Loppis, second hand och antikviteter

Att ge hemmet en personlig prägel genom äldre prylar och föremål ligger verkligen i tiden. Oavsett om det handlar om loppisfynd, antikviteter, retroprylar eller bara det där speciella så finns det flera butiker i Halmstad som lockar fram både nostalgi och kreativitet. Dessutom gynnar det hållbarhet och välgörenhet!

Kläder och kuddar på myrorna i Halmstad

Myrorna

Second hand-butiker och loppisar

Att smita in på Röda Korset Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är alltid en bra idé. Här möts du av en välsorterad butik med ett brett utbud och bra priser. Detsamma gäller Erikshjälpen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., en stor och välfylld butik med goda chanser till fyndläge. Ett tips är dock att hänga på låset då många gobitar försvinner tidigt.

Myrornas Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. stora butik hittar du inne i city. Utbudet är varierande och du kan snubbla på allt från den klassiska Rörstrandskoppen till nostalgiska LP-skivor. Här finns även en del vintage att fynda. Busfrö Nytt & Bytt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en annan butik i city. En modern, färgglad och spännande secondhandbutik där du kan fynda bland hundratals kvadratmeter av kläder och saker – allt i mycket fräscht skick.

Byring och Bråte Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du begagnade och antika föremål, samlarobjekt och riktiga fynd. Gå vilse i de många rummen och gångarna bland allt mellan himmel och jord. Fortsätt vidare till grannen Cityknallen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för ännu fler fynd. Passa samtidigt på att spana in Galleri70 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som ligger vägg i vägg med Cityknallens loppis Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Två sista tips är Halmias Loppis Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Kretsloppan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. I Halmias stora lokaler hålls sortimentet skiftande med nya saker varje dag, något som gör att besöken kan bli väldigt frekventa. Kretsloppan är kommunens verksamhet för återbruk och second-hand och hit kan du bege dig för att fynda möbler, cyklar, glas och porslin med mera.

Emaljskålar och kannor

Foto: Oksix, Mostphotos

Halmstad-second hand på nätet

Annas Annorlunda Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en webbshop baserad i Halmstad med udda prydnadssaker, sköna ting och lokalt hantverk. Ibland dyker butiken även upp som Pop-up-butik runt om i Halmstad.

Klassiska tillfälliga loppmarknader

Flera gånger per år arrangeras klassiska loppmarknader runt om i Halmstad, allt från små trädgårdsloppisar till bakluckeloppisar och stora årliga loppmarknader. HalmstadTravet bjuder till exempel in till ett par backluckeloppisar om året. Dessa brukar vara populära, både bland köpare och säljare. En annan populär loppmarknad arrangeras varje sommar i Simlångsdalen, även Lions brukar ordna stora och välfyllda loppisar.

Håll dig uppdaterad om kommande loppmarknader i vår evenemangskalender.

En gammal antik soffa

Foto: Syda Productions, Mostphotos

Antikt

Är du på jakt efter antika föremål? Kanske rent av något specifikt? Atmosphere Antik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en liten antikhandel på Kasten Rönnowsgatan 10. Här finns bland annat målade möbler, porslin – främst från Gustafsberg och Rörstrand, antikt linne – franskt och svenskt, planschverk och gustavianska möbler.

Halmstad Modern Antik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Fredsgatan har specielierat sig på utvalda möbler och skandinavisk konst av hög kvalitet från 1900-talets andra hälft. Här kan du bland annat hitta de välkända formgivarna Bruno Mathsson och Yngve Ekström men också unika föremål och möbler från mer okända formgivare.

Gamla strykjärn hos Cityknallen i Halmstad

Cityknallen

Mer shopping

Guldkorn

Mer av Halmstad