Deutsch
Dansk

Tennis och andra racketsporter

Är du ute efter att utmana bästa kompisen i en tennismatch, spela badminton med familjen eller kolla bordtennis på toppnivå? Oavsett vilket – i Halmstad finns racketsporter för alla.

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla besöksmål klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Stor kombihall i Söndrum

Halmstad Sportcenter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är Halmstads största racketcenter. Här du kan spela tennis, badminton, squash, pingis och padel. I hallen finns även ett café och en shop med ett stort utbud av racketsportutrustning. Här har flera idrottsklubbar sin bas. Oavsett om du vill spela som privatperson eller medlem är du varmt välkommen till Halmstad Sportcenter.

Två tennisspelare

Foto: Dean Drobot, Mostphotos

Tennis

Utomhusbanor

Runt om i Halmstad finns det utomhus cirka 45 tennisbanor som är fria för allmänheten att använda. Ingen bokning krävs. Kvalitén på banorna kan dock variera. På Halmstads kommuns webbplats kan du se en karta över alla kommunens tennisbanor. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Vi har valt ut fyra tips som har det där lilla extra.

  • På Nyhem vid Klackerupsgatan finns en bra bana som är väldigt populär. Banan är nyasfalterad och och ligger i ett trevligt grönområden där det även finns en lekplats för barnen.
  • I Slottsparken, ett stenkast från Nissan och Halmstad slott finns en tennisbana i vacker omgivning. Här har du även närhet till Slottsparkens utegym.
  • Vid Flagskeppsvägen/Galärvägen finns också en fin banan med ett bra asfalterat underlag.
  • Vid Järnvgsleden/Falckens finns ett litet grönområde med en populär och bra tennisbana.

Inomhus

Vill du hellre spela innomhus? Då finns det två hallar att välja bland. Kombihallen Halmstad Sportcenter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med sina fem inomhusbanor och sex grusbanor. Eller anrika Halmstad Tennishall Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som togs i bruk redan 1936 och därmed är en av Sveriges äldsta tennishallar. Hallen har även varit spelplan för badminton och handboll. Golvet i hallen ger en fantastisk tennisupplevelse och underbar bollkänsla, samtidigt som det är skonsamt mot knäna. Vid bokning av Halmstad Tennishall har ni hallen helt för er själva. I båda hallarna kan du boka abonemang och strötider.

Tennisklubbar

På Halmstad Sportcenter håller Söndrums tennisklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. till. Under sommaren erbjuder klubben tennisläger för barn och ungdomar och sommarkurser för vuxna.

Halmstads tennisklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har flyttat huvuddelen av sina aktiviteter till Halmstad Sportcenter. För dig som är intresserad av att bli medlem så bedriver klubben dock fortfarande sina tennisträningar inne i Halmstads tennishall på Karl XI:s väg 13.

Längst ner på sidan finns en karta med ännu fler tips på tennisbanor.

Sverige–Kina under bordtennis-VM på Halmstad Arena 2018

Sverige–Kina under bordtennis-VM på Halmstad Arena 2018

Bordtennis, badminton och squash

I Söndrumshallen kan du boka strötider för att spela de flesta racketsporter. Utöver padel och tennis även bordtennis, badminton och squash.

Bordtennis

Bordtennis eller pingis – kärt barn har många namn! Vad du än vill kalla det så kan du träna, tävla eller spela på skoj i Halmstad. På Halmstad Sportcenter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du gå en bordtennismatch eller köra ett roligt träningspass med vännerna. På Halmstad Arena finns en fullstor idrottshall inredd för bordtennis och här spelar Halmstad Bordtennisklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. sina matcher. Visste du förresten att VM i bordtennis spelades i Halmstad 2018? Det hittills största idrottsevenemanget i stadens historia!

Badminton

Nyfiken på badminton? Sedan 1937 har Halmstad Badminton Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. utbildat tusentals badmintonspelare och här är lagkänsla och gemenskap centrala begrepp – och alla är självklart välkomna. Klubben huserar i Halmstad Sportcenter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och här kan du spela oavsett om du vill tävla eller bara träna. Du kan såklart också boka tider för att spela på egen hand.

Squash

Squash spelas antingen mellan två spelare eller i dubbellag på en bana innesluten av fyra väggar. Sporten är effektiv och garanterar flås. I Halmstad Sportcenter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du uppleva ett fartfyllt pass på någon av de tre squashbanorna. Halmstad har även en egen squashklubb – Halmstad Squashklubb! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer sport och aktiviteter

Guldkorn

Mer av Halmstad