Publicerad 1 februari 2024

Destination Halmstad – en del av OS 2024 i Paris

Hur är det möjligt? Jo det är möjligt på så vis att vi på Destination Halmstad har varit med om att utveckla delar av evenemangskalendern Event Manager som kommer att användas i samband med OS i Paris.

Halmstads evenemangskalender Länk till annan webbplats. består av två delar. Crunchos Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Event Manager, som är själva databasen för evenemangen. Event Manager erbjuder även ett visningsverktyg. Vi på Destination Halmstad ville dock ha visningen än mer integrerad i Sitevision, vårt webbverktyg. Och då får man ju ta tag i saken.

Tillsammans med webbutvecklare på Limepark Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har vi tagit fram och utvecklat en dynamisk modul som blev den andra delen av Halmstads evenemangskalender. Denna modul möjliggör anpassad visning på olika webbplatser för olika målgrupper och intressen, som exempelvis sportlovsaktiviteter, sommarens konserter eller evenemang på en specifik plats. En unik egenskap hos systemet är dess förmåga att enkelt hämta och anpassa evenemangsinformation.

Populär, användbar evenemangskalender

Evenemangskalendern används av nästan alla verksamheter, som hanterar evenemang, i Halmstads kommun. Men kalendern har även blivit samlingspunkt för evenemang arrangerade av organisationer utanför kommunens verksamhet. Alla Halmstads evenemang samlas i en databas. Inloggning i Event Manager ger arrangörerna möjlighet att enkelt administrera sina evenemang, vilket har varit en avgörande framgångsfaktor när systemet implementerats.

Något som är särskilt positivt är att besöksnäringsföretagen mer och mer har fått upp ögonen för fördelarna med att registrera sina evenemang i det dynamiska systemet. Det blir lättare för dem att nå ut och synas.

35-procentig ökning av inlagda evenemang!

Sedan vi lanserade den nya evenemangskalendern har Event Manager spridits både nationellt och internationellt. Under 2023 ökade antalet evenemang i Halmstads evenemangskalender med 35% till 2083 stycken, detta jämfört mot året innan.

Halmstad ligger gärna i framkant

Lisa Berggren, kommunikatör och webbansvarig på Destination Halmstad, har varit engagerad i utvecklingen av denna innovativa evenemangskalender.

– Det är roligt att kunna ligga i framkant när det gäller utveckling, här har vi varit en pionjär. Vi har tidigt varit delaktiga i produktutvecklingen tillsammans med Cruncho och Limepark. Evenemangskalendern är en långsiktig, flexibel och dynamisk lösning. Sedan den framgångsrika lanseringen i Halmstads kommun har den spridit sig både nationellt och internationellt. Det går inte att komma ifrån att det är extra inspirerande att ha varit med om att utveckla något som faktiskt tar Halmstad till OS på ett sätt säger Lisa Berggren.

Cruncho och OS i Paris

Cruncho har valts ut av Atout France, Frankrikes officiella organ för turismutveckling och marknadsföring, för att förstärka Paris 2024 olympiska och paralympiska spel med sina innovativa tekniska lösningar. Evenemangskalendern kommer att guida åskådare, idrottare och besökare till alla evenemang och besöksmål i varje fransk värdstad.

Kontakt

Lisa Berggren

Kommunikatör, Destination Halmstad
Mobil: 0733-87 77 43
E-post: lisa.berggren@halmstad.se

Marcus Andréasson

Chef Marknad, Destination Halmstad
Mobil: 0721-50 35 22
E-post: marcus.andreasson@halmstad.se