Mikrobryggerier

Det finns gott om hantverksproducerad öl i Halmstad. Prova dig runt bland Halmstads mikrobryggeriers smaker på egen hand. Eller boka en ölprovning med ölkännare och bryggmästare.

Bryggerier kring Halmstad centrum

Halmstad Brygghuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster grundades 2013. Daniel Eriksson som Andreas Forsberg och erbjuder flera olika sorters ölstilar, från pilsner till stout. Bryggeriet håller till i Slottsmöllans historiska lokaler och arrangerar ölprovning som går att boka onlinelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller på Halmstad Tourist Center. Brygghusets öl hittar du på hyllorna i Halmstads systembolagsbutikerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och i flera restauranger och barer.

I en bryggerilokal vid Flygstaden producera microbryggeriet Strandlida Bryggerilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster sin öl. Gunnar Kamstedt och Jonas Nidle har sedan 2014 kunnat erbjuda olika typer av ale på de lokala systembolagenslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hyllor och på senare år har flera stilar tillkommit.

Unika mikrobryggerier på landet

Wapnö Gårdlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster jobbar man stenhårt med hållbarhet. Gårdsbryggeriet ingår i gårdens eget ekologiska kretslopp med stort fokus på maltens kvalitet och unika smakupplevelser. Vad sägs om en lokalt bryggd saison med solmogna tomater från gården? Botanisera bland deras olika öl på de lokala systembolagenslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hyllor eller boka en ölprovning. Varje vår arrangerar Wapnö Gårdlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Öl och Whiskymässanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Brygg3anlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är ett mindre bryggeri som växt med åren. Mikrobryggeriets flaggskepp är en källarpilsner och en Imperial Stout som går att hitta på de lokala systembolagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Brygg3an använder även egenodlad humle när de har möjlighet.

Världens minsta imperium, Imperiebryggerietlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, håller till i Getinge och brygger bland annat en fantastisk Imperial Red Ale och en fruktig IPA. Ölen finns i systembolagetslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster beställningssortiment samt på restauranger och pubar runt om i Halmstad.

Ute i Simlångsdalens skogar brygger Breared Brewerylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster sin hantverksöl. Vad sägs om Danska Fall India Pale Ale eller Fylleån Lager – Ale? Håll ögonen öppna för ölprovning på Tallhöjdens Värdshus, annars hittar du microbryggeriets öl på lokala restauranger och pubar.

Ölprovning

Bryggerier i Halmstad

Listan nedan hämtas från Google My Business. För att se resultatet på en karta, klicka ikonen till höger ovanför listan.

Krönleins Bryggeri AB

16 omdömen

Wessingekälla Brygghus

3 omdömen

Halmstad Brygghus

20 omdömen

Stranlida Bryggeri

0 omdömen

Imperiebryggeriet

1 omdömen

Gamla Bryggeriet i Weinge anno 1869

0 omdömen

Krönleins Bryggeri AB Lagercentralen

9 omdömen

Mer mat och dryck

Guldkorn

Mer av Halmstad