Highlights – vårens evenemang

Hur vill du uppleva Halmstad under våren? Här listar vi några av vårens evenemangs­highlights i Halmstad när våren 2023 närmar sig. Titta även in på våra vårsidor för fler våriga Halmstadtips. Ännu fler evenemang hittar du alltid i vår evenemangskalender.

Grönsaker

Torghandel

4 mars, 1 april, 6 maj, Stora torg
Den första lördagen varje månad gästas Stora torg av lokala mat­producenter som dukar upp ett smörgåsbord av säsongens delikatesser från våra Halländska gårdar. Du kommer ha möjlighet att handla närproducerade råvaror av bästa kvalité. Marknaden är även öppen första lördagen i månaden under sommaren och hösten.

Affisch för Vårsalongen

Vårsalongen 2023

11 mars–7 maj 2023, Hallands konstmuseum
Hallands Konstförenings jurybedömda Vårsalong är en stor konsthändelse i Halland. Årligen lämnar många konstutövare med anknytning till Halland in verk för bedömning. Utifrån inlämnade bidrag och juryns urval formas en spännande utställning.

Bild med texten Jesus Christ superstar

Jesus Christ Superstar

12 mars, Snöstorps kyrka
Konsertversion av Jesus Christ Superstar. Solister: Anton Sjöberg, Maikael Klaening, Adam Liifw, Stefan Westerberg och Anna Falkström. Körerna Cappella Snöstorp och VIVA. Band: Stefan Wikrén, Lars-åke Svensson, Peter Bengtsson, Fredrik Johansson och Marcus Olofsson Delgado. Dirigent: Göran Persson.

Måns Zelmerlöw

Måns Zelmerlöw - Vårskrik

16 mars, Halmstads Teater
Första konserthusturnén någonsin för Måns Zelmerlöw 2023. Nu presenteras äntligen Måns Zelmerlöws första konserthusturné. Under mars och april 2023 kommer Måns att besöka över 20 svenska städer och framföra sin musik inför sittande publik.

Lunchteater på Halmstads Teater

Lunchteater

16 mars, 20 och 21 april, Halmstads Teater
Kombinera en lunch med underhållning. Vi dukar upp en god lunch på svenska och närproducerade råvaror i Festsalen på Halmstads Teater. När du ätit och pratat en stund med ditt bordssällskap sätter föreställningen igång.

Enduro

24MX Beach Race Enduro

18 mars, Östra stranden
Välkommen till Sveriges enda strandrace på Östra Stranden i Halmstad. Det gäller att köra så många varv som möjligt i den mjuka sanden. Vissa tävlar mot andra, andra mot sig själva. Det finns en klass för alla. Upplev den fartfyllda stämningen som förare eller publik. För dig som vill titta är det fri entré.

Affisch för Hallands matfest

Hallands Matfest

18 mars, Halmstads Teater
Hallands Matgille & Lisa Lemke med vänner välkomnar dig till Hallands Matfest, en plats där mat och kultur möts och skapar minnen för livet. På Hallands Matfestival möts matentreprenörer från hela Halland med musiken, författarna och trädgårdsentusiasterna. Fri entré.

Volleybollspelare i Halmstad

Slutspel i volleyboll

Från 22 mars, Halmstad Arena
Halmstad Hylte Volley är i slutspel både med damlaget och herrlaget. Hejja fram lagen när de försvarar sina SM-guld?

Tävlingsrink för Wolf Fight Promotion 6

Wolf Fight Promotion 6

25 mars, Halmstad Arena
Den populära MMA-gala är tillbaka i Halmstad för ytterligare ett spännande event! Som vanligt blir det explosiva matcher från början till slut! Matchkortet inkluderar atleter som tävlat i bland annat SM, EM, VM och OS i en rad olika kampsporter. In i buren kliver både internationella fighters så väl som lokala talanger.

