Hotell

I Halmstad finns hotell där du kan känna den salta brisen från havet. Eller så kan du bo mitt i stadsmyllret och ha nära till shopping, restauranger och nattliv. För den som vill ha närhet till naturen finns flera mysiga hotell. Dessutom kan golfspelaren hitta boende nästan på green.

Hotel Continental Relax och spa i Halmstad

Hotel Continental Relax och spa. Foto: Jeanette Nerman

Citynära

Söker du hotell mitt i city så har du Scandic Hallandialänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med utsikt över både Nissan och Stora torg. Hotellet har dessutom fått Halmstads kommuns Tillgänglighets- och bemötandepris. Lika centralt, längs en av Halmstads fina gågator precis vid Norre Port från 1600-talet, hittar du det anrika Hotel Mårtensonlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med en spännande historia – tanten på taket klingar nog bekant. Hotellet öppnade igen våren 2021 efter en totalrenovering. På andra sidan den gamla stadsmuren, intill vackra Norre Katts park ligger mysiga Clarion Collection Hotel Norre Park.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Mycket centralt beläget, men ändå i utkanten av citykärnan finns trevliga Hotel Amadeus.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

På andra sidan Nissan, mellan city och Halmstad C / Resecentrum finns tre hotell. Mitt emot stationshuset ligger stiliga och anrika Best Western plus Grand hotell.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster För den som söker en kombination av citypuls och avslappnande spa rekommenderar vi Hotel Continental Relax och spa.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Söker du ett alternativ som passar den lite mindre plånboken brukar STF hotell & Vandrarhem Kaptenshamnlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Hotel Natti Nattilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster vara ett bra val.

Beläget på shoppingcentret Hallarna, strax intill E6:an, finns Good Morning Halmstad.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Ett bra val för dig som är på genomresa, shoppingsugen eller vill ha nära till Östra stranden. Samtidigt är det inte långt in till centrum för att ta del av citys utbud och den vackra stadskärnan.

Sommaren 2021 öppnar ett nytt och fräscht hotell precis intill Resecentrum, ProfilHotels Halmstad Plaza.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Från hotellets takterass kommer du att få en fantastisk utsikt över Halmstad och ut mot havet.

Hotell Tylebäck i Tylösand i Halmstad

Hotell Tylebäck

Havsnära

Det är något speciellt med havet. Ljuset. Ljudet av vågorna som rullar in mot stranden. Möjligheterna till bad i soluppgång, eller solnedgång. I Tylösand hittar du en av Sveriges mest fantastiska stränder. Sommartid kan du möta patrullerande livräddare, här finns dessutom Nordens enda livräddarskola. Bara det ger lite baywatch-känsla.

Hotel Tylösandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är ett välkänt och prisbelönat hotell som ligger precis vid stranden. Välrenommerade Tylebäck Hotell och konferenslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ligger också ett stenkast från havet. Havsutsikten är makalös. På Ringenäs Golfhotelllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Frösakull har du nära både till havet och till golfbanan. I Frösakull hittar du även Halmstad Golfarena, där du inte bara har tillgång till den havsnära utsikten – här finns dessutom Sveriges bästa träningsanläggning för golf.

Tallhöjden hotell och restaurang i Halmstad

Tallhöjden hotell och restaurang

Naturnära

Vill du uppleva naturen på riktigt? Komma nära skogen och dess lugn. Eller vill du kanske njuta av det öppna landskapet som böljar fram med sina åkrar och ängar. I Halmstad kan vi erbjuda allt och lite till.

På vägen mot havet hittar du Halmstad Gårdshotelllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där naturen är ditt vardagsrum. Hotel Insenselänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du i Wapnödalen, högt på en kulle mellan åkrar och böljande rapsfält. Här är det lätt att finna ro. I Wapnö finns även Wapnö Gårdlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och hotell, som dessutom är ett slott, ligger mitt i den underbara Vapnödalen, med fälten och djuren utanför knuten. Gården har ett eget och unikt ekologiskt kretslopp där god djuromsorg, smakupplevels och hållbar miljö är självklartheter.

Tallhöjden hotel och restauranglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster erbjuder vandring, fiske, boende och god mat i en helt unik miljö. Naturreservatet med det berömda Danska fall ligger precis i närheten. På Nissanström kursgårdlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster bor du i ett naturskönt läge vid Nissan. Även här har du ett fantastiskt naturreservat precis inpå knuten. Här kan du verkligen stressa av. Stakaberg Konferens och gårdshotellänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en lantlig idyll med ekbacken i ryggen och det öppna halländska landskapet nedanför. 

Kvibille Gästgivaregårdlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster börjar historien redan på 1600-talet. Och är du ostälskare är det platsen för dig. Här finns nämligen Kvibilles alldeles exklusiva ostbutik.

Ringenäs Golfklubb med hotell i Halmstad.

Ringenäs Golfklubb med hotell. Foto: Per Nilsson

Golfnära

Är du golfintresserad och i princip vill bo på golfbanan? Då har vi tre fina anläggningar i Halmstad som kan erbjuda dig den möjligheten.

Bara 15 minuter sydöst om Halmstad, i ett lätt kuperat och naturskönt kulturlandskap med vackra ekar och glittrande vattendrag, ligger Halmstad Tönnersjö Golf. Här kan du sova mitt på golfbanan i någon av stugorna eller varför inte bo i klubbhuset. Det finns dessutom ställplatser om du vill övernatta i din husbil.

Vill du bo både golf- och havsnära kan vi tipsa om två fina anläggningar med en fantastisk utsikt över Kattegatt. Halmstad Golfarena har utsetts till Sveriges bästa träningsanläggning för golf. Här kan du välja mellan att bo i det trevliga lilla hotell, eller rå dig själv i någon av anläggningens stugor. Du kan också stanna över på Golfarenans ställplatser med din husbil eller husvagn. Bara ett golfslag bort ligger Ringenäs Golfklubb, som kan betraktas som ett hole in one om du är golfare. Du vaknar upp till en makalös havsutsikt och har sedan bara cirka 40 meter till första tee.

Och du, det bästa är att det i Golfhuvudstaden Halmstad finns ytterligare fem golfanläggningar i natursköna miljöer. Så det är bara att ”play on and on and on”!

Hotel Tylösand i Halmstad

Hotel Tylösand. Foto. Pamela.se

Boka hotell i Halmstad

Du kan boka dit boende direkt på anläggningens webbplats. Vill du jämföra priser? Gör en Google-sökning på 'hotell Halmstad'länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Då får du med priser från flera olika bokningstjänster i sökresultatet. Du kan själv anpassa ankomst och avresedatum.

Var finns ledigt just nu

Kika in på vår sida Ledigt boende i Halmstad för att se var det finns ledigt boende just nu, samt under utvalda perioder. Boendeanläggningarna uppdatterar tillgängligheten kontinuerligt.

Hotell i Halmstad

Listan nedan hämtas från Google My Business. För att se hotellen på en karta, klicka på ikonen till höger ovanför listan.

Hotel Continental Relax & Spa

387 omdömen

Best Western Plus Grand Hotel

844 omdömen

ProfilHotels | Halmstad Plaza

86 omdömen

Good Morning+ Halmstad

473 omdömen

Hotell Mårtenson

543 omdömen

Halmstad Hotell & Vandrarhem Kaptenshamn

158 omdömen

Hotel Tylösand

2202 omdömen

Clarion Collection Hotel Norre Park

387 omdömen

Scandic Hallandia

995 omdömen

Hotel Amadeus

360 omdömen

Mer boende

Mer av Halmstad