Publicerad 26 januari 2024

Mötets dag - ett nationellt möte om möten - välkomnas till Halmstad!

Vad har squaredansare, politiker, jägare och scouter gemensamt? Jo, det är exempel på organisationer som besöker Halmstad den 29–30 januari under Mötets dag.

Arrangemanget är en mötesplats för organisationer av nationellt roterande möten, och Convention bureaus från olika delar av landet. Möten ger värdstaden viktiga tillskott i form av kunskap och turismomsättning. Destination Halmstad/Halmstad Convention Bureau Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. står i år som värd för den 19:e upplagan av Mötets dag där staden ska visas upp som en välkomnande och attraktiv mötesdestination.

Detta är Mötets dag

Huvudarrangör för Mötets dag är Swedish Network of Convention Bureaus (SNCVB) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det är ett nationellt nätverk som samordnar Sveriges alla Convention Bureaus från ungefär 25 destinationer. Halmstad är en av dem och i år är Halmstad för första gången värdstad för det stora roterande mötet om möten.

Speeddejting och matchmaking

De olika mötesorganisationerna kommer att få ta del av en rad matnyttiga föreläsningar, nätverkande och kommer att få speeddejta deltagande destinationer.

Under speeddejtingen pitchar organisationerna sitt möte eller sin destination för bästa matchmaking. Ett effektivt och spännande sätt att skapa fler affärer och där vi hoppas att Halmstad kan få med sig en rad möten för kommande år.

Värdefulla mötesdelegater

En mötesdelegat spenderar i genomsnitt 3500 kr per dygn inklusive konferensavgift vilket gör att varje möte som landar innebär många miljoner i omsättning. För 2023 uppgick omsättningen till cirka 28 miljoner för de möten som Halmstad CVB på något sätt varit inblandade i.

Under mötesdeltagarnas vistelse här visas några mötesanläggningar upp. Och vi kommer också att bjuda deltagarna på lite överraskningar och härliga upplevelser. Halmstad kan vara helt fantastiskt i januari också!

Fler möten önskas

SNCVB genomför en rad aktiviteter för att skapa bättre möjligheter för möten och gärna fler möten till Sverige. Grundtanken är att hjälpas åt men också att konkurrera om det stora antalet möten som arrangeras årligen i Sverige. Just vid detta tillfälle bjuds organisationer in som arrangerar roterande föreningsmöten och där ämnesområdena rör sig inom ett brett spektra. Det är allt från dansare till HLR, politik till innovation eller scouter och IQ.

KONTAKT

Camilla Axelsson

Chef Destinationsutveckling, Destination Halmstad
Projektledare Golfhuvudstaden
Mobil: 0729-74 33 59
E-post: camilla.axelsson@halmstad.se