Ägg

Påsk och påsklov

1–10 april, Runt om i Halmstad
Njut av påsken i Halmstad. Gå på äggjakt i city, Länk till annan webbplats. hitta härliga halländlsa råvaror på påskmarknaden Länk till annan webbplats. och påskmys på Heagård. Länk till annan webbplats. Kolla även in våra vårsidor för fler tips till påsken.

Stora salongen på Halmstads Teater

Teatermys och konserter

Hela våren, Halmstads Teater
Skratta till en humorshow, njut av härliga toner eller upplev ren teatermagi. Vårens program på Halmstads Teater är fullspäckat.

Dorrit och Ben vid havet

Halländsk resa – i toner, ord och bild

23 april 2023, Halmstads Teater
I toner, ord och bild gör vi en resa genom Halland där vi hyllar våren, vår historia, vår stad Halmstad och vårt Halland med fokus på händelser och människor.

Valborgseld tänds på Nissan i Halmstad under valborgsfirande

Valborgsfirande

30 april, Norre Katts park med mera
I Halmstads city och runt om i kommunen arrangeras varje år mysiga och stämningsfulla valborgsfiranden. Vi välkomnar sköna maj och sommaren!

Tommy Nilsson

Dinner show med Tommy Nilsson

5–6 maj, Restaurang Angelini – ProfilHotel Halmstad Plaza
Tommy Nilsson kommer på besök för en exklusiv spelning i Restaurang Angelini på ProfilHotels Halmstad Plaza, och vi kan erbjuda ett fantastiskt paket med övernattning, trerättersmiddag & show.

Två personer cyklar i skogen i Simlångsdalen i Halmstad

Foto: Joakim Leihed

Invigning av Hylteleden

6 maj, Knystaforsen i Rydöbruk
Sveriges nyaste regionala cykelled. Vi firar med folkfest och aktiviteter för hela familjen!

Bandet Tuath

Tuath Scottish Celidh music

9 och 11 maj, Kulturhuset Najaden
Tuath är en duo bestående av Blair Teska ( keyboard och dragspel ) och Ross Macleod ( violin). Både Blair & Ross kommer från det skotska höglandet, men båda är numera bosatta i Glasgow. Deras repertoar består av Scottish Celidh music ( dansmusik) med en modernt " touch" samt en del egna komponerade nummer, mestadels instrumentalt. Rytmen och glädjen i musiken gör det svårt att sitta still.

Konsert vid Purple Night

Purple Nights

12 och 13 maj, Hantverksgatan
Stans skönaste bakgård med lokal street food, barhäng, livemusik, street art och tatuerare! Under två färgsprakande dagar får du som besökare smaka på specialiteter från våra lokala matkreatör. Få en försmak av sommarens toner när lokala artister tar plats på vår musikscen. Du har även möjlighet att tatuera dig på plats i området. Allt detta på Hantverksgatan, en kanske lite bortglömd plats som nu kommer träda fram i rampljuset.

Mora träsk

Mora Träsk

13 maj – Halmstad Arena
Säg Tigerjakten, FaderAbraham, Klappa händerna och alla vet vad det handlar om. Mora Träsk är lika roligt för dem som upplevde Träsket på 80-talet som för deras barn idag. En barn- och familjeattraktion som vet hur man sätter fart på publiken. Käckt, fräckt, gulligt, galet och svettigt!

Halmstad BK spelar fotboll på Örjans vall

Halmstad BK–Malmö FF

14 maj, Örjans vall
HBK är tillbaka i Allsvenskan. Den 14 maj tar HBK emot Malmö FF på Örjans vall. Kom och hejja fram

Utställning på The Photogallery i Halmstad

Tracing the Traceless, Joakim Eneroth

18 maj–6 augusti, THe photogallery
Mer om utställningen kommer

Wapnö slott i Halmstad

Hem och trädgårdsmässa

19–21 maj, Wapnö slott
En underbar Hem & Trädgårdsmässa i Wapnö vackra slottspark och magasin! På årets mässa hittar du blommor, kryddväxter, buskar, träd, trädgårdskonst, inredning, trädgårdstillbehör, arborist, maskiner, trädgårdsmöbler, pooler, läckra delikatesser, drycker och mycket mer.

