English

Synas på destination­halmstad.se

Destinationhalmstad.se är den officiella webbplatsen för besökare till Halmstad. Webbplatsen ska vara en inspirationskälla och locka till fler besök längs härliga västkusten.

Hur syns min verksamhet?

Vi hämtar in information om din besöksnäringsverksamhet från Google My Business. I första versionen hämtade vi ut namn på ditt företag, omdöme, prisklass, antal omdömme, samt länk till ditt företags Google My Business-sida där besökaren kan se dina öppettider och mer om vad du erbjuder. Sen början av 2021 kompletteras även uthämtningen av en karta.

Så här gör du

För att det ska vara möjligt att hämta ut information om just din verksamhet behöver du ha ett Google My Business-konto kopplat till din verksamhet. På vår sida Guide för din marknadsföring kan du läsa mer om hur du skapar ett konto.

Enkelt att själv redigera din verksamhets information

Genom Google My Business kan du snabbt och enkelt redigera din information själv. Google My Business gör det enklare för dig att sprida korrekt information om din verksamhet både på destinationhalmstad.se och vid kunders sökningar på Google.

Vilka kategorier använder destinationhalmstad.se?

Du kan ha en huvudkategori kopplad till din verksamhet på Google My Business. När du skapar ditt konto kan du endast välja en kategori. Sen kan du lägga till fler kategorier efterhand. När du loggat in på Goggle My Business kan du lägga till fler kategorier under fliken "information". Klicka sedan på pennan bredvid din huvudkategori. Huvudkategorin syns under din verksamhets titel.

Destination Halmstad kommer löpande att lansera fler Google-kategorier som används för att hämta ut listor till besökswebben, destinationhalmstad.se. Öppnas i nytt fönster. Det du behöver göra är att lägga till Google-kategorin på din verksamhet i Google My Business. Saknar du någon kategori? Lämna en synpunkt.

Att hämta data från Google My Business är fortfarande nytt för oss, men samtidigt något som vi vill arbeta mer med. Är det något som du upplever inte fungerar som de ska, eller har andra tankar, vänligen lämna en synpunkt.

Kategorier som används

Printscreen från Halmstads besökswebb under temat natur

Inspirationssidor under kategorin Natur och friluftsliv

Inspirerande guider och guldkorn

Besökswebben fokuserar på att lyfta fram inspirerande guider inom olika intresseområden. Vi arbetar ständigt för att skapa mer innehåll som inspirerar besökare. I december 2021 fanns drygt 150 inspirationssidor.

Utöver inspirationssidor finns även en del guldkorn under de flesta intresseområdena på webbplatsen. Guldkorn är enskilda platser eller besöksmål med extra högt intresse för besökare, baserat på målgruppens efterfrågan och verksamhetens unika erbjudande. I december 2021 fanns nästan 100 publicerade.

Destination Halmstad arbetar strukturerat med att skapa nya sidor, utveckla nya funktioner, uppdatera gamla sidor och följa upp statistik för framtida beslut.

Printscreen från Google My Business

Google My Business från destinationhalmstad.se

Webbplatsen utvecklas

Vi kommer att fortsätta utveckla destinationhalmstad.se för att erbjuda ett tydligt och inspirerande innehåll till besökare. Under 2022 planerar vi bland annat att:

  • Fler språk. I stort sett hela webbplatsen finns på engelska. Nya sidor översätts löpande. En mindre version av destinationhalmstad.se finns även på danska. Eventuellt kommer även en mindre version av destinationhalmstad.se att lanseras på tyska.
  • Skapa fler inspirerande guider och guldkorn. Detta sker löpande. Dela gärna med dig av dina idéer.
  • Skapa fler digitala kartguider och audioguider som besökare enkelt kan använda i sin mobil.
  • Arbeta med Google My Business allt mer genom att använda funktionen på fler sidor på webbplatsen.
Printscreen från startsida på Halmstads besökswebb destinationhalmstad.se

Startsida på besökswebben destinationhalmstad.se

Evenemang

Registrera ett evenemang

Vill du synas med ditt evenemang på destinationhalmstad.se? Registrera då ditt evenemang via vårt formulär som finns på www.destinationhalmstad.se/registreraevenemang. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ny evenemangskalender

Vi har under 2021 lanserat en ny evenemangskalender som vi kommer utveckla vidare under 2022.

En gemensam besökswebb

Vi på Destination Halmstad ser fram emot att utveckla besökswebben vidare och att tillsammans med dig inom besöksnäringen, dig som arrangerar samt andra intressenter vill vi ta Halmstad till nya höjder.

Har du en idé till en ny inspirationssida eller har frågor om besökswebben är du varmt välkommen att kontakta oss på marknadsavdelningen.