Ta dig runt

I Halmstad är allt nära. I city når du det mesta till fots och cykelvägarna bär dig runt i hela Halmstads kommun. Stadsbuss, bil och motorcykel är ett bra alternativ för att ta dig längre från stadens centrum ut mot salta stränder och djupa gröna skogar.

Till fots

Inne i Halmstad city tar du dig lätt runt till fots. Här kan du strosa mellan café, butiker, restauranger, hotell och njuta av Nissan som strömmar ut mot det salta havet.

I Halmstad finns många natursköna vandringsleder. Hallandsleden är något för dig som vill gå långt. Det finns också flera kortare dagsturer för dig som vill gå en kortare sträcka. Vill du bo ute i naturen, men inte har med dig något eget tält, stanna över i ett fast vindskydd eller låna ett tält på Fritidsbankenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cykla

I Halmstad har vi både mindre lokala cykelleder och stora nationella. Här cyklar vi både till vardags och under ledig tid. Att cykla är att uppleva. Eftersom vi i Halmstad är så glada i cyklar av alla dess slag så har vi samlat cykelvänliga platser i Halmstad på ett och samma ställe. Här kan du även läsa om mountainbike, fatbike och andra grenar inom cykel.

Har du inte fått med dig din egen cykel, eller vill prova någon ny typ så finns fler möjligheter att hyra cykel via bland annat Rent a bike Halmstadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som är en del av Kite Kallelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller via Levin & Nilssonlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Även flera hotell erbjuder cykelpaket och uthyrning.

Buss

Ska du ta dig lite längre är stadsbussen och regionbussen ett perfekt alternativ. Bussen tar dig runt både i närområdet, ut till havet och vidare in mot de djupa skogarna. De flesta bussarna passerar Halmstad resecentrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster vid järnvägsstationen. Många av stadsbussarna stannar även vid Stora torg mitt i city. Hitta rätt buss på hallandstrafiken.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bil, motorcykel och parkering

Med bil eller motorcykel når du enkelt hela Halmstad precis när du vill. Behöver du hyra en bil kan du göra det hos bland andra Europcarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Hertzlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Avislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Hyrbilsdepånlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Mabilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Budgetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Sixtlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Flera av dem kan du välja att hämta på Halmstad City Airportlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utanför Halmstad centrum och Tylösand är de flesta parkeringar kostnadsfria. I Halmstad centrum erbjuds över 7 200 parkeringsplatser som Halmstads kommun ansvarar för. Utöver dessa finns även privata företag som hyr ut parkeringsplatser. Se alla de kommunala parkeringsplatserna.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mer bra att veta

Mer av Halmstad