Deutsch
Dansk

Lantliga caféer

Ta en tur till landet och njut av god fika. I Halmstad ligger nämligen landet närmare än du anar. Bland böljande fält, i närhet till anslående natur, hav eller i små orter hittar du de där cafépärlorna som du gärna sparar på. Och återkommer till – gång på gång.

Inez & Greta

Planera in ett besök i de nyrenoverade lokalerna i Gamla Snöstorpsgården och njut av godsakerna i hantverksbageriet Inez & Greta. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Doften av nybakat sprider sig numera i Snöstorp där det bakas tidigt i ottan. Cecilia Jönsson som driver det har satt sin egen prägel på inredningen och tagit vara på mycket av det gamla som nu fått nytt liv. Sitt ner i fiket och njut av allt det goda samtidigt som du kan titta när de bakas i bageriet.

Perstorp 101

Bland åkrar och bördig jord, i Getinge, hittar du gården med det lilla extra. I butiken kan du sitta ner och njuta av en god fika mitt bland inredning och vackra blommor. Utbudet och smakerna där är varierat men följer säsong. Det går även bra att boka gården för privata sammankomster och företagsevent. I vissa fall anordnas det afterwork, provningar och andra roligheter. Håll utkik på Perstorp 1010:s facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att inte missa något.

Särdals kvarn i Halmstad

Särdals kvarn. Foto: Alexander Hall

Särdals Kvarn

Särdals Kvarn Länk till annan webbplats. från 1890 är en av Nordens största kvarnar. Idag har historiens vingslag stannat. I stället kan du ta en fika i det lantliga och mysiga caféet. Slå dig ner i den lummiga trädgården eller i den varsamt renoverade stallbyggnaden. Njut av härliga bakverk, matiga smörgåsar och enklare lunchrätter. Här används gärna halländska råvaror.

Ekoteket på Hallandsgården

Friluftsmuseet Hallandsgården är en riktig pärla. Under de gamla björkarna kan du njuta av en fantastisk utsikt över Halmstad. På caféet har det serverats våfflor med sylt och grädde i över 90 år. Caféet heter nu Ekoteket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och har ännu mer än våfflor på menyn. Allt är ekologiskt och i första hand närproducerat. Caféet är öppet sommartid. Passa på att ta del av det fantastiska friluftsmuseet. Och låt barnen leka loss på den fina lekplatsen. Öppet sommartid.

Friluftsmuseet Hallandsgården på Galgberget i Halmstad

Friluftsmuseet Hallandsgården på Galgberget

Börjes Konditori

Mitt i lilla fina byn Harplinge finns Börjes Konditori Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. inhyst i ett hus från 1950-talet. Här kan du ta en riktig gofika på plats eller köpa med dig gott bröd att ha i utflyktskorgen. Visste du förresten att i början av 1980-talet var Börjes faktiskt stamställe för Gyllene Tider Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. när de repade? Inte? Nu vet du.

Karlslunds Café

Njut av kaffe, våfflor, hembakat och smörgåsar i den riktiga sörgårdsidyllen Karlslunds Café Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Tre systrar driver denna oas till café. Den underbara trädgården ger en rofylld avkoppling och en känsla av att tiden tycks ha stannat. Det finns även servering inne i mangårdsbyggnaden från 1876. Kombinera gärna med en utflykt till Olofstorp djur och trädgård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som ligger på gångavstånd från Karlslunds Café Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Öppet sommartid.

Glass från Riccardo i Möllegård i Halmstad

Glass från Riccardo

World of Riccardo

Vid Möllegårds sagolika naturreservat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du World of Riccardo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det är här som Riccardo Boggian gör sin italienska glass med smaker som varierar efter säsong. Ett gammalt ko- och häststall har renoverats och inretts till ett charmigt café i norditaliensk stil. Koppla av från vardagen och njut av lätta rätter och en glassfika toppat med en kopp Italienskt premium kaffe.

Lindas Ekocafé

Tio minuter från centrala Halmstad hittar du charmiga Lindas Ekocafé Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det ligger mitt i det Halländska landskapet i en härlig lantmiljö. Närmare bestämt i det gamla stallet på Röinge Kronogård. Populära Patriks Prylar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ligger vägg i vägg. Här kan du koppla av en stund med en närproducerad och hembakad fika i det personligt inredda caféet.

Personal på Heagård i Halmstad

Heagård. Foto: Madeleine Jönstam

Kafé Heagård

I Heagårds Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. pampiga gårdslängan från 1877 finner du numera ett våffelkafé av både det söta och matiga slaget. Menyn innehåller såväl dessertvåfflor som matvåfflor, gjorda på så mycket halländska råvaror som möjligt. På en av våfflorna kommer det till exempel finnas falafel gjord på gårdens egenodlade linser. Förutom våfflor kan du här svalka dig med kulglass från SIA och pinnglass från GettyPop i en charmig oas nära city. På Heagård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns även flera andra trevliga små butiker.

Kom in Café

I Getinge ligger Kom in Café Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som erbjuder ett stort utbud av varma och kalla drycker, bakelser, kakor, tårtor, frallor och varma smörgåsar. Alla bakverk är kärleksfullt gjorda för hand, utan tillsatser.

Linds ecocafé i Halmstad

Linds Ekocafé

Mer mat och dryck

Mer av Halmstad