv

Guldkorn

Mer av Halmstad