Glassiga smultronställen

Glass är ju faktiskt gott i alla väder. Året runt. Var som helst. Men visst smakar det alldeles extra gott när vårsolen tinar upp oss efter den långa mörka vintern eller en varm sommardag.

Det finns en glass för alla. Gillar du krämig jordgubbsglass? Eller fräsch och krispig citronsorbet? Kanske en fyllig chokladsmak skulle sitta fint? Här bjuder vi på några av Halmstads mest glassiga smultronställen.

Unikt och glassigt på landet

Vid Möllegårds sagolika naturreservat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du berömda World of Riccardo. Det är här som Ricardo Boggian gör sin italienska glass med smaker efter säsong. I det gamla ko- och häststallet finns nu ett charmigt café i norditaliensk stil. Här kan du koppla av från en stressig vardag och njuta av lätta rätter och en glassfika toppat med en kopp italienskt premiumkaffe. Det finns även en liten filial på Fredsgatan i Halmstad centrum.

Glassbiten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som ligger mellan Halmstads city och Tylösand kan du bli glassbiten på riktigt. Sväng in och pausa en stund. Botanisera bland ett trettiotal olika smaker. Självklart finns det både laktos- och sockerfri glass. Och du, deras hembakade glassrån är ”världsberömda” i hela Halmstad! Kaffe och våffla finns det också om du är sugen på det.

I Gullbrandstorp kan du njuta av härlig italiensk glass gjord på svensk mjölk och grädde. Mr Gelatos Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. småskaliga tillverkning varierar med inspiration från säsongen och vilka råvaror som är tillgängliga. Dessutom är all sorbet är vegansk. Eftersom Mr Gelato Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har ett heltidsjobb utöver glasstillverkningen varierar öppettiderna. Ett tips är att kolla på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om glassmakaren är hemma.

Glassigt i city

På Stora torg hittar du Hello takeaway Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – ett mysigt café som gör hemmagjord gelato varje morgon med endast ekologiska råvaror. Glassen på Hello har även fått internationell uppmärksamhet då de 2017 kom på tredje plats i den världsomfattande glasstävlingen Icecream Index SoolNua.

På Fredsgatan hittar du ett helt nytt glassmecka, Riccardos i city Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Ägare till det är Ricardo Boggian som driver berömda World of Riccardo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här kan du köpa italiensk glass av förstklassiga råvaror. Den smakar underbart – oavsett väder. Ta med dig glassen ut i solen eller varför inte äta den på plats om det är lite ruggigt ute. Här finns även härliga glasstårtor för den som vill slå på stort.

Feldts Bröd & Konfekt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Kasten Rönnowsgatan 10 görs det också glass. Att detta är något utöver det vanliga vet alla Halmstadbor och besökare som vallfärdar till det populära lilla bageriet. Så kom i tid om du är ute efter något speciellt. Här görs allt från grunden med naturliga ingredienser och ekologiska råvaror. Butiken är fylld med godsaker som bullar, bröd, saft och hemkokta kolor och bakelser.

Glassbarer i Halmstad

Listan nedan hämtas från Google My Business. För att se resultatet på en karta, klicka ikonen till höger ovanför listan.

Glasshuset Österskans

0 omdömen

Glassbiten

$$

281 omdömen

SIA Glass Shop and Ice Cream Parlor

$

2405 omdömen

Zancottis Gelato, Italiensk glass och delikatesser!

26 omdömen

Kulglass i Laxvik

0 omdömen

Vilshärads Glasscafé och Butik

8 omdömen

Strandskatan

0 omdömen

MrGelato

11 omdömen

Glassbar

18 omdömen

Riccardo glassfabrik

$$

1650 omdömen

Mer mat och dryck

Guldkorn

Mer av Halmstad