Ta dig runt

I Halmstad är allt nära. I city når du det mesta till fots och cykelvägarna bär dig runt i hela Halmstads kommun. Stadsbuss, bil och motorcykel är bra alternativ för att ta dig längre från stadens centrum ut mot salta stränder och djupa gröna skogar.

Buss i centrala Halmstad som kör till området Kärleken.

I Halmstad kan du ta bussen till Kärleken.

Buss

Ska du ta dig lite längre är stadsbussen och regionbussen ett perfekt alternativ. Bussen tar dig runt både i närområdet, ut till havet och vidare in mot de djupa skogarna. De flesta bussarna passerar Halmstad resecentrum vid järnvägsstationen. Många av stadsbussarna stannar även vid Stora torg mitt i city. Hitta rätt buss på hallandstrafiken.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Bil, motorcykel och parkering

Med bil eller motorcykel når du enkelt hela Halmstad precis när du vill. Behöver du hyra en bil kan du göra det hos bland andra Europcar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Hertz Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Avis Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Hyrbilsdepån Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Mabi Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Sixt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Flera av dem kan du välja att hämta på Halmstad City Airport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Parkeringsplatser

Utanför Halmstad centrum och Tylösand är de flesta parkeringar kostnadsfria.

I Halmstad centrum erbjuds över 7 200 parkeringsplatser som Halmstads kommun ansvarar för. Utöver dessa finns även privata företag som hyr ut parkeringsplatser. I Halmstad city har du möjlighet till två timmars fri parkering. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du betalar först och får sedan tillbaka avgiften som motsvarar två timmar genom att digitalt skicka in kvitto till Halmstad city. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Se alla de kommunala parkeringsplatserna i Halmstad. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Människor promenerar i centrala Halmstad.

Foto: Minna Elisa

Till fots

Inne i Halmstad city tar du dig lätt runt till fots. Här kan du strosa mellan café, butiker, restauranger, hotell och njuta av Nissan som strömmar ut mot det salta havet.

I Halmstad finns många natursköna vandringsleder. Hallandsleden är något för dig som vill gå långt. Det finns också flera kortare dagsturer för dig som vill gå en kortare sträcka. Vill du bo ute i naturen, men inte har med dig något eget tält, stanna över i ett fast vindskydd eller låna ett tält på Fritidsbanken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Cykla

I Halmstad har vi både mindre lokala cykelleder och stora nationella. Här cyklar vi både till vardags och under ledig tid. Att cykla är att uppleva. Eftersom vi i Halmstad är så glada i cyklar av alla dess slag så har vi samlat härliga cykelleder i Halmstad på ett och samma ställe. Här kan du även läsa om mountainbike, fatbike och andra grenar inom cykel.

Har du inte fått med dig din egen cykel, eller vill prova någon ny typ så finns fler möjligheter att hyra cykel via bland annat Rent a bike Halmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som är en del av Kite Kalle Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller via Levin & Nilsson Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Även flera hotell erbjuder cykelpaket och uthyrning.

Elcyklar, elsparkcyklar och elscootrar

I Halmstad kan du enkelt hyra både elcyklar och elsparkcyklar/elscootrar på olika platser runt om i staden. För att kunna hyra en cykel behöver du ladda ner respektive företags app. Vilka regler som gäller kring elsparkcyklar i Halmstad kan du läsa på halmstad.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Följande aktörer finns i Halmstad:

Två cyklister längs Kategattleden i Halmstad.

Cyklister längs Kattegattleden. Foto: Patrik Leonardsson

Mer bra att veta

Mer av Halmstad