Publicerad 25 augusti 2023

Handbollsstaden Halmstad tar emot ATG Svenska cupens första Final4

Det blir Estrad Alingsås och Halmstad Arena som kommer att arrangera ATG Svenska cupens första Final4 i februari respektive mars 2024. Från och med säsongen 2023-2024 avgörs ATG Svenska cupen i ett samlat arrangemang, Final4, med semifinaler, match om 3:e pris samt final. Det görs under samma helg i samma arena i damernas respektive herrarnas slutspel.

Nu står det klart att det blir Alingsås och Halmstad som kommer att arrangera Final4, något Svenska Handbollförbundets generalsekreterare, Robert Wedberg är mycket glad över.

– Med både Estrad Alingsås och Halmstad Arena, med de båda organisationerna och destinationerna får vi vana arrangörer som tillsammans med oss kommer att göra allt för att det ska bli två härliga handbollsfester, säger Robert.

Handboll är starkt förknippat med Halmstad

– Handboll är på många sätt starkt och historiskt förknippat med Halmstad. Att nu få välkomna de fyra finallagen till Halmstad Arena Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är något vi är mycket stolta och glada över. Vi får möjlighet att lyfta handbollen på många plan, och erbjuda handboll på elitnivå för många, inte minst för barn och unga. Vi är i gång med planeringen tillsammans med de lokala föreningarna för att skapa en riktig fin handbollsfest i Halmstad, säger Stefan Pålsson (S), kommunstyrelsens ordförande Halmstads kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Herrarnas Final4 spelas på Halmstad Arena

Damernas Final4 spelas den 24–25 februari i Arena Estrad, Alingsås och herrarnas Final4 spelas den 9–10 mars i Halmstad Arena.
Biljetter släpps den 5 september på https://handboll.ebiljett.nu/

Om ATG Svenska cupen

ATG Svenska cupen är hela handbollssveriges gemensamma tävling där samtliga föreningar med representationslag, damer och/eller herrar, kan anmäla sitt deltagande. Via kvalspelet i omgång 1–3 kvalificerar sig tio lag till omgång 4, dit de 22 högst rankade lagen i Sverige redan är direktkvalificerade. Efter omgång 4 spelas åttondelsfinaler och kvartsfinaler. ATG Svenska cupen avgörs under ett samlat slutspel, Final4, med semifinaler, bronsmatch och final under en helg. Mer om ATG Svenska cupen hittar du på atgsvenskacupen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakt

Robert Wedberg

Generalsekreterare, Svenska Handbollförbundet
robert.wedberg@handboll.rf.se, 08-699 65 63

Ann Johansson

Utvecklingsstrateg, Destination Halmstad AB
ann.johansson@halmstad.se, 0706-70 75 84

Foto: Joakim Leihed