Deutsch
Dansk
English

Händelserika Tylösand

Det finns mängder av aktiviteter att göra i Tylösand. Häng med på after beach eller utmana vännerna på golfbanan eller i en beachvolleymatch. Boka in en fartfylld tur på havet eller spana in Gessles unika Ferrariutställning på Hotel Tylösand.

Flera personer paddlar stand up paddel i Halmstad på havet i solnedgång.

SUP i solnedgång. Foto: Patrik Leonardsson

Vattensporter

Prova på fartfyllda aktiviteter på havet. Åk "soffa" efter båt, hyr ribbåt eller häng med på en båttur från Tylösand till Båstad. Har du provat på SUP? Pausa strandhänget med en SUP-tur på havet. Eller varför inte paddla kajak eller kanot från Halmstad city ut till Tylösand. Bokning via KiteKalle, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Fo' Shore Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller Flyta.nu. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

After beach på Solgården på Hotel Tylösand

Finns det något bättre sätt att avsluta en dag på stranden än med livemusik? På Hotel Tylösand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns Solgården, en härlig amfiteater belägen mellan sanddynerna och hotellet. I sommar bjuder Hotel Tylösand på det bästa från två världar. Det sköna och slappa sommarchillet en lat och solig dag och det lite mer intensiva och uppåt peppande after beach-draget efter en härlig dag på stranden. Från söndag till onsdag är det sommarchill som gäller och den mer klassiska after beachen äger rum torsdag till lördag. Under juli och en bit in i augusti arrangeras även konsert- och standupkvällar med gäster.

After Beach på Hotel Tylösand

After Beach på Hotel Tylösand

Halmstad Golfklubb

I tallskogen i Tylösand, så nära havet att den saltstänkta havsluften känns när vinden ligger på från havet, finns två förstklassiga artonhålsbanor. Halmstad Golfklubbs Norra bana utses regelbundet till en av landets bästa i olika rankingar och uppskattas mycket av såväl låghandicapare som bogeyspelare. Banan har en trevlig variation på hålen vilket gör att man får ett bra tempo i spelet. På Södra banan premieras precision före längd.

Beachvolley och SummerSmash Festival

Möjligheten att kunna spela beachvolleyboll på Tylösands fantastiska strand ända tills solen går ner är en upplevelse i sig och har varit så i många år. Ta med en boll och möt upp vännerna på planerna som finns vid Tylöbäcks mynning.

Här arrangeras årligen ett av Europas största beachvolleyevenemang, SummerSmash. Under två veckor i slutet på juli och början av augusti gästar SummerSmash Festival Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Beachvolley SM Tylösand strand. Njut av beachvolley i världsklass på en av Sveriges bästa stränder. Delta själv i tävlingen, lär dig hur man spelar, titta på eliten eller dansa loss till en mix med tunga DJs.

Person ligger i hängmattan på stranden i Tylösand i Halmstad. Personer spelar beachvolleyboll bakom.

Foto: Summersmash

4 km finkornig sandstrand

Tylösands strand, som flera år utnämnts till Sveriges bästa strand, är flaggskeppet bland Halmstads alla stränder. Här garanteras du många härliga dopp. Soliga sommardagar är det tätt mellan badgästerna längs den drygt fyra kilometer långa stranden. Mitt på den finkorniga sand­stranden finns en klocka utplacerad, ju närmre klockan desto mer puls och aktivitet. Önskar du lite mer utrymme kan du antingen promenera en bit norrut mot Frösakull och Ringenäs eller lägga dig i sanddynerna.

Tylösands Baywatch

Varje dag, från midsommar till mitten av augusti, finns Livräddarna i Tylösand på plats för att alla som badar ska känna sig trygga. Och så har det varit sedan 1960. När Livräddarna i Tylösand startade var de först i Sverige med bevakad strand, vilket har satt sina tydliga spår. Idag är stationen ett livräddarmecka för många livräddare och ett centrum för livräddning i hela landet. En bidragande faktor är Livräddarskolan, den enda skolan i Sverige som erbjuder havslivräddarutbildning.

Livräddare i Livräddartornet i Tylösand i Halmstad

Livräddarna i Tylösand

Ferraribilar och fotokonst

Nu kan du äntligen kolla in Per Gessles imponerande samling av unika Ferraribilar. De flesta av bilarna är tillverkade i en begränsad upplaga och därför sällsynta. Utställningen, som är permanent, går under namnet The Joyride Car Collection Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och är en referens till ett av Roxettes album.

Tres Hombres Art på Hotel Tylösand är Sveriges största galleri till ytan men också ett av de mest välkända när det kommer till fotokonst. Vart du än går väntar sensationella bilder på den ena världsartisten efter den andra, tagna av fotografer som Anton Corbijn, Mary McCartney, Albert Watson, Mick Rock och många fler. På galleriet visas även måleri, skulptur och grafik av nutida skandinaviska och internationella konstnärer.

