Vandrarhem, pensionat, stuga och B&B

Bo med doften av tång och hav utanför fönstret, vid ett naturreservat eller mitt i city. Halmstads vandrarhem, pensionat och bed & breakfast erbjuder närhet, personlig charm och unika upplevelser.

STF Hotell & Vandrarhem Kaptenshamn i Halmstad

STF Hotell & Vandrarhem Kaptenshamn

Citynära

Med närhet till både shopping och trevliga restauranger ligger STF Hotell & Vandrarhem Kaptenshamn,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster lugnt beläget bara ett stenkast från Nissan och centralstationen. Här finns flera olika valmöjligheter när det kommer till boende vilket gör att det finns något för de flesta plånböcker. Här finns både vandrarhemsrum med eget respektive delat badrum liksom hotellrum för den som söker något högre standard.

Ungefär en kilometer utanför city ligger Krusbärets Vandrarhem,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ett enkelt och trevligt boende på den östra sidan av Halmstad. Här har du gångavstånd till både Halmstad Arena och Sannarps Idrottsområde.

Steninge Kuststation i Halmstad

Steninge Kuststation

Havsnära

I mysiga lilla Steninge ligger ett av Halmstads kanske charmigaste boenden, Steninge Kuststation.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Här bor du med närhet till både hav och natur vilket gör det till ett utmärkt val för vandrare och cyklister. Förutom kärlek till naturen vurmar värdparet här lite extra för hållbar mat och närproducerade produkter. I Steninge finns det även andra alternativ, Steningegårdenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en sommargård med vacker utsikt över havet. Här bor du i enkla men charmiga rum med två, tre eller fyra bäddar eller så bokar du någon av gårdens stugor. Kika gärna på Steninge Bed & Breakfastlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Stugebo Steningelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för ytterligare alternativ – båda med utmärkt läge nära havet.

I Vilshärad, alldeles vid stranden ligger Strandgårdenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som erbjuder ett enkelt, prisvärt och familjärt boende. Sommartid finns här restaurang, café och ett välfyllt program med aktiviteter för både vuxna och barn som konserter, utställningar och särskilda tema-veckor. Bara några hundra meter bort ligger Vilshärads Padel & Gård där du inte bara bor när närhet till havet, du har dessutom några av Halmstads läckraste padelbanor alldeles runt knuten.

I Tylösand hittar du en av Sveriges mest fantastiska stränder. Vill du bo med närhet hit, ja då finns både välrenommerade Tylebäck Hotell och Konferenslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och det lilla pensionatet Hotell Trasten,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som ligger mitt i Tylösands hjärta. På Tylebäck finns, förutom hotellrum och stugor, även en vandrarhemsdel. Ett prisvärt alternativ med fantastiskt läge.

Havsnära men med någorlunda närhet till centrum, det får du på det lilla pensionatet Lilla Vita Huset,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster beläget i ett villaområde cirka fem kilometer från centrum. Med ungefär samma avstånd, men åt andra hållet, ligger Stugcentralenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Inbäddad bland sommarhusen, mitt i den klassiska badorten Östra stranden.

Söder om Halmstad ligger Gullbrannagården,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster en stor familjecamping som också erbjuder boende i form av vandrarhem. Under högsäsong arrangeras det aktiviteter för hela familjen och gårdens restaurang har öppet varje dag.

Frukostbricka på Paulsson Paleo i Halmstad

Frukostbricka på Paulsson Paleo i Halmstad

Naturnära

Föredrar du att bo med naturen runt knuten? Komma nära skogen och dess stillhet? Eller kanske lockar det mer att bo med utsikt över öppna landskap och böljande åkrar. Oavsett finns det alternativ som passar.

I en liten skogsglänta i Simlångsdalen ligger Escape to Paulsson Paleo.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Här bor du verkligen ett med naturen där suset från träden och porlandet från bäckarna vaggar dig till sömn. Vaknar, ja det gör du till fåglarnas glada kvitter. En bit norr om Simlångsdalen ligger ett annat naturnära boende, Skallinge Gård,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där du kan välja mellan stuga och rum.

Vill du hellre bo lite mer lantligt? Stakaberg Konferens och Gårdshotelllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster erbjuder B&B i lantlig idyll med ekbacken i ryggen och det öppna halländska landskapet nedanför. I Gullbrandstorp ligger det lilla pensionatet Lilla Lyngabolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med ängar och blommande rapsfält som närmsta granne.

Ett mer klassiskt vandrarhem finner du nio kilometer öster om Halmstad, i det mysiga samhället Åled. Här ligger Birkagårdenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, ett enkelt och prisvärt boende med närhet till härlig natur och friluftsliv. Andra alternativ med närhet till naturen är Nissaströms kursgård,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster vackert beläget vid Nissan, och Prostens Bed & Breakfast,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ett unikt boende på en Prästgård från 1868 i det lilla samhället Getinge utanför Halmstad.

Öppet skjutdörrsparti på stugan Lilla Lyngabo i Halmstad

Lilla Lyngabo. Foto: Ulla Sjöö

Boka vandrarhem, pensionat stuga eller B&B

Du kan boka dit boende direkt på anläggningens webbplats. Vill du jämföra priser? Gör en Google-sökning på 'hotell Halmstad'länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Då får du med priser från flera olika bokningstjänster i sökresultatet. Du kan själv anpassa ankomst och avresedatum.

Var finns ledigt just nu

Kika in på vår sida Ledigt boende i Halmstad för att se var det finns ledigt boende just nu, samt under utvalda perioder. Boendeanläggningarna uppdatterar tillgängligheten kontinuerligt.

Gullbrannagården i Halmstad med träd runt om

Gullbrannagården. Foto: Adde Fotograf

Lista över boende i Halmstad

Listan nedan hämtas från Google My Business. För att se boendena på en karta, klicka på ikonen till höger ovanför listan.

Hotel Continental Relax & Spa

387 omdömen

Best Western Plus Grand Hotel

844 omdömen

ProfilHotels | Halmstad Plaza

86 omdömen

Good Morning+ Halmstad

473 omdömen

Hotell Mårtenson

543 omdömen

Halmstad Hotell & Vandrarhem Kaptenshamn

158 omdömen

Clarion Collection Hotel Norre Park

387 omdömen

Hotel Tylösand

2202 omdömen

Scandic Hallandia

995 omdömen

Hotel Amadeus

360 omdömen

Mer boende

Mer av Halmstad