English
Publicerad 12 juni 2023

ANNIKA Invitational Europe 2023 på Halmstad Golfklubb

Den 13–15 juni är det återigen dags för den välkända tävlingen ANNIKA Invitational att besöka Tylösand och Halmstads GK. Annika Sörenstam är Sveriges och världens bästa damgolfspelare genom tiderna. Hon står värd för tävlingen och bjuder in unga talangfulla tjejer att tävla på mästerskapsbanan Halmstad GK Norra.

Förra årets succé Volvo Car Scandinavian Mixed blev på många sätt historisk då Linn Grant, en ung svensk talang, tog en skrällseger. Startfältet bestod av flera världselitspelare, både damer och herrar. Att följa upp med ANNIKA Invitational 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. gör att Golfhuvudstaden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Halmstad befäster sin position både nationellt och internationellt.
Det är andra gången som tävlingen spelas på Halmstad GK Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Klubbdirektören och vd:n Christian Jakobsson ser fram emot tävlingen och säger:
– Halmstad Golfklubb är mycket glada för att ANNIKA Invitational återvänder till Norra banan. Det ska bli härligt att få se framtidens stjärnor tändas. På startfältet finns säkerligen vår nästa Grant, Stark eller Sörenstam. Vi ska leverera en härlig upplevelse för ungdomarna och ge goda minnen från vår underbara plats på jorden.

Annika gläds åt uppslutningen

Annika Sörenstam kommer direkt från 2023 års upplaga av Volvo Car Scandinavian Mixed som i år spelas på Ulna Golfklubb. Hon är mycket glad över att återkomma till Halmstad:
– Jag ser verkligen fram emot att återvända till Halmstad Golfklubb för den 11:e upplagan av ANNIKA Invitational Europe och ANNIKA Cup. Efter att ha varit värd för ANNIKA Invitational Europe på Halmstad GK 2017 och för Scandinavian Mixed förra året, vet jag att spelarna och deras familjer kommer att ha en minnesrik vecka”, säger Annika. Sedan 2007, när min Foundation startades, har vi utökat vår juniorverksamhet till sju tävlingar på fem olika kontinenter. Det är jätteroligt att se så många av våra ANNIKA-alumner leva ut sina drömmar och tävla på de olika tourerna runt om i världen och det värmer att se vilken stor påverkan våra initiativ har på nästa generations golfare säger Annika med stor stolthet.

Unik clinic även för Halmstads golftjejer

I samband med tävlingen kommer en Clinic med Annika Sörenstam att äga rum tisdagen den 13 juni kl. 16.00. Tjejer från Golfhuvudstadens åtta klubbar har bjudits in för att ta del av Annikas tips för att kunna utveckla sitt golfspel.

Glädjen och nyttan med tävlingen är att kunna lyfta golfens kvalitéer och få fler tjejer att bli intresserade eller vilja fortsätta att utveckla sitt golfspel. Det här är ett exempel på hur Destination Halmstad tillsammans med golfklubbarna jobbar med att få hållbarhet i de satsningar som görs.

– Golfhuvudstadens mål är att driva golfsporten framåt i Halmstad men även nationellt och internationellt. Unika golfsatsningar skapar en given plats för golfmöten här i Halmstad. För oss är det viktigt att göra satsningar som gynnar juniorverksamhet och som lockar ungdomar till sporten. Annikas clinic är en fantastisk möjlighet för juniortjejer från de åtta klubbarna i Golfhuvudstaden att utveckla sitt golfspel. Vi ser fram emot att välkomna Annika till Golfhuvudstaden Halmstad igen säger Hanna Engkvist, destinationssäljare på Destination Halmstad.

För den som vill se tävlingen på plats är det bara att ta sig ut till Halmstads GK. Fritt inträde, proffsigt golfspel och en skön naturupplevelse utlovas.

Kontakt

Destination Halmstad, Golfhuvudstaden

Hanna Engkvist, destinationssäljare
Mobil: 0735-33 51 87. E-post: hanna.engkvist1@halmstad.se

Halmstad Golfklubb

Christian Jakobsson, Klubbdirektör/VD
Telefon: 035-17 68 03. E-post: christian.jakobsson@hgk.se