Deutsch
Dansk

Tonåringens Halmstad – 19 tips

I Halmstad finns alltid något för tonåringen med familj och vänner, oavsett om du gillar adrenalinkickar eller härligt lugn. Naturnära eller puls. Sport eller brädspel. Bland våra 19 tips hittar du garanterat en favorit.

Längst ner på sidan finns en karta med de flesta tipsen utplacerade. Tennisbanor, golfbanor, äventyrsgolf, vattensporter och vindskydd finns inte med i kartan. För dessa besöka de separta sidor som vi skapat, länk vidare hittar du i aktuellt stycke nedan.

Skönt häng på Rotundan

Rotundan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett café och härlig kulturoas mitt i Norre Katts park i centrala Halmstad. Här kan du fika och äta gott samtidigt som du bara chillar och njuter av utsikten över ån Nissan som rinner förbi – eller pricka in en av alla kulturakter som äger rum sommartid på scenen. Under juni, juli och augusti händer här något på scenen nästan varje dag.

Gå på ett evenemang

Det är alltid något på gång i Halmstad och för att hålla dig helt uppdaterad tycker vi att du ska ta en titt i vår evenemangskalender lite då och då. Håll extra koll efter roliga evenemang som Summersmash, ribbåtsturer till Tylön, evenemang på kulturhuset för unga NollTreFem, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. fotbollsmatcher på Örjans vall och e-sportsevenemang på högskolan.

Kör go-kart

I Halmstad kan du utmana mamma, pappa eller vännerna på go-kart. Kör inomhus på en av sveriges längsta banor hos Gokarthallen i Halmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. beläget i Slottsmöllan.

Gorkarts kör på Gokarthallen i Halmstad

Full fart i Gokarthallen. Foto. Gokarthallen

Halmstad klätterklubb

Ett besök hos Halmstad klätterklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är aldrig fel. Det är roligt och utmanade för såväl stora som små. För att klättra hos Halmstad klätterklubb krävs inga förkunskaper, men barn under 13 år klättrar i vuxet sällskap. Du kan friklättra på väggar utan utrustning, men här finns även möjlighet att hyra skor och sele.

Flera personer kör fatbike i Halmstad

Fatbike

Ta en tur med fatbike

Oavsett säsong är ett besök till stranden något som alltid funkar – särskilt om du gör det på en fatbike. I enkel förklaring kan man säga att en fatbike är en cykel med stora hjul, anpassad för att ta sig fram i sand eller snö. Cykla tillsammans med dina vänner längst Tylösand, Östra stranden eller någon av Halmstads andra sandstränder. Boka en fatbiketur via KiteKalle Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Åka skateboard

Om du har en skateboard och vill testa några sköna ställen att åka på finns följande fyra platser att spana in lite extra. Halmstad Arena Skatepark Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som ligger utanför Halmstad Arena är en betongpark med street och bowl. En mindre skatepark är belägen vid Söndrumsskolan. Inomhusmöjligheter ges hos både Kitekalle skateklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Halmstad skateboardklubb på Slottsmöllan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Besök respektive sida för att se vilka tider eller vad som gäller för bmx, inlines och kickbike.

Padel på Ringenäs Golf, Hotell & Konferens i Halmstad

Padel på Ringenäs Golf, Hotell & Konferens. Foto. Per Nilsson

Spela en racketsport

Möjligheterna att spela en racketsport i Halmstad är oändliga. Besök några av våra padelbanor, låna utrustning via Fritidsbanken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., besök en utomhustennisbana eller spela tennis, badminton eller squashHalmstad Sportcenter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – eller varför inte testa på allt?

Cykla mountainbike

Om du inte provat mountaintbike tidigare är det absolut bästa tipset att vända sig till Mountain Biking in Halmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Genom dem kan du hyra cykel såklart men också boka in dig på en guidad tur där ni hittar en rutt som passar just er. Om du har en egen cykel och utrustning och bara är på jakt efter en härlig MTB-stig så håll koll på Halmstad MTB's hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Halmstad Wakepark

Halmstad Wakepark Foto: Per Nilsson

Vattensporternas paradis

Älskar du vatten? Då har du kommit rätt! I Halmstad kan du nämligen prova wakeboard, paddla SUP (stand up paddleboard), kitesurfing och snorkla på snorkelled. Behöver du hjälp med att hitta en bra plats eller läsa mer om utrustning och möjligheter så har vi samlat allt du behöver veta på vår sida om vattensporter i Halmstad.

