Gästhamnar och sjösättningsramper

I Halmstad finns fyra gästhamnar. Du kan välja att stanna över nära stan, i skogen eller intill våra vackra stränder. Vill du sjösätta eller ta upp din båt i Halmstad? Då hittar du tre sjösättningsramper, ofta i anslutning till gästhamnarna.

Halmstad Gästhamn – mitt i staden

Mitt i Halmstad, på Nissans östra sida ligger Halmstad Gästhamn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med utsikt mot Halmstad slott. En promenad på cirka 800 meter tar dig in till centrala Halmstad, där gågatorna är fyllda med butiker och restauranger. Samma avstånd är det till Halmstads Teater Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och biografen Röda Kvarn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Gästhamnen drivs av BK Najaden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och det finns tillgång till sjömack för diesel och bensin, samt miljöstation för toaletttömning.

Båtar i hamnen i Nissan

Halmstad Gästhamn

Halmstad Segelsällskap – nära city och strand

Nära city, strand och vandringsleder på västra sidan av Nissans mynning ligger Halmstads Segelsällskaps småbåtshamn. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Intill småbåshamnen ligger Västra stranden med trevligt cafe under sommarmånaderna och det mysiga naturreservatet Alet. En kort promenad på 1,5 km tar dig in till centrala Halmstad där du bland annat kan njuta av en god bit mat.

Båtar i småbåtshamnen

Halmstad Segelsällskap

Grötvik – en stenbrytares historia

Vid Grötviks gamla stenhuggeri ligger Grötviks Gästhamn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Promenera cirka fyra kilometer längs med Prins Bertils stig för att komma till Tylösands strand och höga sommarpuls, eller ta bussen in mot stan och upplev Halmstads stadskärna som fylld med både historia och butiker.

Fem kilometers promenad bort från Grötvik ligger Mjellby Konstmuseum som bland annat visar Halmstadgruppens samling. (OBS Mjellby Konstmuseum är just nu stängt för renovering och öppnar igen den 7 september 2024.) På väg till Mjellby kan du passera Möllegård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och dess naturreservat samt World of Riccardos restaurang och glasstillverkning.

Båtar i småbåtshamnen i Grötvik

Grötviks Gästhamn

Skallkroken – nära strand och skog

På Halmstads nordliga kust finns Haverdal och vackra Skallkroken. Stanna till i Skallkrokens småbåtshamn. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här är det nära till både strand och skog med Haverdals Naturreservat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. cirka tre kilometer bort. Naturreservatet är fyllt med slingrande stigar, trolska tallar och stora sanddyner. En av de största sanddynerna är Lynga Sanddyn som med sina 37 meter över havet är Skandinaviens högsta sanddyn.

Strax intill Skallkroken ligger berget Skallen med sin unika stenformation. Berget är en kvarleva från stenhuggeritiden. Två kilometer åt nordöst finns Särdals Kvarn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., en av nordens största väderkvarnar, med ett mysigt café och en butik som är öppen sommartid.

Båtar i småbåtshamnen i Skallkroken i Haverdal

Skallkrokens småbåtshamn

Sjösättningsramper

Skallkrokens båtsällskap

Skallkrokens båtsällskaps Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. sjösättningsramp är endast till för medlemmar och är avgiftsbelagd. Du kan ansöka om medlemskap på båtsällskapets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Grötviks Segelsällskap

Båtar och vattenskotrar utan båt- eller vattenskoterplats i hamnen erbjuds säsongskort för sjö­sättnings­ramp hos Grötviks segelsällskap. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Även medlemskap i Grötviks segelsällskap. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det går inte att köpa enstaka tillgång till Grötviks sjösättningsramp.

Halmstads Segelsällskap

Halmstads Segelsällskaps sjösättningsramp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. håller öppet under perioden 1 september till 31 maj.

Mer boende

Mer av Halmstad