Tre cyklister längs Kattegattleden

Foto: Patrik Leonardsson

Halmstad Smakrunda – cykeltur med smakstopp

28 maj, Längs Kattegattleden
Halmstad Smakrunda bjuder på vacker natur, goda smaker och spännande möten – en cykelupplevelse du inte vill missa! Smakrundan är cirka 40 km och tar dig genom vår vackra natur längs Kattegattleden, med några avstickare. Rundan innehåller 7–10 olika smakstopp där du får möta passionerade entreprenörer som alla brinner för det de gör.

Hand håller upp telefon och filmar under konsert

Foto: Piotr Pia Trouski, Mostphotos

Fler evenemang i vår

Alla konserter i vår

Här hittar du alla vårens konserter. Fler fylls på löpande.

 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Sång- och ramsstund
  23 mars – 27 april 2023
  Stadsbiblioteket i Halmstad
  Kom och sjung och ramsa med Karolina och Fredrik. Vi håller till på Stadsbiblioteket, Nissanscenen (entréplan) och det ...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: INES Klingra
  23 mars 2023, 16.00–17.00
  Stadsbiblioteket i Halmstad
  K L I N G R A Reflections from the north Dánjal á Neystabø - piano, keyboard, röst Kim Rafael Nyberg - keyboard, piano,...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Norrbotten Neo
  23 mars 2023, 19.00–21.00
  Kulturhuset Najaden
  NORRBOTTEN NEO består av sju musiker som spelar flöjt, klarinett, slagverk, piano, violin, viola och cello. Ensemblen s...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: PIANOBAR PÅ THE GATE
  • 24 – 25 mars 2023
  • 28 – 29 april 2023
  • 26 – 27 maj 2023
  Clarion Collection Hotel Norre Park
  Vi välkomnar er tillbaka på fartfyllda kvällar.
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Teaterklubben - Kolonien
  24 mars 2023 kl. 21.00
  Halmstads Teater
  Internationellt hyllade Kolonien kommer till oss på Halmstads Teater med musiken från skivan ”Till Skogen”. I över ett ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Afternoon Tea med Oldtimers
  25 mars 2023, 15.00–17.00
  Kulturhuset Najaden
  Oldtimers - Det lilla storbandet bjuder återigen in till Afternoon Tea lördagen den 25 mars kl. 15.00-17.00. Välkända, ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Ung Kultur Möts (UKM)
  25 mars 2023 kl. 18.00
  Nolltrefem
  Missa inte vårens härligaste kulturfestival för unga 13-25 år! Lördag 25 mars är det äntligen dags för UKM Halmstad på ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: HAAKS LIVE 2023!
  25 mars 2023, 19.30–21.30
  Halmstads Teater
  Äntligen får vi presentera Haaks, Sveriges främsta underhållningsband - Live!   Haaks växte under pandemin ti...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Sound of Trapp
  26 mars 2023, 14.00–15.30
  Halmstads Teater
  En familjeföreställning med härlig musik, spännande karaktärer, en hund och fart och fläkt. Alla har vi hört historien ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Stor musik av Dvorák i litet format
  26 mars 2023 kl. 16.00
  Kulturverket
  Antonin Dvorák Cellokonsert i h-moll, Allegro, Adagio, Final. Jakob Koranyi cello, Markus Kvint piano. Entré: icke-me...

Vårens konstutställningar

Här hittar du alla vårens konstutställningar. Fler fylls på löpande.

