Loppis, second hand och antikviteter

Är du en av dem som gillar att handla second hand? I Halmstad finns det flera loppisar i olika storlekar, med varierat utbud och öppettider. Passa på att besöka flera och ge dig ut på en loppisrunda.

Att ge hemmet en personlig prägel genom nygamla och äldre prylar ligger verkligen i tiden. Det är dessutom bra för miljön att återanvända material och prylar, samtidigt som du kan gynna välgörenhet. Glöm inte att du också kan lämna in dina gamla saker till de flesta butikerna istället för att slänga det!

En närbild på fett lertal svarta vintage-kameror som står på en hylla.

Cityknallen

Erikshjälpen

En av de mest populära secondhand-butikerna i Halmstad är Erikshjälpen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Butiken är stor och fylld med allt möjligt, här har du god chans att fynda. Du kan även passa på att äta i det mysiga fiket när du är där. Ett tips är att gå dit när det öppnar då folk brukar hänga på låset och godbitarna kan försvinna snabbt.

Röda Korset

Bredvid Erikshjälpen ligger Röda Korset Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vilket gör det lätt att kombinera de två besöken. Hos Röda Korset är det ett brett utbud med bra priser. Du hittar du lite gott och blandat så som möbler, kläder och inredning.

En blond kvinna står och läser i en bok på Röda Korsets bokavdelning där hyllorna är fyllda med böcker.

Röda korset

PMU Second Hand

PMU Second Hand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en stor lokal fylld med spännande klipp som kan bli ditt och samtidigt som du handlar gynnar du deras välgörenhet som bekämpar fattigdom. De har även ett café som är öppet tisdag till torsdag.

Myrorna

I city finns myrornas, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. här hittar du mycket vintage kläder men du kan också snubbla över gamla LP-skivor eller Gröna Anna porslin om du har tur.

En kvinna tittar sig i spegeln inne på PMUs loppis när hon testar en kappa.

PMU Second Hand

Busfrö nytt & bytt

Busfrö nytt & bytt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ligger också i city, en modern, färgglad och spännande secondhandbutik där du kan fynda bland hundratals kvadratmeter av kläder och saker – allt i mycket fräscht skick.

Cityknallen

Cityknallen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. möts du av en imponerande syn när du kliver in i lokalen. Här sträcker sig hyllorna från golv till tak och de är fullpackade med en härlig samling av antika föremål och samlarobjekt. Atmosfären är fylld av organiserat kaos, är inte detta den bästa loppiskänslan?

En bild från Cityknallens loppis med lampor i taket, små loppisfynd på flera olika bord och tavlor på väggarna. Här finns blandade fynd från golv till tak.

Cityknallen

Byring och bråte

byring och bråte Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du begagnade och antika föremål. Här tillåts du att gå vilse i de många rummen och gångarna bland allt mellan himmel och jord. Butiken har vanligen öppet varannan lördag jämna veckor så det kan kräva lite planering i kalendern.

Halmia

Halmia Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är loppisen som ger ekonomiskt stöd till föreningsverksamheter. Här är det ett varierat utbud, stor lokal och nya saker varje gång de öppnar vilket gör att man kan åka dit frekvent utan att bli uttråkad. Kretsloppan är kommunens verksamhet för återbruk och secondhand och hit kan du bege dig för att fynda cyklar, möbler, glas och porslin med mera.

En detaljbild från Cityknallens loppis på salt och pepparkar som är på en hylla.

Cityknallen

Atmosphere Antik

Är du på jakt efter antika föremål? Kanske rent av något specifikt? Atmosphere Antik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en liten antikhandel och här finns bland annat målade möbler, porslin – främst från Gustafsberg och Rörstrand, antikt linne – franskt och svenskt, planschverk och gustavianska möbler.

Annas annorlunda

Annas annorlunda Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en loppisbutik på nätet baserad i Halmstad som säljer äldre, antika och vintage föremål i snälla material. Då och då finns den även som pop-up butik, så håll utkik!

Flera gamla maskiner som är på en bänk, på väggen hänger det tavlor.

Cityknallen

Klassiska tillfälliga loppisar

Flera gånger per år arrangeras klassiska loppmarknader runt om i Halmstad, allt från små trädgårdsloppisar till bakluckeloppisar och stora årliga loppmarknader. Mårtensson har ibland söndagsloppisar. Medans du shoppar kan du passa på att avnjuta en riktig go-fika i Gretas Café! HalmstadTravet bjuder in till ett par backluckeloppisar om året. Dessa brukar vara populära, både bland köpare och säljare. En annan populär loppmarknad arrangeras varje sommar i Simlångsdalen, även Lions brukar ordna stora och välfyllda loppisar.

Håll dig uppdaterad om kommande tillfälliga loppmarknader i vår evenemangskalender. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Ett extra tips! På sommarhalvåret kan det gynna sig att hålla ett öga öppet för loppisskyltar som dyker upp längs vägarna.

Erikshjälpen

Tips för att loppisfynda

  • Är det en stationär butik så rekommenderas det att hänga på låset så att du kan få de bästa fynden.
  • Ha med dig måttband, du vet aldrig när du stöter på din drömhylla.
  • Ta din tid! Du ska aldrig stressa genom en loppis, då riskerar du att missa fynden. För att hitta guldkornen så det krävs det lite tålamod.
  • Bläddra igenom plaggen. Eftersom det bara är ett plagg av varje så krävs det att du kollar igenom kläderna rejält.
  • Passa på att pruta men gör det med glimten i ögat.

Mer shopping

Guldkorn

Mer av Halmstad