Deutsch
Dansk
English

Vegetariska guldkorn

Flesta restauranger i Halmstad serverar vegetariska rätter. Allt fler restauranger addera mer vegetariskt på menyn för att visa att man ligger i framkant, tänker långsiktigt och hållbart. Här är ett axplock på restauranger och caféer i Halmstad där du kan hitta riktigt bra vegetarisk mat.

Cortado Coffee Shop

I Halmstad city på Norre torg precis bredvid Norre port hittar du denna kaffepärla. Med fantastiska råvaror från lokala odlare skapar Cortado Coffee Shop Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. magiska smakkombinationer och rätter som vattnar sig i munnen på vem som helst. Det vegetariska utbudet är något extra och det finns även en hel del veganskt på menyn. Hummuswrapen tillsammans med kål, sallad och säsongens grönsaker måste du bara prova.

Cortado Coffee Shop i Halmstad

Cortado Coffee Shop. Foto: Joakim Leihed

Söderfamiljen

Längs med Nissan finner du den kreativa och familjära restaurangen Söderfamiljen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. My och Johanna som driver den brinner för just detta – värdskap och kärlek till riktigt god bra mat. Med många järn i elden och mängder med happenings serverar Söderfamiljen riktigt bra mat med inspiration från världens alla hörn.
På lunchen satsas på fyra rätter att välja mellan, oftast är två av dem vegetariska. Lunchmenyn byts varje vecka för en bredare variation. Menyn styrs efter säsong och vad som finns att tillgå. Njut av den populära vegetariska lasagnen med grönkål, svamp, rostad mandel och cheddar eller en rykande god risotto.

Steninge Kuststation

Med fantastisk utsikt över havet kan du njuta av Steninge Kuststations Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vackra natur samtidigt som du läppjar på något gott i glaset. Kanske vågar du prova den unika tångölen som kuststationen gör tillsammans med Imperiebryggeriet i Getinge. Steninge Kuststations värnar om naturen och miljön och lagar därför mestadels vegetariska rätter med lokalt förankrade råvaror. Du kan hitta spännande produkter som tång och alger på menyn. Rstaurangen är OnePlanetPlate certifierade, där man ständigt jobbar med att minska matens klimatpåverkan och bidra till den biologiska mångfalden.

Lindas ecocafé i Halmstad

Lindas ecocafé

Lindas Ekocafe

Hos Linda i Röinge, utanför Halmstad hittar du det lantliga fiket Lindas Ekocafe. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Bland häftig inredning både ute och inne känner du dig nästan som hemma när du slår dig ned med utsikt över de gröna ängarna. Linda tänker hållbart och ekologiskt hela vägen när hon tillagar och sätter sin meny, alltid med råvaror efter säsong. Välj på en vegetarisk sallad med linser och hummus, pajer i olika smakkombinationer och underbart god soppa. Dessutom rawfood bland bakverken.

Best of India

Mitt i halmstad centrum ligger den indiska restaurangen Best of India. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. De indiska kryddorna doftar ljuvligt när du öppnar dörren till restaurangen på Nygatan. Det breda utbudet av vegetariska rätter gör att du garanterat hittar något som passar alla matpreferenser. Med klassiska rätter som dhal och palak paneer får du uppleva de indiska smakerna när de är som bäst.

Mer mat och dryck

Mer av Halmstad