Löprundor trailrunning

Det finns faktiskt nästan alltid plats i resväskan för ett par motionsvänliga skor. I Halmstad är det enkelt att ge dig ut och springa. Dessutom är det ett smidigt sätt att uppleva den varierande halländska naturen.

I Halmstad finns flera motionsslingor, varav ett tiotal är belysta, och ger dig varierad löpning på många sorters underlag. Vill du kombinera löprundan med styrketräning går det utmärkt. Flera av motionsslingorna går förbi välutrustade utegym.

Vill du delta i ett lopp? Kolla då in vår sida där vi samlat Halmstads motionslopp.

Motionsspår i skogen på Galgberget

Galgberget

Galgberget är Halmstads mest populära naturområde. Det ligger bara en kilometer från stadskärnan. Här finns flera kuperade asfaltsfria motionsslingor upp till fem kilometer långa och med vacker utsikt över Halmstad och Laholmsbukten. På Galgberget finns två utegym.

Prins Bertils stig

Halmstads mest älskade vandringsstråk passar utmärkt även för löpning. Den 18 kilometer långa Prins Bertils stig tar dig från Halmstad slott längs Nissan ut till Tylösands sanddyner, för att sedan avslutas i det lummiga naturreservatet i Möllegård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Underlaget är mestadels grus.

Om du vill springa enkel väg eller bara delar av Prins Bertils stig är det lätt att ta bussen tillbaka. Utmed den närliggande Nya Tylösandsvägen går flera busslinjer mot Halmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vy över havet längs Prins Bertils stig

Skedalaskogen

Bara en dryg mil från centrala Halmstad ligger Skedalaskogen. Här finns en rad utmanande slingor med utmanande traillöpning i varierande terräng. Du når flera av slingorna från Torvsjöns parkering intill väg 25. På Halmstads orienteringsklubbs webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns en karta med alla slingorna i Skedalaskogen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Mer sport och aktiviteter

Guldkorn

Mer av Halmstad