Halmstad för de lite äldre barnen – 19 tips

Ta med hela familjen på en fartfylld aktivitet Halmstad Wake park, njut av naturens lugn på Virsehatt eller utmana varandra på Halmstad Aktivitets­center. Vi har samlat 20 tips som passar lite extra för barn i åldern 7–12 år.

Längst ner på sidan finns en karta med de flesta tipsen utplacerade. Tennisbanor, golfbanor, äventyrsgolf, vattensporter och vindskydd finns inte med i kartan. För dessa besöka de separta sidor som vi skapat, länk vidare hittar du i aktuellt stycke ovan.

Yoump

Rasta spralliga ben i hopparken Yoump Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här finns alla möjligheter till att bli expert på att hoppa högt, hoppa långt, hoppa upp för väggar, hjula och volta. Och för dig som vill hoppa riktigt högt och långt kan du ta sats och hoppa rätt ner i Yoump's foampit – ett enormt hav av skumgummi. Möjlighet till att boka parken för dig själv.

Halmstad Aktivitetscenter

Halmstad Aktivitetscenter kan du aktivera dig på fyra olika sätt. Laserdome är ett laserkrig i mörker där två lag möter varandra. Prison Island består av 28 olika celler där man ska klura ut tillsammans hur man tar sig ut. I Gladiatorkampen utmanar ni varandra i bland annat hinderbana och sumobrottning. Och i Black Pearl Golf spelar du minigolf i mörker med hinder som lyser i neonfärger.

Black pearl golf på Halmstad Aktivitetscenter

Black pearl golf på Halmstad Aktivitetscenter

Gå på bio

Att smita in i biomörkret och bara låta dig uppslukas av en bra, rolig, läskig eller spännande film är ju aldrig fel. Röda kvarn är Halmstads SF-biograf Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och den är belägen mitt i Halmstads city med caféer och restauranger alldeles precis intill. Passa gärna på att kombinera biomyset med att fika eller äta!

I Oskarström, cirka 15 kilometer utanför city, ligger en annan biograf, Oskarströms Bio. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här visas ett varierat utbud av filmer för hela familjen!

Danska fall i Halmstad

Danska fall

Danska fall

För den äventyrslystne är vandringen ut till Danska fall en perfekt sträcka att gå. En vandring på cirka en kilometer tar dig ut till ån Assmans härliga vattenfall. Perfekt platser finns längst vägen att stanna och äta sin picknick. Väl framme vid fallen – tänk på att hålla dig på stigen eller nära vuxna. Stenarna vid vattenfallet blir lätt blöta och hala.

Äta på Pinchos

På ett besök hos Pinchos Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. sköter du dig helt själv genom restaurangens app. Ladda ner den till din telefon för att beställa roliga alkoholfria dryckesalternativ och en uppsjö av roliga smårätter inspirerade av världens alla hörn. Om du har beslutsångest har Pinchos själva satt ihop en utsökt barnmeny!

kör gokart i Gokarthallen i Halmstad

Foto: Gokarthallen

Köra go-kart

I Halmstad finns det två olika alternativ om du vill utmana mamma, pappa eller vännerna på go-kart. Kör inomhus hos Gokarthallen i Halmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. beläget i Slottsmöllan strax norr om Halmstad city.

Norre katts park lekplats

Halmstads nya och stora lekplats, Norre katts lekplats, som år 2020 renoverades till en djungellekplats. För det modiga och äldre barnet finns här ett nio meter högt klättertorn med en tubrutschkana. Utöver tornet kan man roa sig under många timmar med gungor, studsmatta, karusell, djurskulpturer, hyddor, toalett, sittplatser och belysning.

Barn åker skateboard

Foto: Mark Payne, Mostphotos

Åka skateboard

Om du har en skateboard och vill testa några sköna ställen att åka på finns följande fyra platser att spana in lite extra. Halmstad Arena Skatepark Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som ligger utanför Halmstad Arena är en betongpark med street och bowl. En mindre skatepark är belägen vid Söndrumsskolan. Inomhusmöjligheter ges hos både Kitekalle skateklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Halmstad skateboardklubb. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Besök respektive sida för att se vilka tider eller vad som gäller för bmx, inlines och kickbike.

Spela en racketsport

Möjligheterna att spela en racketsport i Halmstad är oändliga. Besök några av våra padelbanor, låna utrustning via Fritidsbanken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., besök en utomhustennisbana eller spela tennis, badminton eller squash hos Söndrumshallen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – eller varför inte testa på allt?