 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Konstutställning Kulturskolan Bild och Form
  22 mars – 2 april 2023
  Fiskaregatan 19
  Kulturskolan i Halmstad ställer ut konst i olika tekniker på Galleri Najaden Välkomna!
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Guidad visning: Vårsalongen 2023
  • 22 mars 2023, 18.00–19.00
  • 22 april 2023, 13.00–14.00
  Hallands Konstmuseum
  Hallands Konstförenings jurybedömda Vårsalong är en stor konsthändelse i Halland. Årligen lämnar många konstutövare med...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Vi uppmärksammar Earth hour
  25 mars 2023, 10.00–14.00
  Söndrums bibliotek
  Vi uppmärksammar Earth hour genom olika aktiviteter på tema återbruk! Det blir bland annat sagostund, pyssel med återbr...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Världen kring Fylleån
  25 mars – 2 april 2023
  Margaretagatan 41
  En fotoutställning som handlar om Fylleån och dess avrinningsområde. Ån, folkliv, historia, miljö, naturreservat. 71 bi...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Guidad visning: Halländska fotohistorier
  25 mars – 20 maj 2023
  Hallands Konstmuseum
  Följ med på guidad visning av "Halländska fotohistorier". Hallands Konstmuseums fotosamling sträcker sig från 1847 fram...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Art Party Halmstad
  25 mars 2023, 16.00–19.00
  Dramalogen
  Upplev Halmstads första konstfest! Art Party är en konstinstallation, en konstutställning, en förfest, ett party, en hä...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Ung Kultur Möts (UKM)
  25 mars 2023 kl. 18.00
  Nolltrefem
  Missa inte vårens härligaste kulturfestival för unga 13-25 år! Lördag 25 mars är det äntligen dags för UKM Halmstad på ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Guidad visning: Konst, kamratskap och doft av hav - Söndrum 1944-56
  • 26 mars 2023, 14.30–15.30
  • 2 april 2023, 14.30–15.30
  • 9 april 2023, 14.30–15.30
  Hallands Konstmuseum
  Åren 1944–1956 existerade det som kom att kallas Söndrumskolonin, ett omfattand...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Kvinnokartan – en konstläsecirkel!
  30 mars 2023, 16.00–17.30
  Stadsbiblioteket i Halmstad
  Vi läser och diskuterar en text av Elsa Grave i Läsesalongen. Därefter får vi en visning av utställningen Kvinnokartan ...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Artefakt
  • 31 mars 2023, 10.00–16.00
  • 1 april 2023, 13.00–16.00
  • 2 april 2023, 13.00–16.00
  Tollsgatan 7
  Separatutställning av Ulrika Steijner Olsson. Två och tredimensionella verk i skiftande tekniker. Återfunnet material o...

Naturevenemang i vår

Njut av naturen i vår tur till fots eller på cykel. Fler evenemang och aktiviteter fylls på löpande.

 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Blomsterbinderi med Gretas Blommor
  • 21 mars 2023, 17.30–20.00
  • 23 mars 2023, 17.30–20.00
  • 30 mars 2023, 17.30–20.00
  Hotell Mårtenson
  Under påsken bjuder vi under några tillfällen in till kurs i blomsterbinderi med vår helt egna florist här på Gretas Bl...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Föreläsning av och med Älvräddarna
  22 mars 2023, 18.30–19.15
  Strandgatan 20
  Christer Borg, generalsekreterare i Älvräddarna, föreläser om sin organisations framtidsvision om att Sveriges mindre v...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Holkdag på Björkelund
  25 mars 2023, 10.00–13.00
  Björkelund
  Kom och bygg din egen holk på Björkelund med hjälp av holksnickaren Jerry Nilsson. Naturskyddsföreningen bjuder på virk...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Syns inte alltid men finns ändå. En workshop med mikroskop.
  4 april 2023 kl. 14.00
  Lärdômen
   En mycket annorlunda workshop med mikroskop av olika slag och annat som a...
 • Fri entré
  10 april 2023, 13.00–15.00
  Lärdômen
  Skollov i rymden med olika astronomiexperiment! Lämpligt från mellanstadiet t.o.m gymnasiet. Här finns allt från stjärn...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: "Vid sina sinnens fulla bruk ” eller "Vem är Skapelsens krona...."
  15 april 2023, 12.00–13.00
  Stadsbiblioteket i Halmstad
   Högintressant och aktuellt! Om andra djurs sinnesförmågor, helt andra än ...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Invigning av Hylteleden
  6 maj 2023, 11.00–15.00
  Knystaforsen
  Sveriges nyaste regionala cykelled. Vi firar med folkfest och aktiviteter för hela familjen! - Landshövdingen klipper b...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Trädgårdsmässa
  13 maj 2023, 09.00–15.00
  Föreningsvägen 36
  Välkommen till vår Trädgårdsmässa. Lördagen den 13 maj mellan 9.00-15.00 Vi har tillsammans med Hallands Trädgårdsfören...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Vallås våtmark - ett underbart liv - vandring med naturguiden HG Karlsson
  16 maj 2023, 19.00–21.00
  Vallås bibliotek
  Följ med naturguiden HG Karlsson på en vandring runt Vallås våtmark till näkter...

