Beachvolley

Möjligheten att kunna spela beachvolleyboll på Tylösands fantastiska strand ända tills solen går ner är en upplevelse i sig. Och har varit så i många år. Dessutom spelas ett av Europas största beachvolleyevenemang, SummerSmash här.

Tjej ligger i hängmatta. Personer spelar beachvolleyboll

Foto: Summersmach

Planer för beachvolleyboll

Planerna vid Tylöbäck sätts vanligtvis upp i början av juni så det är bara att ta dig ut oavsett när på sommaren du besöker Halmstad. Ett tips är att parkera längst bort på Älgvägen och gå ner till stranden genom att korsa Prins Bertils stig så kommer du rakt ner till Tylöbäcks mynning där planerna ligger.

Ännu tidigare, redan i början på maj när värmen kommer, kan du se att beachvolleybollspelet sätter igång på olika platser runt om i Halmstad. Framför allt på Engelbrektsplan nära centrum. Här finns tre planer som används flitigt. Vissa dagar spelar träningsgrupper, men det finns oftast plats för spontanspel.

Dags för dig också att prova!

Beachvolleyplan i Engelbrektsplan

Engelbrektsplan

Europas största beachvolleyboll-evenemang

SummerSmash festival Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har vuxit fram under sommaren och är i dag en samlingsplats för både beachvolleyentusiaster och alla som vill prova. Vanligen arrangeras festivalen i slutat av juli eller början av augusti.

Flygbild över Tylösand och beachvollytävling summer smach

Foto: Reisegutta

Mer sport och aktiviteter

Guldkorn

Mer av Halmstad