Restaurang Fyr i Tylösand utanför Halmstad

Restaurang Fyr i Tylösand

Restauranger

Njut av en god bit mat med vackra vyer. I Tylösand finns ett brett utbuda av restauranger att välja mellan. Här kommer några tips. Fler restaurangtips på huvudsidan för Tylösand.

Restaurang Fyr

På en av Sveriges vackraste platser, ett stenkast från Tylön, har Jacob Holmström tillsammans med sin fru Emelie Leijon, öppnat Restaurang Fyr. Länk till annan webbplats. En gastronomisk upplevelse för alla sinnen som gör vem som helst lycklig. Underbara och spännande smaker, vackert att se på och till ljudet från havet och sprakande eld. När Jacob återvänder till sin barndomsstad så gör han det med besked. Målet är att Fyr ska bli en av Sveriges bästa restauranger. Öppen för alla, året om. Menyn består av vällagade rätter från hav och land med ett stort fokus på fisk och skaldjur - givetvis med noga utvalda råvaror.

Zigges Beach Club

En härlig och skönt avslappnad beach bar i sann Zigges-anda Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i hjärtat av Tylösand. Här serveras fruktiga och läskande cocktails tillsammans med medelhavsinspirerade strandrätter och spännande snacks som funkar minst lika bra som take-away till stranden. Nytt för i år är att du som gäst på Zigges gärna får låna en av deras SUP-brädor. Säsongsöppet från försommar till sensommar.

Punch Restaurang & bar

En populär kvarterskrog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vars meny bjuder på såväl magiska pizzor som skandinavisk mat från a la carte-menyn. Njut av den härliga stämningen på uteserveringen eller utmana vännerna på en runda äventyrsgolf. Ett perfekt alternativ för dig som är på jakt efter god mat i kombination av aktivitet. Säsongsöppet från april till december.

Rum med havsutsikt på Hotel Tylösand i Halmstad

Hotel Tylösand. Foto: Pamela Hanne

Boende i Tylösand

Här har vi samlat två boende som passar dig som vill vara där det händer i Tylösand. Checka in på klassiska Hotel Tylösand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller Tylebäck Hotell och konferens Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Hotel Tylösand

Hotel Tylösand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett välkänt och prisbelönat hotell som ligger precis vid Tylösands strandkant. Med stranden utanför fönstren har hotellet ett spektakulärt läge och storslagen utsikt. Här är rummen vackert designade, spaanläggningen bjuder till upplevelser som överraskar och hotellets olika restauranger levererar smaker som hänger kvar i minnet. Hotel Tylösand kan också stoltsera med Sveriges, till ytan, största galleri med över 400 konstverk och ett välfyllt sommarprogram. Öppet året om.

Tylebäck Hotell & Konferens i Halmstad

Tylebäck Hotell & Konferens. Foto: Tylebäck Hotell & Konferens

Tylebäck Hotell & Konferens

Tylebäck Hotell & Konferens Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har ett fantastiskt läge i strandskogen mellan Tylösand och Frösakull. Med närhet till både hav och skog är detta ett perfekt boende för naturnära avkoppling. Förutom boende finns en populär lunchrestaurang & bistro, en avkopplande relaxavdelning och ett välutrustat hotellgym - allt med vackra naturomgivningar. Öppet året om.

Evenemang i Tylösand

Här ser du evenemang som sker i Tylösand och Grötvik.

 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: After Beach med På G
  15 juli 2024 kl. 16.00
  Hotel Tylösand
  I år blir det After Beach varje dag – som alltid med fri entré. När det inte är konsert eller annat evenemang kör vi sk...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Pianobar i Tylöhus
  15 juli – 10 augusti 2024
  Hotel Tylösand
  Musik är en del av vår själ. Därför är även musiken central för din upplevelse hos oss på Hotel Tylösand. Vart du än vä...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: BRUCE, BARACK & FRIENDS - Sommarutställning
  15 juli – 1 september 2024
  Tres Hombres Art
  BRUCE, BARACK & FRIENDS Sommarens utställning på Tres Hombres Art är med 5 fotografer som följt Bruce Springsteens resa...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Glassbar med kotteinsamling för barn 0-13 år
  15 juli – 4 augusti 2024
  Tylebäck Hotell & Konferens
  Njut av över 24 sorters SIA lösglass, pinnglass, goda mackor och dryck i mysiga Gula Villan!För alla barn (0-13 år) har...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Grillbistro på Tylebäck
  15 juli – 4 augusti 2024
  Tylebäck Hotell & Konferens
  På vår härliga terrass kan du njuta av nygrillat från sommarens meny. Passa på att svänga förbi efter ett strandbesök e...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: After Beach med Rock Circus
  • 16 juli 2024 kl. 16.00
  • 17 juli 2024 kl. 16.00
  Hotel Tylösand
  I år blir det After Beach varje dag – som alltid med fri entré. När det inte är konsert eller annat evenemang kör vi sk...

Mer bad och kustliv

Guldkorn

Mer av Halmstad