Deutsch
Dansk

Dyka och snorkla

Längs med Halmstads kust hittar du flera fina klippor och badvikar som är spännande för såväl dykning som snorkling. Dessutom har vi lyxigt nog en proffsig dykarskola där du hittar utbildningar för både nybörjare och erfarna. På med cyklopet och upptäck världen under ytan!

Vågor slår mot Grötviks kust

Grötviks kust

Dyk i mysiga Grötvik

Ta en tur till den gamla fiskebyn Grötvik via Prins Bertils stig som går genom området. Grötvik är en mysig badplats med en liten sjöräddningsstation. Här kan du dyka och sedan njuta av lite after dive i solnedgången vid småbåtshamnen som erbjuder vackra vyer över havet. Väljer du att dyka här kommer du uppleva en varierad miljö – allt från sandbotten till klippor och små grottor. Grötvik har dessutom sin egen dykklubb – Grötviks dykklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. En relativt nybildad förening där alla som vill främja dykarlivet i Halmstad är välkomna.

Dykkurser med Halmstad Divers

Lär dig dyka med proffsen! Halmstad Divers Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. erbjuder olika typer av dykutbildningar på Actic Simhallsbadet City Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Är du nyfiken kan du också testa Prova På Dyk för en kväll. Här kan du som nybörjare lära dig dyka och ta certifikat med PADI Open Water Diver. Med ett dykcertifikat från PADI kan du dyka överallt i hela världen. Vill du ta dina dykarkunskaper ett steg längre håller Halmstad Divers även i fortsättningskurser och specialkurser Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Snorkel

Foto: Armin-Staudt, Mostphotos

Snorkelvänlig kust

Eftersom vi har flera små mysiga badvikar och klippbad runt omkring Halmstad kan du såklart ge dig ut och upptäcka livet under ytan på egen hand. Kanske hittar du ditt eget unika smultronställe! Tänk på att hålla uppsikt och vara försiktig. Och såklart – värna om miljön och det marina livet så det finns kvar länge till. Vi är trots allt bara på besök hos havets invånare!

Hallands första snorkelled

Bege dig ut på ett snorkeläventyr! I Svärjarehålan vid Tylösand finner du en handikappanpassad strand med klippor, gräsyta och sandstrand. Här finns därtill Hallands första snorkelled på 200 meter. Längs leden blir du guidad genom skyltar som informerar om några av de vanligaste djurarterna som gömmer sig på sandbottnen. Du kommer garanterat stöta på ett rikt och spännande undervattensliv som existerar mitt bland oss – längs Halmstads vackra kust!

Mysiga och snorkelvänliga badvikar

Tjuvahålan är ett annat alternativ som erbjuder fina möjligheter till både snorkling och fiske. Här finns dessutom en grillplats. Om du istället siktar norrut utmärker sig Steninge badplats med sin pir som delar havet ut till klippön Stora Skär. Här kan du ta dig en ordentlig snorkeltur och passa på att fånga krabborna som gömmer sig mellan stenarna.

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Mer bad och kustliv

Guldkorn

Mer av Halmstad