Unika inrednings­butiker på landet

Är du på jakt efter något nytt till hemmet? Eller kanske behöver du bara finna den där inspirationen som plötsligt försvunnit? Gör ett besök på en eller flera av Halmstad mysiga och personliga inredningsbutiker på landet.

Vi kan nästan garantera dig att du återfår inspirationen tillsammans med några nya detaljer till hemmet. Om inte till ditt egna så i present till någon nära.

The Concept Store

Föreställ dig en perfekt blandning av noggrant kurerad fotokonst, möbler, skulpturer, böcker, handplockade detaljer och mycket mer. Här ses varumärken som Lucas Morten, & Tradition, Contain Design Studion, Gemla och Menu - allt för att harmonisera fotokonsten. Njut av en kaffe och den vackra miljön som Slottsmöllans mest utsökta lokal har att erbjuda. The Concept Store Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ligger intill The PhotoGallery Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och dess 500 kvadratmeter showroom.

Lampa och andra inredningsföremål på Patriks prylar i Halmstad

Patriks prylar

Patriks Prylar

Till Patriks Prylar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vallfärdar kunder från hela Sverige. Den unika inredningsbutiken ligger på landet i ett ombyggt gammalt stall i Röinge, bortom Snöstorp. Här strosar du runt bland annorlunda prylar – gamla, nya och återbrukade. Vägg i vägg ligger dessutom Lindas Ekocafé, ett mysigt och ekologiskt café i härlig lantmiljö.

Perstorp 101

På en liten gård utanför Getinge ligger den mysiga och unika butiken Perstorp 101 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här finns noga utvalda inredningsdetaljer, ofta i dova toner och med rustik känsla, varvat med handplockade växter och blommor. Behöver du fundera lite på dina inköp? Ta en paus i det lilla fiket, här serveras ett varierat utbud helt efter säsong.

Cafe på Perstorp 101

Perstorp 101

Mia´s inspiration och inredning

Mia´s inspiration och inredning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du i ett gammalt renoverat stall ute på landet, i utkanten av Eldsberga. Här botaniserar du bland inredningsdetaljer och blommor i en skön och harmonisk mix. Sortimentet är levande och varierar efter säsong, så blir inte förvånad om du hittar något nytt och spännande vid varje besök.

Svinhuset

I utkanten av Halmstad, i riktig mot Åled, ligger Svinhuset Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. En inredningsbutik i lantlig miljö där stilen främst går åt det rustika och industriella hållet. Söker du detaljer som gör hemmet både unikt och personlig, då är detta ett ställe för dig. Och namnet, ja det kommer då butiken ligger i gårdens gamla svinhus.

Ljuslykta, tekanna och kopp

Foto: Bennets möbel & tapetserarverkstad

Bennets möbel- och tapetserarverkstad

Bennets möbel- och tapetserarverkstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är mer än en vanlig tapetserare. I en mysig gammal lada på Fladje Gård i Eldsberga kan du, förutom att få hjälp med tyger, möbelvård och omklädning, strosa runt bland diverse inredningsdetaljer – allt noga utvalt. Här finns också en del egentillverkade produkter i skinn, t.ex. väskor och plånböcker.

Atelje 18

Till Atelje 18 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. åker du när du vill ha en lyxig stund i vardagen. I denna lilla inredningsbutik hittar du handplockade detaljer och produkter av hög kvalitet – allt från vintage till erkända märken. Vackra ljusstakar, lyktor, vaser, textiler och porslin i en avslappnad och lugn atmosfär. Räkna med att något följer med hem!

GrötviksLjus

GrötviksLjus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har en mysig liten fabriksbutik där hittar man stearinljus i 100% stearin. Ljusen finns i många olika former där även många är presentförpackade perfekt till festen eller födelsedagen. Fabriksbutiken ligger på Grötviksvägen i Stenhuggeriet och säljer även egentillverkade smycken.

Vita stearinljus

GrötviksLjus

Mer shopping

Guldkorn

Mer av Halmstad