Kallbad för kropp och själ

Vi hallänningar gillar att bada. Och vi gör det även på vintern. Är du nyfiken på att ta ett vinterbad i Halmstad? Då har du kommit helt rätt.

I Halmstad finns en lång tradition av välgörande hälsobad. Redan på 1900-talet hittade de första badgästerna hit för att njuta av våra långa sandstränder under både vinter och sommar.

Ett kallt bad är bra för välmåendet. Det ger bättre blodcirkulation, stärker hjärtat och ger dig mer energi. Oavsett plats och tid på året kan du njuta av kicken efter ett kallt bad och känna den positiva effekten det har på din kropp och ditt humör. I Halmstad finns det gott om badvänliga bryggor för ett dopp i det uppfriskande vattnet.

Toppen på en brygga i havet

Toppen av den drygt 250 meter långa Jansa brygga

Kallbad vid kusten

För dig som vill kliva i havet från en brygga har vi fem tips. Jansa Brygga, mellan centrum och Tylösand, är en drygt 250 meter lång stenpir med spännande historia. Här låg det en gång ett stenbrott. Också Tjuvahålan har en intressant historia. Den idag mysiga viken var tidigare hemvist för smugglare. Oavsett, här finns både strand, klippor och brygga för den som inte kan bestämma sig.

Vid Svärjarehålan finns en tillgänglighetsanpassad strand med både klippor, sandstrand och gräsytor. Även vid Grötvik och Östra stranden erbjuds bryggor. Östra stranden är dessutom ett tillgänglighetsanpassat bad.

Kallbad i insjö

Föredrar du att kallbada i en spegelblank insjö tipsar vi om Gyltigesjön, Simlången, Brearedssjön, Torvsjön, Toftasjön, Stora Skärsjön och Tostarpasjön. Vid alla sjöar finns badbryggor och vid de flesta också en grillplats, perfekt att värma sig vid efter doppet! Läs mer om sjöarna i vår guide om söta bad.

Karta

Du hittar alla tipsen längs kusten i kartan nedan. Några av insjöbaden kommer inom kort.

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla badplatser klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Mer bad och kustliv

Guldkorn

Mer av Halmstad