Deutsch
Dansk

Mikrobryggerier

Det finns gott om hantverksproducerad öl i Halmstad. Det flera lokala bryggerier, från småskaliga hantverksproducenter till storskaligt välkända Krönleins Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Prova dig runt bland Halmstads mikrobryggeriers smaker på egen hand. Eller boka en ölprovning med ölkännare och bryggmästare.

Tappkran till öl

Foto: Halmstad Brygghus

Bryggerier kring Halmstad centrum

Halmstad Brygghus, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som grundades 2013, är kanske det mest välkända av Halmstads mikrobryggerier. Daniel Eriksson som Andreas Forsberg och erbjuder flera olika sorters ölstilar, från pilsner till stout. Bryggeriet håller till i Slottsmöllans historiska lokaler och arrangerar ölprovning som går att boka online Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller på Halmstad Tourist Center. Brygghusets öl hittar du på hyllorna i Halmstads systembolagsbutiker Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och i flera restauranger och barer.

I en bryggerilokal i Flygstaden producerar microbryggeriet Strandlida Bryggeri Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. sin öl. Gunnar Kamstedt och Jonas Nidle har sedan 2014 kunnat erbjuda olika typer av ale på de lokala systembolagens Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hyllor och på senare år har flera stilar tillkommit.

en person håller malt i händerna

Foto: Syda Producions, Mostphotos

Unika mikrobryggerier på landet

Wapnö Gård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. jobbar man stenhårt med hållbarhet. Gårdsbryggeriet ingår i gårdens eget ekologiska kretslopp med stort fokus på maltens kvalitet och unika smakupplevelser. Vad sägs om en lokalt bryggd saison med solmogna tomater från gården? Botanisera bland Wapnö Gårds olika öl på de lokala systembolagens Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hyllor eller boka en ölprovning. Varje vår arrangerar Wapnö Gård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. sin öl och whiskymässa Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Gillar du öl måste du upptäcka det lokala hantverksbryggeriet Timjans Brygghus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Heagård. Här hittar du både bryggpub, uteservering och ölprovningar. Ölen bryggs på naturliga råvaror och såklart utan tillsatser. Trevliga flaskor namngivna från platser i Halmstad som Jansa brygga eller Grötviks lager. Du hittar flaskorna på systembolaget eller hos några av Halmstads krögare.

Brygg3an Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett mindre bryggeri som växt med åren. Mikrobryggeriets flaggskepp är en källarpilsner och en Imperial Stout som går att hitta på de lokala systembolagen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Brygg3an använder även egenodlad humle när de har möjlighet.

Världens minsta imperium, Imperiebryggeriet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., håller till i Getinge och brygger bland annat en fantastisk Imperial Red Ale och en fruktig IPA. Ölen finns i systembolagets Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. beställningssortiment samt på restauranger och pubar runt om i Halmstad.

Ute i Simlångsdalens skogar brygger Breared Brewery Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. sin hantverksöl. Vad sägs om Danska Fall India Pale Ale eller Fylleån Lager – Ale? Håll ögonen öppna för ölprovning på Tallhöjdens Värdshus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., annars hittar du microbryggeriets öl på lokala restauranger och pubar.

Provrum på Halmstad Brygghus

Foto: Halmstad Brygghus

Bryggerier i Halmstad

Listan nedan hämtas från Google My Business. För att se resultatet på en karta, klicka ikonen till höger ovanför listan.

Mer mat och dryck

Guldkorn

Mer av Halmstad