Deutsch
Dansk

Halmstad Golfklubb

I tallskogen ute i Tylösand, så nära havet att den saltstänkta havsluften känns när vinden ligger på från havet, finns två riktigt bra artonhålsbanor. Halmstad Golfklubbs Norra bana utses regelbundet till en av landets bästa i olika rankingar. Inget besök på Halmstad Golfklubb är komplett utan att även gå en runda på den smalare och kortare Södra banan.

Tre golfspelare

Foto: Per Nilsson

Norra banan

Norra banans layout uppskattas mycket av såväl låghandicapare som bogeyspelare. Banan har en trevlig variation på hålen vilket gör att man får ett bra tempo i spelet. Solheim Cup Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett av flera stora mästerskap som spelats här, 2015 var banan värd för herrarnas Lag-EM och 2017 arrangerade man Annika Sörenstams internationella juniortävling Annika Invitational Europe Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Och 2022 arrangerades Scandinavian Mixed Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Halmstad Golfklubb.

Södra banan

På Södra banan premieras precision före längd. Klubbens medlemmar uppskattar banan så mycket att de spelar något fler rundor här, och gäster gör klokt i att följa i deras spår. Två slingor på nio hål kommer tillbaka till klubbhuset och är ett utmärkt alternativ för en sen kvällsrunda när solen ger långa skuggor.

Restaurangen på Halmstad golfklubb

Foto: Per Nilsson

Mer än golf

Klubben driver själva den prisbelönade golfkrogen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och servicen uppskattas i nästan lika stor grad som den utmärkta maten, inte minst på de uppskattade After Work-kvällarna på fredagar. Dessutom finns här en mycket stor och välsorterad golfshop för den som behöver komplettera bagen.

Mer av Halmstad