Deutsch
Dansk

Snorkelleden i Svärjarehålan

Upptäck livet under vattenytan när du snorklar längs ledens 200 meter. Bland de vackra blås- och sågtångsruskorna skapas en undervattenskog med rikt djurliv.

Snorkelleden fungerar som en naturstig, fast i vattnet. Utmed snorkelleden hittar du skyltar som guidar dig och ger information om några av de vanligaste arterna som du kan stöta på längs leden. Skyltarna är fastskruvade på betongfundament med handtag att hålla i när du läser på skylten under vattnet. Illustrationerna på skyltarna är målade av Emelie Andersen och Frida Nettellbladt. Är du en fena på att hålla andan får du gärna borsta av alger från skyltarna.

På sandbottnarna kan du upptäcka gott om små och stora djur. Nedgrävda ett par centimeter eller väl kamouflerade finns olika musslor, maskar och fiskar. Alla arter har sin historia och sitt levnadssätt, men är beroende av varandra för att finnas just här, längs Halmstads kust.

Tänk på att ha uppsikt över varandra och snorkla gärna två och två.

Snorkelleden – ett resultat av gott samarbete

Snorklingsleden i Svärjarehålan invigdes 5 juli 2013 och var Hallands första. Syftet är att öka kunskapen om vad som finns under ytan, bara ett stenkast ut i vattnet. Förhoppningen är att det också ska leda till ökat intresse för vår marina miljö och hur vi kan värna om den.

Leden är resultatet av ett samarbetsprojekt mellan Halmstads naturskyddsförening Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Halmstads kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Halmstads dykarskola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Leden har finansierats av LONA-bidrag (Lokala Naturvårdssatsningen), Halmstads naturskyddsförening Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Halmstads kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och med hjälp av hundratals timmar ideellt arbete.

Mer bad och kustliv

Guldkorn

Mer av Halmstad