Sova i vindskydd

Hur ofta sover man ute egentligen? Troligen alldeles för sällan. Utmed hela Hallandsleden finns det vindskydd härliga nog att spendera en natt eller flera i. Njut av tystnaden, upptäck naturen, laga mat i skogen och berätta läskiga historier vid brasan på kvällen. Men, är du osäker på hur du går tillväga – se till att ha en naturkunnig person med dig. Eller börja med att prova på Glamping. Vi har samlat flera tips för en natt ute på vår sida Bo i naturen.

Eld som brinner vid en sjö

Gå på bio

Att smita in i biomörkret och bara låta sig uppslukas av en bra, rolig, läskig eller spännande film är ju aldrig fel. Röda kvarn, Halmstads SF-biograf, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. belägen mitt i Halmstads city med caféer och restauranger alldeles precis intill. Passa gärna på att kombinera biomyset med att fika eller äta!

I Oskarström, cirka 15 kilometer utanför city, ligger en annan biograf, Oskarströms Bio. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här visas ett varierat utbud av filmer för hela familjen!

Personer springer ut i havet

Foto: Syda Productions, Mostphotos

Härligt häng i Tylösand

Packa ner kvällsmaten och ta med en volleyboll. Finns det något bättre sätt att avsluta en härlig dag oavsett om det är vår, sommar eller höst genom att äta kvällsmaten i solnedgången, spela volleyboll på banorna i Tylösand vid mynningen av Nyrebäcken. Och glöm inte att ta ett dopp i havet.

Spela laserdome eller lasertag

Halmstad Aktivitetscenter kan du spela laserdome i bana inomhus. Vill du spela lasertag utomhus i skogsmiljö så finns även den möjligheten hos Halmstad Lasertag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Laserstrålar

Foto: Andreas Köcher, Mostephotos

Spela paintball

Samla vännerna och utmana varandra på paintball. Här finns två olika platser att välja mellan. Paintball Halmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är beläget i Dragabol utanför Sennan, nordöst om Halmstad samt Halmstad Paintball Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. beläget på Kärleken, relativt centralt.

Spela golf i alla dess former

Halmstad är Sveriges Golfhuvudstad – och här kan du faktiskt spela flera olika varianter utöver vanlig golf. Prova någon av våra äventyrsgolfbanor, spela fotbollsgolf eller testa discgolf. Vilken blir din favorit?!

Fotbollsgolf på Gullbrannagården i Halmstad

Fotbollsgolf. Foto: Gullbrannagården

Hyr kanot eller kajak

Upplev ett äventyr ombord på en kajak eller kanot ute i Simlångsdalen. I Simlångsdalen finns ett kluster av sjöar som alla hänger ihop. Det är alltså fullt möjligt att paddla från Brearedssjön till Simlången och vidare till både Töddesjön och Gyltigesjön. Packa med picknick och stanna till vid en passande sjöstrand. Du kan hyra kanoter och kajaker via Halmstad kanotuthyrning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Slottsmöllan, Tallhöjden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Halmstad kanotklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Naturpass

Utmana vännerna eller familjen och ge er ut på en orientering. Genom att köpa ett naturpass så får du ett paket med en karta över orienteringskontroller och instruktioner. Dessa kontroller finns i naturen och är tillgängliga från våren till en bit in i hösten. Kontrollerna kan besökas när som helst och du kan välja att gå, springa och ibland cykla till kontrollerna. Vem hittar alla kontroller först? Du köper ditt naturpass på Halmstad Tourist Center.

Drakar & Mazariner i Halmstad

Drakar & Mazariner

Drakar & Mazariner

Kliv in i brädspelens värld på Drakar & Mazariner Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Halmstad city. Här kan du titta inom, spela brädspel, umgås med andra spelintresserade, ta en fika eller kolla in de senaste spelsläppen. Utmana varandra i spel som bland annat Ticket to Ride, Warhammer och Bezzerwizzer. Tänk på att förboka bord för att komma och spela.

Halmstad Escape Game på Blacklist

Tänk dig att du bryter dig in på ett museum under natten, innan morgonen kommer måste du och dina vänner ha lyckats lura säkerhetssystemet och stjäla den beryktade dödskallen utan att ha blivit påkomna. Du behöver inte tänka tanken längre utan kan faktiskt ta dig an utmaningen på Halmstad Escape Game Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Ta med vänner och familj och se om ni tillsammans kan klara av uppdraget.

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla tips klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Tennisbanor, golfbanor, äventyrsgolf, vattensporter och vindskydd finns inte med i kartan. För dessa besöka de separta sidor som vi skapat, länk vidare hittar du i aktuellt stycke ovan.

Fler tips för familjen

Söker du fler tips och inspiration på vad du och barnen ska hitta på under ert besök i Halmstad? Ännu fler tips hittar du i våra guider anpassade för barn och familj.

Text

Mer inspiration och guider

Mer av Halmstad