Evenemang för barn och familj i vår

Upplevelser för hela familjen i vår. Fler fylls på löpande.

 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Familjetisdag på Andersberg
  • 21 mars 2023, 15.30–17.30
  • 4 april 2023, 15.30–17.30
  • 18 april 2023, 15.30–17.30
  Halmstads Kommun Medborgarservice
  Välkommen på underhållning för hela familjen mellan 15.30-17.30. Föreställning börjar 16.00. Gratis, ingen föranmälan S...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Skaparglädje
  22 mars – 26 april 2023
  Stadsbiblioteket i Halmstad
  Färger, former och känslan för materialet - låt ditt barn så tidigt som möjligt få möta sig själv i ett konstnärligt oc...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Afternoon Tea på Brunchbaren
  22 mars 2023, 16.00–20.00
  Tollsgatan 2
  AFTERNOON TEA PÅ BRUNCHBAREN Varje onsdag under februari och mars bjuder vi på Brunchbaren in dig och ditt sällskap til...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Kvartsfinal 2:5 H/H Volley Dam i Halmstad Arena
  22 – 23 mars 2023
  Halmstad Arena
  Äntligen slutspel och första match är Kvartsfinal 2 för våra damer! Kom och stötta dem och många hejarop och glada appl...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Kvartsfinal 2:5 H/H Volley Herr i Halmstad Arena
  22 – 23 mars 2023
  Halmstad Arena
  Äntligen slutspel och första match är Kvartsfinal 2 för våra herrar! Kom och stötta dem och många hejarop och glada app...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Sång- och ramsstund
  23 mars – 27 april 2023
  Stadsbiblioteket i Halmstad
  Kom och sjung och ramsa med Karolina och Fredrik. Vi håller till på Stadsbiblioteket, Nissanscenen (entréplan) och det ...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Pengars värde genom lek
  23 mars 2023, 14.00–16.00
  Stadsbiblioteket i Halmstad
  Testa att hantera pengar under moneyweek! Tjäna låtsaspengar genom bowling och bollkast som du sedan kan handla för i S...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Minikul på bibblan
  • 24 mars 2023, 09.30–11.00
  • 14 april 2023, 09.30–11.00
  • 28 april 2023, 09.30–11.00
  Getinge bibliotek
  Kom och träffa andra föräldralediga (eller mor- och farföräldrar). Vi träffas på Getinge bibliotek och fikar, pratar ba...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Vi uppmärksammar Earth hour
  25 mars 2023, 10.00–14.00
  Söndrums bibliotek
  Vi uppmärksammar Earth hour genom olika aktiviteter på tema återbruk! Det blir bland annat sagostund, pyssel med återbr...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Sound of Trapp
  26 mars 2023, 14.00–15.30
  Halmstads Teater
  En familjeföreställning med härlig musik, spännande karaktärer, en hund och fart och fläkt. Alla har vi hört historien ...

Fler evenemang

Du hittar alla evenemang året runt i vår evenemangskalender. Vill du alltid få de senaste evenemangs- och aktivitetstipsen från Halmstad? Prenumerera då på vårt nyhetsbrev Whats on Halmstad.

Mer evenemang

Mer av Halmstad