Spela padel

Padel är en av Sveriges snabbast växande sporter, och vi förstår precis varför. Runt om i Halmstad finns flera härliga padelanläggningar, såväl inomhus som utomhus. Faktum är att Halmstad tillhör en av de destinationer med flest padelbanor i hela Sverige! Och fler banor är på gång. Nedan berättar vi om några.

Oavsett om du är nybörjare eller proffs så är träningsformen både rolig och effektiv. Du kan hyra både racket och bollar på samtliga anläggningar och vissa har även butiker där du kan köpa din egen utrustning. Många av Halmstads padelbanor kan bokas via matchi.se, sök på Halmstad så får du upp alla alternativen. Länk till annan webbplats.

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla besöksmål klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Padel ute i friska luften

Hur underbart är det inte att få svettas ute i friska luften? Sämre blir det inte av en härlig vy. I Halmstad erbjuder vi flera utomhusbanor som garanterar en naturskön miljö!

Ringenäs Golfklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har en utomhusbana med fantastisk havsutsikt. Även Halmstad Golfklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ute i Tylösand har en trevlig utomhusbana i anslutning till golfbanan. Vid Östra stranden finns Strandtorp padel Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med två padelbanor och på Örjans vall Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns det tre stycken. Både Strandtorp och Örjans vall invigdes sommaren 2020.

Padel med tak över huvudet

Ibland är det bra med möjlighet till tak över huvudet, särskilt när vädret inte tillåter spel utomhus. I Halmstad har vi flera inomhusbanor för dig och dina polare att välja bland! Halmstad Padelcenter i Sannarp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är Hallands största padelhall med sju panoramabanor. Arenan har en fantastisk takhöjd. Här kan du boka personlig tränare med möjlighet till både grupp- och individträning.

Nissan Padelcenter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som ligger i Oskarström är en toppmodern padelhall med fyra inomhusbanor. Utöver banorna finns här bland annat sociala umgängesytor och moderna omklädningsrum. I Trönninge ligger Nationalhallen med två trevliga inomhusbanor. Ytterligare tre inomhusbanor finns i Söndrumshallen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som är ett härligt samlingsställe för flera racketsporter.

Sportens historia

Padeltennisens historia är inte solklar, men den sägs ha uppstått i Mexiko kring 1970-talet. Trots att den togs till Sverige redan år 1998 är det inte förrän på senare år som den exploderat. Padel spelas i dubbellag och beskrivs som en blandning mellan tennis och squash. Spelplanen innefattar ett nät, två planhalvor och spelbara väggar. Idag är en sak är säker – sporten är ständigt växande och har kommit att tilltala allt fler. Förmodligen beror det på att den är enkel att lära sig och att du utövar den tillsammans med andra. Umgänge och träning på samma gång helt enkelt!

Mer sport och aktiviteter

Guldkorn

Mer av Halmstad