Deutsch
Dansk

SUP – Stand up paddle

SUP, eller Stand up paddle som det också kallas, är ett kul sätt att ta sig fram på vattenytan. En bra introduktion till olika typer av surfing, enklare en vågsurfing och lugnare än kitesurfing.

Den stabila SUP-brädan gör att det fungerar lika bra att SUPa en lite blåsig dag på havet som i någon av Halmstads åar dagar när vinden står still. Du behöver inga särskilda förkunskaper då SUP passar de allra flesta, stor som liten eller nybörjare som proffs. Dessutom är det bra träning. Under tiden du njuter av naturen och ditt äventyr på vattnet övar du både styrka, rörlighet och balans, nästan utan att det märks.

SUP på Fylleån

SUP på Fylleån. Foto: Kitekalle

Glid fram längs en å

Ta med dig vännerna på ett äventyr i lummiga Fylleån eller, om du föredrar en lugnare paddeltur, längs med Nissan.

Fylleån

Med sin amazonas-liknande miljö, där grenar sträcker sig ut över vattnet och uppstickande stenar utmanar styrningen, blir Fylleån en riktig SUP-utmaning för dig. Detta är Kitekalles populäraste tur och en perfekt, och lagom äventyrlig, aktivitet tillsammans med vännerna eller familjen.

Nissan

För en lite lugnare tur finns Nissan. Ett perfekt alternativ för dig som vill prova för första gången eller bara önskar närheten till city. Stanna till någonstans för att fylla på med lite energi. Söderfamiljen ligger lättillgängligt och på lagom paddelavstånd. Längs Nissan kan du även boka en champagnetur Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Flera personer på en megasup i havet i Halmstad

Megasup på havet. Foto: Kitekalle

SUP i havet

Vill du hellre ge dig ut på ett äventyr till havs? Möta vågorna och utmana balansen ytterligare? Det finns flera vackra sträckor att välja mellan och oavsett vart du väljer att paddla bjuder Halmstads kust på fantastiska naturupplevelser.

Ett tips är en kvällstur till Tylön för en picknick med utsikt över Tylösands långa sandstrand innan solen går ner. Kolla bara så att du får gå i land – Tylön har nämligen ett känsligt fågelliv och tillträdesförbud gäller på större delen av ön från april till mitten av juli.

Stand up paddle i solnedgång

Foto: Artitcom, Mostphotos

Uthyrning, aktiviteter och kurser

Har du ingen egen bräda kan du hyra av flera aktörer i Halmstad. Är du ute efter en annorlunda upplevelse? Prova på yoga eller fitness på SUP:en!

Yoga och fitness

För dig som vill ta stand up paddle till nästa nivå finns både yoga och fitness på SUP-bräda i vattnet. Prova ett balans och styrkepass via Kitekalle. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. På Laxön håller Kitekalle sommartid yogapass på SUP-bräda Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. så länge vädret tillåter.

Kurser och uthyrare

Kontakta någon av Halmstads experter för uthyrning, kurser eller guider: Kitekalle Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Söderpiren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Ohana Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Namasea Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. På västra stranden och i Halmstad city vid Wrangelsbron finns även kayakomater. Här kan du hyra kajaker och SUP-brädor. Boka via kayakomat.com. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla vattensporter klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Mer sport och aktiviteter

Guldkorn

Mer av Halmstad