Deutsch
Dansk

Tillgänglighets­anpassade bad

Vill du bada i havet? Eller i en sjö eller en pool? Här bjuder vi på några tips på bra badställen. Alla har det där lilla extra som gör dem tillgängliga för alla badsugna.

Både Svärjarehålan i Tylösand och Gröningen på Östra stranden är bemannade vid badväder under sommaren. Hissad flagga betyder att personal är på plats.

Svärjarehålan är ett bad med både klippor, sandstrand och gräsyta. Breda cementerade gångar leder ända ner till havet. Badplatsen är utformad i samarbete med handikapporganisationer. En stor, skuggig parkering med 18 handikappmarkerade platser finns intill badet. Behöver du något svalkande så finns en kiosk. I Svärjarehålan finns även Hallands första snorkelled. Prins Bertils stig passerar stranden.

Gröningen är en badplats med mycket historia, med stugbebyggelse från tidigt 1900-tal. Stranden ligger cirka fem kilometer från centrum och är mycket långgrund. Gröningen är den norra delen av Östra stranden.

På båda baden finns handikapp-WC, omklädningsrum, duschar med liggplats, ramper, lift och trappor ner i vattnet. På gräsytorna finns hjälpmedel till exempel stegar för att underlätta att resa sig. Det finns även stora flytvästar och rullstolar att låna. Om du behöver låna en liggsittstol för att ta dig ner i vattnet ska du ha en badvärd med dig. Alla är välkomna till baden, men som besökare uppmanas du att ta särskild hänsyn och lämna plats till gäster med funktionsnedsättning.

Söta bad i sjö

Vid Brearedssjön i Simlångsdalen och Tostarpsjön i Tönnersjö finns handikappanpassad torrklosset. Ta ett dopp i det söta klara vattnet och njut av skogens lugn när du tillreder din mat på grillplatsen.

Pooler inne och ute

Halmstad Arena Bad har flera tillgänglighetsanpassningar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Bland annat olika hjälpmedel, handikapptoaletter och anpassade parkeringsplatser.

Även Simstadion Brottet, Furulundsbadet och Getingebadet är delvis tillgänglighetsanpassade.

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla besöksmål klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Vattenkvalité och temperatur

bad- och havsmyndighetens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du under badsäsong se aktuell badvattenprognos med vattenkvalité, eventuell algförekomst samt vattentemperatur på de officiella badstränderna.

Mer bad och kustliv

Guldkorn

Mer av Halmstad