English
Publicerad 9 april 2024

Destination Halmstad ny huvudpartner till PGA Junior ProAm 2024

Foto: Per Nilsson

Destination Halmstad är ny huvudpartner till en av landets största och mest uppskattade och roligaste juniortävlingar 2024 - PGA Junior ProAm - Vägen till Halmstad. Lagen mixas med tjejer och killar, olika åldrar och spelstandarder. Det bidrar till fina positiva värden för såväl individen, verksamheten på klubben samt golfen i stort. Finalen spelas 11-13 augusti i Sveriges Golfhuvudstad Halmstad på Holms GK.

Pressmeddelandet från PGA of Sweden

PGA Junior ProAm är en unik rikstäckande juniortävling som arrangerades för första gången för snart trettio år sedan. Tävlingen är en av de största och mest uppskattade juniortävlingarna i landet och har fått otroligt stor uppmärksamhet både i och runt golfen genom sitt unika koncept - att få tävla i lag tillsammans med sin PGA Pro.

Med ny samarbetspartner vid vår sida är vi oerhört glada att presentera Destination Halmstad som vår nya huvudpartner till Sveriges roligaste juniortävling 2024, PGA Junior ProAm - Vägen till Halmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

– För PGA har Halmstad varit en stad av betydelse under lång tid och med den starka golfprofilen som kommunen har så känns samarbetet extra roligt. Det här är en tävling som ligger mig varmt om hjärtat då den har så många goda syften och ger så mycket till så många juniorer runt om i vårt land säger Johan Hampf, vd på PGA of Sweden.

Final i Sveriges Golfhuvudstad, Halmstad

Tävlingen spelas i 3 steg mellan landets alla klubbar, från klubbkval till distriktsfinal och vidare mot Sverigefinalen som detta år spelas på Holms GK mellan den 11-13 augusti.

– PGA Junior ProAm är en av Sveriges största juniortävlingar. Deras proffsiga inramning i kombination med deras jämställdhets- och utvecklingsarbete kring konceptet tilltalade oss. Det är mer än "bara" en tävling. Vi är väldigt glada över att vägen till finalen i år går till Sveriges Golfhuvudstad, Halmstad. Vår ambition är att vi genom samarbetet med PGA of Sweden kan fortsätta att stärka kännedomen om Halmstad som golfdestination och samtidigt vara med och bidra till en positiv utveckling av juniorgolfen. Förhoppningsvis får spelarna några roliga och utmanande dagar där många härliga minnen skapas. Minnen som förhoppningsvis får dem att vilja komma tillbaka till Halmstad säger Camilla Axelsson, Chef Destinationsutveckling på Destination Halmstad.

Mixade juniorlag finaltävlar på Holms GK

Att vi mixar flickor med pojkar samt olika åldrar och spelstandarder bidrar ytterligare till det positiva värdet som tävlingen genererar för såväl individen, verksamheten på klubben samt för golfen i stort.

– Vi känner en stor ära och glädje att få vara värd för årets Sverigefinal och vi kommer att göra vad vi kan för att presentera en bana i toppskick, som passar både juniorgolfaren och PGA Pron säger Magnus Månsson som är klubbchef på Holms GK.

PGA Junior ProAm är inte enbart en tävling där juniorerna utvecklas genom tävlingsmomentet. Under dagarna då Sverigefinalen spelas integreras även utbildande förläsningar, sociala aktiviteter och spännande möten. Detta för att stärka plattformen för utveckling, kamratskap och spelglädje.

Om PGA of Sweden

PGA of Sweden grundades 1932, och är en organisation för PGA Professionals, Tränare, Spelare och Managers. PGA består av över 1200 medlemmar som alla är hängivna att stärka och utveckla golfspelaren och golfsporten med spelets idé som utgångspunkt.

Kontakt

Johan Hampf

PGAs VD, 0708-584300 eller johan@pgasweden.com