Söta bad i sjöar

Halmstads många vackra stränder är välkända. Något annat som vi älskar och har gott om är sjöar. Över 120 vackra sjöar finns att upptäcka. Vi har valt ut sju favoriter som är perfekta utflyktsmål. Runt många av dem finns fina stränder, bryggor, promenadsslingor, båtuthyrning, grillplatser och hopptorn.

De flesta sjöarna är även utmärkta platser för fiske. Läs mer om fiskevatten i vår fiskeguide.

Simlångsdalens sjöar

I det sägenomspunna och natursköna Simlångsdalenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har Fylleån skapat ett långsmalt sjösystem. Norr om Simlångsdalen, vid Mahult, hittar du Gyltigesjön. Här finns en fin strand samt två grillplatser, samt markerade vandringsleder i skogen. Strax söderut hittar du långsmala Simlången och Brearedssjön. Vid Bredaredssjön finns parkeringsplatser, badvik med brygga, grillplats och handikappsanpassad torrklosett. Stränderna är både lugna och barnvänliga. Du har även möjlighet till att hyra båt, kajak eller kanot och utforska sjön från ett nytt perspektiv. Att hoppa i från båten är alltid roligt! Du kan hyra kajaker och kanoter från Roberts kajaklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Vinnalt eventlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Torvsjön och Toftasjön

Väster om Simlångsdalen, vid Marbäck, ligger Torvsjön och den mindre Toftasjön. Båda är utmärkta val för den badsugne. Här har du tillgång till strandbad, grillplatser, brygga och vandringsleder runt sjöarna samt i närliggande skog. För den äventyrlige finns också en lian vid Toftasjön där du kan svinga dig ner i vattnet. Vill du ta en liten paus från strand och bad är det perfekt att promenera längs slingan och utforska området runt sjön. Spenderar du en hel dag vid dessa platser är det enkelt att köpa med sig något att grilla på en av alla grillplatser.

Stora Skärsjön och Tostarpasjön

Stora Skärsjön och den mindre Tostarpasjön ligger nära Tönnersjö. Tostarpasjöns mindre karaktär gör att den snabbt blir uppvärmd en varm sommardag. Båda har tillgång till badbrygga så att du kan hoppa ner i det spegelblanka vattnet. Sjöarna ligger nära Halmstad Tönnersjö Golfbana, vilket gör det smidigt att svalka sig i dem efter en härlig golfrunda.

Mer bad och kustliv

Guldkorn

Mer av Halmstad