English
Publicerad 10 oktober 2023

Nya spöklika grepp på Halmstads Teater

Den 28 oktober händer det rysliga saker på Halmstads Teater. Det är dagen då teaterns förbannelse för första gången släpps lös. Ingen går säker. Det blir läskiga spökvandringar och spökdisco för de minsta. Biljettsläppet är givetvis nu på fredag den 13:e.

Vad gömmer sig bakom kulisserna på Halmstads Teater? Är det inte något konstigt med personalen? Och kan spöken verkligen dansa disco? Den 28 oktober kickar vi igång med något helt nytt. Samma dag arrangeras ”Bus eller godis” på stan av Halmstad City.

När möjligheten dök upp om att husera en spökvandring kände vi att det kunde bli ett roligt och bra tillskott till Halmstads höstlovsutbud. Det är positivt att få göra något för de yngre, och det är också en möjlighet att få visa upp huset från en annan vinkel – backstage.

Teatern ska vara en mötesplats för alla

En viktig faktor för att sy ihop hela konceptet var att hitta ett samarbete med lokala skådespelare utöver arrangören. Frågan ställdes till ett antal föreningar och Göörglad nappade. Deras insatser kommer verkligen att sätta prägel på hela evenemanget.

– Det känns jätteroligt att testa ett nytt grepp säger Henrik Drakenberg, chef på Halmstads Teater. Vi är en av pusselbitarna som tillsammans med andra aktörer skapar ett levande city. Teatern vill vara en mötesplats för alla, i alla åldrar och kunna erbjuda en bredd av olika evenemang. I det här pilotprojektet med en dramatiserad spökvandring och spökdisco vänder vi oss till en yngre målgrupp. Om det faller väl ut kanske det kan bli ett återkommande evenemang.

Redan i entrén till Halmstads Teater kommer besökarna känna av det magiska mörkret och få med sig en spöklik stämning in i lokalerna.

Om evenemanget

Ingen åldersgräns på spökdisco, spökfika är möjligt i festsalen mellan kl- 13-16 eller uppe i foajén mellan kl. 17- ca 21.
Obs. Biljettpriset 90 kr är för vuxna, för barn tom 12 år kostar de 50 kr.

Får du inte nog av spöken inne i city och på Halmstads Teater så kan vi tipsa om att det finns fler “spökiga” aktiviteter. Vi har samlat dem och mer på höstlovssidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på destinationhalmstad.se.

Teaterns förbannelse

”En gång om året släpps en förbannelse lös på Halmstads Teater. När mörkret faller och skuggorna vaknar befinner du dig i ett skrämmande gränsland. Enligt legenden väcks osaliga andar och spöken till liv av det kraftfulla raseri som en gång födde förbannelsen. Vågar du möta dem? Gränsen mellan fantasi och verklighet suddas ut. Välkommen du modiga besökare att följa med in i teaterns skuggvärld. Är du en av de få som kommer undan teaterns förbannelse eller kommer du att ansluta till de andra som inte lyckades ta sig ut?”

Kontakt

Lizette Hedkvist Sundsten

Marknadskoordinator, Halmstads Teater
Telefon: 073-868 29 17
E‑post: lizette.hedkvist.sundsten@halmstad.se

Halmstads Teater Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en del av Destination Halmstad.