Publicerad 28 september 2023

Darin kommer till Halmstad - igen!

Vi gör då och då intervjuer med människor som på olika sätt sätter avtryck på sin omgivning i Halmstad. Många är lokala profiler inom exempelvis golf, kultur, surf och musik. Nu är det dags för en internationell och ödmjuk stjärna som inte har rötterna i Halmstad men som däremot ska möta sin publik på Halmstad Arena den 7 oktober då det är dags för Darin Arena Tour 2023.

Hej Darin!

Hjärtligt välkommen till Halmstad och Halmstad Arena den 7 oktober! Vi längtar efter att få ta emot dig igen så biljettförsäljningen tickar på jättebra.

Vad kan publiken förvänta sig av dig på din Arena Tour?

– De kommer att få vara med om en show där det skapas olika världar. Allt från stort och arenamässigt till nära och intimt. Jag vill visa de olika sidorna av mig och min musik. När publiken lämnar konserten ska de ha med sig något fint, en upplevelse som skapar känslor och dröjer sig kvar.

Vad är den största skillnaden mot ditt första kontra ditt senaste album?

– Det har skett en utveckling för varje album, det är stor skillnad i musikstilen. Den musik jag spelar idag är en annan typ av pop, lite 80-tal fast ändå modern. Men största förändringen var när jag släppte låten Ta mig tillbaka och mitt första album på svenska, helt akustiskt. Jag hittade en helt ny publik. Mina djupare texter blir bättre på svenska.

Äntligen dags för Halmstad igen!

Du har sjungit i Halmstad flera gånger genom åren. Första gången 2006 på Diezel, därefter i samband med Julgalan på Halmstad Arena 2013. Sedan har du uppträtt både på Halmstads Teater och på Solgården i Tylösand 2018. Och nu 2023 återvänder du till Halmstad Arena.

Vilken av de tidigare spelningarna i Halmstad har varit mest minnesvärd?

– Solgården i Tylösand 2018 var det absolut finaste giget. Det finns en anledning till att jag särskilt minns den konserten och det var att jag kände en sådan otrolig kärlek från publiken. Jag är ju en känslomänniska så det berörde mig starkt. Utöver det var det en helt perfekt sommarkväll med en himmel som skiftade i orangerosa. Det var magiskt.

Halmstad är en musikstad där många stjärnor har sina rötter. Är det någon som du spontant kommer att tänka på?

– När jag var liten lyssnade jag mycket på Roxette. En favoritlåt som jag fortfarande lyssnar på är It must have been love. Och så har jag vuxit upp med Gyllene Tiders musik. Vi brukade sjunga deras låtar på skolavslutningarna.

Ditt nya album En annan jag är så ärligt självutlämnande

Bara låttitlarna är ren poesi. Musik, texter – allt är så vackert, sprött, skört och samtidigt starkt. Ren känslomagi.
– Tack! Plattan är speciell, det är mina tankar i låtar, min bearbetning som jag skrev ner.

I den sista låten – Satellit – ser du världen från ovan

Om du hade blickat ut över Halmstad, staden med tre hjärtan, hade du kunnat känna hjärtslagen från våra 105 000 invånare?
– Ja, jag fick känna av det på konserten i Tylösand 2018. Här finns mycket kärlek.

Snart står du på Halmstad Arena. Vad gjorde att valet föll på Halmstad igen?

– Halmstad är en rolig stad att uppträda i. Men för en Arena Tour behövs dessutom en bra arena. Och det har ni! Jag hoppas att vi ses på Halmstad Arena den 7 oktober!

Darin fick också svara på en liten "frågelek":

This or that

 • Soluppgång eller solnedgång
 • Skogsvandring eller vattensport
 • Fine dining eller food truck
 • Sjö eller hav
 • Planerat eller spontant
 • Konst eller historia
 • Cykel eller elscooter
 • Fiska eller paddla
 • Hotell eller camping – jag har bott så mycket på hotell så jag testar gärna något annat.

  Det finns lite platser kvar till konserten, så om du som läser det här funderar på att köpa biljetter är det lika bra att slå till nu! I vår evenemangskalender finns all info Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..