Minigolf och äventyrsgolf

Halmstad är för många synonymt med Golfhuvudstaden. Här finns det gott om golfbanor. Men ännu fler banor finns det för minigolf och äventyrsgolf!

Är du en inbiten golfspelare? Eller en tävlingsinriktad person? Eller är du helt enkelt bara sugen på att utmana dina nära och kära i minigolf? I vilket fall som helst finns det alltid en bana nära dig. Minigolf hittar du i stort sett överallt i Halmstad, både inne i och utanför staden. Här kommer du säkerligen uppleva både tävling, glädje och kanske lite frustration – men det ingår väl i spelet?

Japans minigolfbana

Foto: Japans Golfbanor

I staden

Är du på besök inne i Halmstad har du möjlighet att spela minigolf både inomhus och utomhus. En varm sommarkväll är Japans trevliga utomhusbana Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med deras karaktäristiska gummimattor helt perfekt. Den är upplyst vilket skapar en riktig mysig känsla – perfekt för en dejtkväll! Ett annat härligt alternativ är Palmqvist Kiosk & Golf. Kombinera gärna rundan med en dag på Östra stranden och en läskande mjukglass.

Om vädret sviker behöver du inte oroa dig, du har fortfarande möjlighet till att spela. Japans Golfbanor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har även en 18 hålsbana inomhus på Flygstaden. Hos Halmstad Aktivitetscenter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Slottsmöllan hittar du Black Pearl Golf, som skapar en helt unik spelupplevelse. Här spelar du nämligen i en så kallad blacklightmiljö, vilket skapar helt nya förutsättningar för att lyckas.

Äventyrsgolf hos Punch Restaurang i Halmstad

Foto: Punch Restaurang & bar

Utanför staden

Har du möjlighet att utforska Halmstads vackra omnejd hittar du ännu fler banor. Vill du kombinera minigolf med god mat kan vi varmt rekommendera Punch Restaurang & Bar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Tylösand. Föredrar du en dagsutflykt med lättare mat finns också caféet Strandburken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. att tillgå. I Steninge hittar du även den mysiga Steninge minigolfbana Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som du enkelt kan kombinera med en dag på stranden.

En professionell minigolfbana finns beläget på Halmstad Golfarena. Äventyrsgolfbanan Himalyas Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan spelas både som en rolig mellanaktivitet eller formell puttövning.

Flera av campingarna i Halmstad har minigolf eller äventyrsgolf. Bland annat hittar du banor hos Gullbrannagården Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., First Camp Tylösand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Vilshärads camping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Haverdals camping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Självklart är alla välkomna att spela oavsett om du övernattar eller inte.

Söker du minigolf intill skogen rekommenderar vi Nicolas café Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här kan du varva minigolfspel med en god bit mat och samtidigt njuta av naturen.

Golf med en twist

Vill du spela golf på ett annorlunda sätt? På Sannarp discgolfbana och Andersberg bana är perfekta för en tur frisbeegolf eller discgolf som det också kallas. Det är gratis. Det enda du behöver ta med dig är en frisbee och sikta mot korgarna. Fotbollsgolf finns i Vilshärad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det är som golf, men med en större boll där du spelar med fötterna istället för klubban.

Även på Haverdals Golfklubb finns en något annorlunda golfbana – djungelgolf. Här kan du på samma bana välja om du vill spela med frisbee (discgolf), fotboll (footgolf), mjuk golfboll eller hård golfboll. Banan består av nio hål och finns inne i skogen vid sidan om husvagnsparkeringen. Vem som helst kan spela och det kostar inget. Utrustning kan du låna inne i shoppen.

Minigolfbanor i Halmstad

Listan nedan hämtas från Google My Business. Vill du se resultatet på en karta. Klicka då på ikonen till höger överst i listan.

Japan Golf Courses

562 omdömen

Japans Golfbanor Inomhus

86 omdömen

Haverdals Äventyrsgolf

15 omdömen

Vilshärads minigolfbana

0 omdömen

Ugglarps äventyrsgolf

3 omdömen

Punch Minigolf

1 omdömen

Halmstad Activity Center

338 omdömen

Nicola’s Café Bäckavattnet

31 omdömen

Zigges beach club

47 omdömen

Mer sport och aktiviteter

Guldkorn

Mer av Halmstad