6 extra lekfulla lekplatser

I Halmstad finns det flera populära lekplatser som lockar till lek och äventyr. Flera av lekplatserna har speciella teman. Så klart bjuds det även på gungor, rutschkanor, klätterställningar, hinderbanor, linbanor och mycket mer.

Här kommer sex favoriter som passar både stora och små barn med mycket spring i benen. På Halmstad kommuns webbplats hittar du ännu fler lekplatser att upptäcka Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Längst ner på sidan ser du en karta med de sex lekplatserna utplacerade. Ut och lek!

Gröningens strandlek på Östra stranden

Halmstads nyaste temalekplats hittar du på Östra stranden. Givetvis är temat hav och strand. Klättra upp i båten och förvandlas till en pirat. Akta dig för hajen och mata fiskarna. Eller bara ta en paus i hängmattan. Eller lär dig mer om havets invånare. Här finns även grillplats och toalett.

Vy över Gröningens strandlek på Östra stranden i Halmstad

Gröningens strandlek. Foto: Halmstads kommun

Sagoängen – En sagolik lekplats

Halmstads första utflyktslekplats är Sagoängen på natursköna Galgberget. Sagotemat är genomgående på hela lekplatsen med bland annat ett lekhus i form av en stor flugsvamp och sittpallar som ser ut som svampar och blåbär. Det ihop med en 40 meter lång linbana, hinderbana, studsmatta och en snurrig karusell gör lekplatsen till en favorit bland barnen.

Flera av lekredskapen är tillgänglighetsanpassade. Här finns också generöst med sittplatser, väderskydd och grillplatser vilket gör det enkelt att stanna en hel dag, även vid busigt väder.

Sagoängen lekplats på Galgberget i Halmstad

Sagoängen lekplats på Galgberget

Norre Katts lekplats

Under 2020 renoverades lekplatsen till en djungellekplats med genomgående tema. I Norre katts park, i centrum, stoltserar ett nästan nio meter högt klättertorn fullt av lekmöjligheter där höjdpunkten är en lång tubrutschkana. Förutom klättertornet finns här dessutom gungor i olika varianter, studsmatta, lekhus i form av hyddor samt spännande djurskulpturer föreställande bland annat apor och krokodiler.

Runt lekplatsen och i övriga parken finns det flera mysiga platser för att lägga ut picknickfilten och duka upp för mellanmål. Sommartid serverar caféet Rotundan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Norre Katts park både fika och lite matigare alternativ.

Norre Katts lekplats i Halmstad

Norre Katts lekplats

Tallviks lekplats

Längs med Prins Bertils stig och i linje med Jansa brygga hittar du denna lekfulla lekplats med två separata teman. Den öppna delen är inspirerad av havet och i stället för traditionell sand består underlaget av en färgglad gummimatta. Här finns gungor, klätterställning och en stor båt med många lekmöjligheter.

Alldeles intill, inne bland tallarna, gömmer sig lekplatsens skogstema med en hinderbana med lekutrustning av naturmaterial, perfekt för att träna balans och motorik. I anslutning finns det gott om bord, sittplatser och även ett utegym.

Fysiklekplatsen i Oskarström i Halmstad

Fysiklekplatsen. Foto: Anders Andersson

Fysiklekplatsen i Oskarström – Upptäck fysikens lagar

Kombinera lek med lärande på denna lekplats där ni tillsammans kan utforska fysikens och matematikens lagar samtidigt som ni har roligt. Och lekmöjligheterna är många med bland olika sorters gungor, klätterställning, karusell, sandlåda och studsmattor.

Här finns också flera lekredskap som kan passa barn med olika funktionsvariationer. Missa inte att ta del av konstverket som pryder gångbanan, motivet är vårt solsystem skapat av Minna Svensson Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Bronsålder­lekplatsen på Albinsro – Lek och lär om historia

Platsens gamla historia har inspirerat utformningen av denna lekplats, belägen alldeles intill Trolleberget. Det har påträffats många arkeologiska fynd i området och därför har lekplatsen fått ett historiskt tema, nämligen bronsåldern. Upptäck spännande hällristningar och lär er mer om livet på bronsåldern med hjälp av informationstavlan skapad för barn. I övrigt finns här lekutrustning i form av en hinderbana, gungor, klätterställning, rutschkana och sandlåda, det mesta i trä.

Ta en cykeltur hit längs Tylösandsleden som är en 25km lång cykelled i västra Halmstad.

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla besöksmål klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Fler tips för familjen

Söker du fler tips och inspiration på vad du och barnen ska hitta på under ert besök i Halmstad? Ännu fler tips hittar du i våra guider anpassade för barn och familj.

Mer sport och aktiviteter

Guldkorn

Mer av Halmstad