Sup i Fylleån i Halmstad

Sup i Fylleån. Foto: Kitekalle

Vattensporternas paradis

Älskar du vatten? Då har du kommit rätt! I Halmstad kan du nämligen prova wakeboard, paddla SUP (stand up paddleboard), kitesurfing och snorkla på snorkelled. Behöver du hjälp med att hitta en bra plats eller läsa mer om utrustning och möjligheter så har vi samlat allt du behöver veta på vår sida om vattensporter i Halmstad Länk till annan webbplats..

Virsehatt

På berget Virsehatt kan du gå en digital skattjakt. Jakten börjar vid bergets fot och man följer en markerad led upp till bergets topp. Ta med telefon eller surfplatta och hjälp karaktären Virse hitta skatter gömda längst vägen. Njut av utsikten, äventyret och en picknick väl på toppen. Men pass på, håll utkik efter trollen!

Utsikt från Virsehatt i Halmstad

Utsikt från Virsehatt. Foto: Åse Ahlstrand

Cykla mountainbike

Om du inte provat mountaintbike tidigare är det absolut bästa tipset att vända sig till Mountain Biking in Halmstad. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Genom dem kan du hyra cykel såklart men också boka in dig på en guidad tur där ni hittar en rutt som passar just er. Om du har en egen cykel och utrustning och bara är på jakt efter en härlig MTB-stig så håll koll på Halmstad MTB's hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Spela golf i alla dess former

Halmstad är Sveriges Golfhuvudstad – och här kan du faktiskt spela flera olika varianter utöver vanlig golf. Prova någon av våra äventyrsgolfbanor, spela fotbollsgolf eller testa discgolf. Vilken blir din favorit?!

Barnben som springer med en fotboll

Foto: Gullbrannagården

Halmstad klätterklubb

Ett besök hos Halmstad klätterklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är aldrig fel. Det är roligt och utmanade för såväl stora som små. För att klättra hos Halmstad klätterklubb krävs inga förkunskaper men barn under 13 år klättrar i vuxet sällskap. Du kan friklättra på väggar utan utrustning men här finns även möjlighet att hyra skor och sele.

Barn som paddlar kajak i Halmstad

Foto. Patrik Leonardsson

Hyr kanot eller kajak

Upplev ett äventyr ombord på en kajak eller kanot ute i Simlångsdalen. I Simlångsdalen finns ett kluster av sjöar som alla hänger ihop. Det är alltså fullt möjligt att paddla från Brearedssjön till Simlången och vidare till både Töddesjön och Gyltigesjön. Packa med picknick och stanna till vid en passande sjöstrand. Du kan hyra kanoter och kajaker via Halmstad kanotuthyrning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Slottsmöllan, Tallhöjden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Halmstad kanotklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Köra motorcross

Mitt ute i skogen mellan Åled och Simlångsdalen ligger Släggarpsbanan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här kan du under öppettiderna hyra en motorcross av MCK Hallandia och provaköra banorna. Uthyrning är möjlig för dig som är 6–12 år gammal och motorcrossen hyrs i 15 minuter åt gången.

Händer som tar ett bowlingklot

Foto: Light Field, Mostphotos

Kombinera middag och aktivitet

Utför du en aktivitet blir du efter ett tag ofta hungrig och har du ätit gott behöver du oftast röra på dig. Vilken tur att kombinationen av aktivitet och mat är den bästa hos O'Learys. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Boka allt ifrån bowling och boule till shuffleboard och trekamp.

Naturpass

Utmana vännerna eller familjen och ge er ut på en orientering. Genom att köpa ett naturpass så får duett paket med en karta över orienteringskontroller och instruktioner. Dessa kontroller finns i naturen och är tillgängliga från våren till en bit in i hösten. Kontrollerna kan besökas när som helst och du kan välja att gå, springa och ibland cykla till kontrollerna. Vem hittar alla kontroller först? Du köper ditt naturpass på Halmstad Tourist Center.

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla tips klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Tennisbanor, golfbanor, äventyrsgolf, och vattensporter finns inte med i kartan. För dessa besöka de separta sidor som vi skapat, länk vidare hittar du i aktuellt stycke ovan.

Fler tips för familjen

Söker du fler tips och inspiration på vad du och barnen ska hitta på under ert besök i Halmstad? Ännu fler tips hittar du i våra guider anpassade för barn och familj.

Mer inspiration och guider

Mer av Halmstad