Publicerad 15 november 2023

Högaktuell forskning presenteras på Halmstads Teater

Ett nytt och spännande föreläsningskoncept introduceras på Halmstads Teater den 21 november. Det går helt enkelt ut på att ta ett smörrebröd, lite dryck och krydda med två forskare från Högskolan i Halmstad. Resultatet blir en riktigt matnyttig afterwork som stimulerar både kropp och knopp.

Den här kanske något oväntade och spännande kombinationen är ett samarrangemang mellan tankesmedjan Ideas på Högskolan i Halmstad och Halmstads Teater. Platsen är teaterns foajé och publiken kommer att få ta del av dagsaktuell forskning och får möjlighet att ställa frågor direkt till forskarna.

– Med ”Ett smörrebröd, en dryck och två forskare” Länk till annan webbplats. vill vi engagera och visa forskningens bredd och viktiga roll för vår förståelse av världen och samtiden. Under tiden som du njuter av en macka och en dryck på väg hem från jobbet får du lyssna på två forskare. Det blir inga långa föredrag, men de kommer att vara fullmatade med inspel om vad forskningen lär oss om aktuella samhällsproblem och frågor som inte så ofta får utrymme i media, säger Frida Stranne, universitetslektor i statsvetenskap vid Högskolan i Halmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Den 21 november kl. 17.00 är det alltså premiär och temat är kopplat till otryggheten i samhället. Först ut är Hanna Sahlin Lilja, universitetslektor vid Högskolan i Halmstad, som forskar inom otrygghet, kriminalpolitik och brottsutveckling samt Ulf Petäjä, universitetslektor vid Högskolan i Halmstad, som forskar dels om internet och demokrati, dels om hot och hat mot politiker.

– När vi fick förfrågan från Ideas på Högskolan i Halmstad blev vi jätteglada. Vi vill ju använda teatern på så många olika sätt som möjligt. Här kan vi bidra till att tillgängliggöra forskning för allmänheten och samtidigt prova ett nytt koncept som breddar vår verksamhet ytterligare. Nu hoppas vi att så många som möjligt tar chansen att vara med på denna nyskapande afterwork, säger Henrik Drakenberg, chef för Halmstads Teater Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Destination Halmstad.

Biljetterna till premiären säljs via Ticketmaster Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. till och med fredag den 17 november.

Ideas är en tvärvetenskaplig mötesplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för dialog om samhällets samtids- och framtidsfrågor. Formaten varierar, allt från föredrag och samtal till podd och rapporter. Tankesmedjan Ideas har sin hemvist på akademin för lärande, humaniora och samhälle på Högskolan i Halmstad.

Fler intressanta AW-föreläsningar är redan inplanerade, här finns mer information. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Lizette Hedkvist Sundsten

Marknadskoordinator Halmstads Teater, Destination Halmstad.
Mobil: 073-868 29 17
E‑post: lizette.hedkvist.sundsten@halmstad.se

Frida Stranne

Universitetslektor i statsvetenskap, Högskolan i Halmstad, och del av Ideas-redaktionen.
Mobil: 070-424 58 66
E-post: frida.stranne@hh.se